Համեղ թխվածք բանանով․ Տեսեք ինչ հեշտ է պատրաստելը, այն իմ սիրելի բաղադրատոմսն է
Բաղադրիչներ․
Ալյուր
Ձու
Շաքարավազ
Փխրեցուցիչ
Բանան
Կիտրոն
Վանիլին
Ձվերը լավ լվանալ և չորացնել։ Կոտրեք ամանի մեջ: Ավելացներ վանիլին և հարեք։ Երբ փրփուր հայտնվի, սկսեք շաքարավազ ավելացնել մաս-մաս, ընթացքում ավելացնել հարիչի արագությունը։
Ձուն հարում ենք շաքարավազի հետ մոտ 5 րոպե։ Տորթի շքեղությունը կախված կլինի նրանից, թե որքան լավ են դրանք հարած: Կիտրոնը լավ լվացեք։ Կեղևը քերել մանր քերիչով։ Սպիտակ հատվածին մի՛ դիպչեք, դա դառն է։
Ձվի վրա մաղել ալյուրն ու փխրեցուցիչը։
Մեղմորեն խառնել ալյուրը:
Վերցրեք ցանկացած հարմար թխելու աման: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ։ Բանանը մաքրել, կիսով չափ կիսել և կտրատած կողմը դնել խմորի վրա: Կարող եք նաև բանանները դնել ներքևի մասում կամ կտրատել և խառնել խմորի մեջ:
Թխել տորթը նախապես 180°C տաքացրած ջեռոցում 30-45 րոպե՝ կախված տորթի չափսից և ձեր ջեռոցից։
Պատրաստի տորթը թողնում ենք սառի և հանում կաղապարից։