Բանանի կեղևի զարմանալի հատկությունները. Այս խորհուրդներից հետո դուք կդադարեք դեն նետել կեղևները

Դիտումներ 529

Բանանի կեղևի զարմանալի հատկությունները. Այս խորհուրդներից հետո դուք կդադարեք դեն նետել կեղևները

Բանանը այնքան տարածված է մի պատճառով. Դրանք ոչ միայն շատ համեղ են, այլեւ առողջարար։ Մարզիկները հատկապես սիրում են այս միրգը, քանի որ ընդամենը մեկ բանանը կարող է էներգիա ապահովել ինտենսիվ մեկժամյա մարզման համար, իսկ դրանից հետո կօգնի ազատվել ավելորդ կաթնաթթվից, որը կուտակվում է մկաններում և հանգեցնում տհաճ այրոցի։

Բայց պարզվում է, որ ոչ միայն բանանի միջուկն է օգտակար, այլեւ կեղեւը։ Այս տեղեկությունից հետո դուք երբեք չեք ցանկանա դեն նետել այդ դեղին մնացորդները։ Որո՞նք են բանանի կեղևի առավելությունները:

 

1. Մանրացված բանանի կեղեւը կարելի է 24 ժամ թրմել ջրի մեջ, ապա օգտագործել որպես բույսերի համար օգտակար պարարտանյութ։

 

2. Կեղևը հիանալի և ապահով կերպով կմաքրի արծաթյա իրերը: Դա անելու համար բլենդերի օգնությամբ կեղևը վերածեք շիլաի և դրանով սրբեք սպասքը։ Արծաթը կփայլի ձեր աչքի առաջ։

 

3. Եթե առաջին օգնության հավաքածուում չկան բժշկական պարագաներ, ապա բանանի կեղևը կօգնի թեթևացնել մոծակների խայթոցների, աննշան այրվածքների և քերծվածքների ցավերի վերացմանը: Բնական յուղերը և ֆերմենտները կթեթևացնեն ցավոտ ախտանիշները և կարագացնեն բուժման գործընթացը: Բացի այդ, լոսյոնները կեղևից հեռացնում են գորտնուկները և նվազեցնում պզուկները:

 

4. Պսորիազով տառապողները նույնպես աջակցում են բանանով բուժմանը: Մաշկի ախտահարված հատվածները ամեն օր քսվում են բանանի կեղևի ներքին մակերեսով։ Մի քանի օր անց ցավը նվազում Է։

 

5. Եթե խոզանակելուց առաջ սրբեք ատամների կեղևը, ապա ատամի էմալը կսկսի փայլել, քանի որ բանանը պարունակում է կալիում, կալցիում և ֆոսֆոր, որոնք օգնում են սպիտակեցնել ատամները։

 

6. Մաքուր կեղևները մաքրելու համար օգտակար է ջրի մեջ դնել։ Մեկ ժամից կեղեւը ջրից կկլանի կապարն ու պղինձը։

 

7. Բանանի կեղեւի մեջ պարունակվող միջուկը հիանալի բնական փայլ է կոշիկների համար։ Արժե դրանով սրբել կոշիկները, իսկ հետո հեռացնել մնացորդներն ու փայլեցնել այն սովորական եղանակով։ Տարբերությունը հաճելիորեն զարմացնում է.

8.  Եթե դուք չեք ցանկանում կեղևը ուտել, այն դեռ օգտակար կլինի խոհանոցում, երբ պատրաստելը։ Եթե ​​հավի մսի հետ կեղևը դնեք ջեռոցում, ապա թռչնի ֆիլեն կմնա հյութալի և փափուկ։

Կիսվեք այս խորհուրդներով ձեր ընկերների հետ սոցիալական ցանցերում և տեղեկացրեք նրանց նույնպես:

 



Կանացի հորմոնները կարգավորող ըմպելիք ՝ բանանով և դարչինով

Նման բանանի կոկտեյլը պատրաստվում է կարճ ժամանակում: Հիմնական բաղադրիչը բանանն է, որը պարունակում է կալիում, մագնեզիում և ֆոսֆոր։ Կալիումը օգտակար է բոլոր մկանների, այդ թվում՝ սրտի մկանների համար։ Ֆոսֆորը կօգնի մարմնին հաղթահարել ածխաջրերի մարսողությունը:

Դարչինը կօգնի կանխել Ալցհեյմերի, Պարկինսոնի, ցրված սկլերոզի, տարբեր ուռուցքների ու մենինգիտի առաջացումը։ 

 

 

Այս զարմանահրաշ համեմունքը կօգնի անպտղության դեմ պայքարում, քանի որ հավասարակշռում է կանացի և արական հորմոնների քանակը կնոջ օրգանիզմում։ Բացի այդ, դարչինը զգալիորեն կնվազեցնի արյան շաքարի և խոլեստերինի մակարդակը:

Հրաշք ըմպելիք խմելու ազդեցությունը նկատելի է 3 օր անց։ Այն պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել հասունացած բանան։

Բաղադրիչներ․

1 լիտր ջուր
2 կտրատած բանան
2 դարչինի ձողիկներ



Ջուրը դարչինով եռացնել։ Բանանը դնել տաք ջրի մեջ, թողեք ջուրը եռա։

Հովացրեք և խմեք քնելուց մեկ ժամ առաջ։

Լավ մարսողություն, առողջ քուն, բարելավված հիշողություն, հեմոգլոբինի ավելացում. սրանք բանանի թուրմ խմելու դրական հետևանքների մի փոքր մասն են: Կատարյալ հանգստացնում է նյարդային համակարգը, փորձեք անպայման:

 

 

Բանանի առողջության օգուտները անհերքելի են: Առաջիկա շաբաթվա ընթացքում խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել բուժիչ ըմպելիքը, սա փրկություն է աշուն-ձմեռ սեզոնին, երբ օրգանիզմը թուլանում է հանկարծակի ցուրտ եղանակից։ Մաղթում եմ ձեզ առողջություն:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը