Բալ թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին ուտել, թե ոչ
Դիտումներ 1837
Բալը սեզոնային համեղ և օգտակար միրգ է։ բայց արդյոք այն կարող են ուտել դիաբետիկները։ Այո, բալը նույնիսկ օգտակար է շաքարային դիաբետ ունեցողներին։
Բալը չի նպաստում գլյուկոզայի բարձրացման։ Բալի մեկ հատիկը 90 կալորիա է պարունակում, ինչպես նաև բավարար չափով բջջանյութի, սպիտակուցի և А ու С վիտամինների պաշար։
Բալը պարունակում է նաև դիաբետիկներին օգտակար անտոցիաններ, որոնք օգնում են նվազեցնել շաքարի քանակը արյան մեջ շնորհիվ ինսուլինի արտադրության մեծացման:
Բալի թարմ պտուղները շատ լավ օգնում են նաեւ աղիների գալարակծկումներին` թեթեւացնելով դրանց պատճառած սարսափելի ցավը:
Բացի այդ, այն նաեւ օգտակար է թրոմբոֆլեբիտ հիվանդության դեպքում:
Բալի պարունակության մեջ եղած կումարինը եւ օքսիկումարինը նպաստում են արյան մակարդելիության նորմալացմանը:
Ամենաընթերցվածը