Համեղ թխվածք բանանով․ Տեսեք ինչ հեշտ է պատրաստելը, այն իմ սիրելի բաղադրատոմսն է

Դիտումներ 292

Համեղ թխվածք բանանով․ Տեսեք ինչ հեշտ է պատրաստելը, այն իմ սիրելի բաղադրատոմսն է

Բաղադրիչներ․

Ալյուր

Ձու

Շաքարավազ

Փխրեցուցիչ

Բանան

Կիտրոն

Վանիլին



Ձվերը լավ լվանալ և չորացնել։ Կոտրեք ամանի մեջ: Ավելացներ վանիլին և հարեք։ Երբ փրփուր հայտնվի, սկսեք շաքարավազ ավելացնել մաս-մաս, ընթացքում ավելացնել հարիչի արագությունը։

Ձուն հարում ենք շաքարավազի հետ մոտ 5 րոպե։ Տորթի շքեղությունը կախված կլինի նրանից, թե որքան լավ են դրանք հարած: Կիտրոնը լավ լվացեք։ Կեղևը քերել մանր քերիչով։ Սպիտակ հատվածին մի՛ դիպչեք, դա դառն է։ 

Ձվի վրա մաղել ալյուրն ու փխրեցուցիչը։ 

 



Մեղմորեն խառնել ալյուրը: 

Վերցրեք ցանկացած հարմար թխելու աման:  Խմորը լցնել կաղապարի մեջ։ Բանանը մաքրել, կիսով չափ կիսել և կտրատած կողմը դնել խմորի վրա: Կարող եք նաև բանանները դնել ներքևի մասում կամ կտրատել և խառնել խմորի մեջ:

Թխել տորթը նախապես 180°C տաքացրած ջեռոցում 30-45 րոպե՝ կախված տորթի չափսից և ձեր ջեռոցից։ 

Պատրաստի տորթը թողնում ենք սառի և հանում կաղապարից։ 



Ամենաընթերցվածը