Ազնվամորու հրաշալի հատկությունները, որոնք այդքան բարենպաստ ազդեցություն ունեն մեր առողջության վրա

Դիտումներ 538

Ազնվամորու հրաշալի հատկությունները, որոնք այդքան բարենպաստ ազդեցություն ունեն մեր առողջության վրա

Ազնվամորու կալորիականությունը ցածր է՝ ընդամենը 41 կալորիա 100 գրամի դիմաց: Հատապտուղները պարունակում են 5-11 տոկոս շաքարներ, որոնց մեջ գերակշռում են լավ մարսվող ֆրուկտոզա և գլյուկոզա։ Գլյուկոզան և՛ ուղեղի, և՛ սրտի սնուցման հիմնական բաղադրիչներից մեկն է։ Ֆրուկտոզան չի պահանջում կղզիային ապարատի գերլարում մարմնում դրա հետագա փոխակերպումների համար, հետևաբար ազնվամորին օգտակար է շաքարային դիաբետով հիվանդների համար:

 

 

Այս հատապտուղի մեջ շաքարների պարունակությունը շատ փոփոխական է՝ կախված աճի վայրից, եղանակային պայմաններից։

Հատապտուղների համն ու բույրը, շնորհիվ բուրավետ եթերայուղի, մեծացնում է ախորժակը և ռեֆլեքսային կերպով կարգավորում է մարսողական համակարգը սննդի ընդունմանը. մեծանում է թքի, ստամոքսահյութի և լեղու արտազատումը:
 



Ազնվամորին հրաշքով է հաղթահարում մրսածությունը՝ իջեցնելով ջերմաստիճանը։ Հաճախ օգտագործվում է որպես ջերմիջեցնող միջոց ասպիրինի նույն ազդոցությունը թողնելու պատճառով։ 
- Անեմիայի դեպքում խորհուրդ է տրվում օգտագործել 100 մլ թարմ ազնվամորու հյութ ուտելուց կես ժամ առաջ:

 


-Եթե զգում եք դյուրագրգռություն, անհանգստություն, ապա պետք է պատրաստեք այս բուժիչ բաղադրատոմսը։ 2 ճաշի գդալ ազնվամորու մանրացված արմատներ և ճյուղեր, լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր՝ հարաբերակցությամբ (1:1): Եռացնել մարմանդ կրակի վրա կես ժամ, քամել, ապա ավելացնել ջուրը և հասցնել սկզբնական ծավալին։ Ընդունեք թուրմից ուտելուց կես ժամ առաջ:
-Էկզեմայի կամ դերմատիտի դեպքում չոր տերեւներն ու ազնվամորին խառնեք հավասար մասերի։ 2 ճ․գ. 



Խառնուրդի վրա լցնել 1,5 բաժակ եռացող ջուր. Եռացնել մարմանդ կրակի վրա մոտ 5 րոպե։ Թրմվելուց 1 ժամ հետո քամել բուժիչ թուրմը։ Բուժիչ թուրմը խորհուրդ է տրվում ընդունել կես բաժակ, նախընտրելի է ուտելուց կես ժամ առաջ:
-Բերանի խոռոչի բորբոքային պրոցեսների և լնդերի բորբոքման դեպքում կօգնի ազնվամորու հյութով ողողումը։ Իսկ եթե դուք սուր ցավ եք զգում, ապա ազնվամորու խյուսը կօգնի նվազեցնել այն։ Մի փոքր քանակությամբ խյուս պահեք բերանում և մի քանի րոպե հետո թքեք այն։


 



Ամենաընթերցվածը