Խմեք այս թեյը և չեք հիվանդան ձմռանը, իսկ հիվանդներին իսկույն ոտքի կկանգնեցնի

Դիտումներ 5066

Խմեք այս թեյը և չեք հիվանդան ձմռանը, իսկ հիվանդներին իսկույն ոտքի կկանգնեցնի

Ազնվամորու տերևի թեյի առավելությունները

Ազնվամորու տերևներով թեյը չի պարունակում կոֆեին կամ դրա անալոգները, սակայն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ։ Շնորհիվ իր դիաֆորիկ և ջերմիջեցնող հատկության՝ այն օգնում է մրսածությանը։ Համաձայնեք, սա հատկապես ճիշտ է ցուրտ սեզոնին: Բացի այդ, այն օգնում է խնդրահարույց մարսողությանը, նորմալացնում է քունը և հանում սթրեսը:
Ամռանը ազնվամորու եփած տերևներն ունեն հատկապես հարուստ բուրմունք, որը ձմռանն ավելի քիչ է արտահայտվում։ Հոտը հնարավորինս պահպանելու համար դրանք խմորվում են։ Գործընթացը աներևակայելի պարզ է, թեև այն տևում է մի քանի օր: Բայց հավատացեք ինձ, ձեր ջանքերը կհատուցվեն առողջության օգուտներով:
Ինչպես պատրաստել ազնվամորու տերևով թեյ
Ձեզ ոչ մի այլ բան պետք չէ, քան ազնվամորու տերևները: Ընտրեք միայն ամենաերիտասարդ տերևները: Տեղադրեք դրանք երեք լիտրանոց տարայի մեջ մինչև վերջ: Բացված տարան 24 ժամով դնում ենք տաք տեղում կամ արևի տակ։
Այնուհետև տարայի պարունակությունը տեղափոխեք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և դրեք սառնարանում ևս 24 ժամ։
Ի վերջո, սառեցված տերևները հավասարաչափ դրեք թխման թերթիկի վրա, որը պատված է շղարշով: Թխում թերթիկը դնում ենք նախապես 60 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 3 ժամով։ Որպես այլընտրանք, այն կարելի է ծածկել սրբիչով և մի քանի օր թողնել արևի տակ։

 



Լավագույն թեյերը փորկապության համար՝ եղինջ, սամիթ, մոխիր և կտավատի սերմեր

Բնական թեյեր՝ փորկապության համար.

1. Եղինջի թեյ

 

 

  • 1 բաժակ ջուր (250 մլ)
  • 1 ճաշի գդալ թարմ եղինջ (10 գ)

 

Թարմ եղինջը ավելացրեք մի բաժակ եռման ջրի մեջ և թողեք, որ մի փոքր սառչի։ Հետո քամեք։

Խմեք մեկ բաժակ եղինջի թեյ դատարկ ստամոքսին, առանց այլ բաղադրիչների՝ շաբաթը 2 կամ 3 անգամ։

 

 

2. Սամիթի թեյ

  • 1 թեյի գդալ սամիթի սերմեր (5 գ)
  • 1 բաժակ ջուր (250 մլ)

Մանրացրեք սերմերը և եռացրեք ջուրը։ Այնուհետև փոշին ավելացրեք տաք ջրի մեջ։

Թողնել 10-15 րոպե, ապա խմել։ Խմեք օրական 2 բաժակ սամիթի սերմերի թեյ, մինչև ձեզ լավ զգաք։

 

3. Թեյ կիլանտրոյով

 

  • 1 ճաշի գդալ կիլանտրո տերևներ (10 գ)
  • 1 բաժակ ջուր (250 մլ)

Մեկ ճաշի գդալ կիլանտրոի տերևներ ավելացնել մի բաժակ եռման ջրի մեջ: Այնուհետև փակեք այն և մի փոքր սպասեք։ Խմեք օրական 2 բաժակ կիլանտրո թեյ։ Կրկնեք ամեն օր, մինչև խնդիրը վերանա։​



4. Կտավատի սերմերով թեյ

  • 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմեր (10 գ)
  • 1 բաժակ ջուր (250 մլ)

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը