Այսօր պատրաստեք ասիական խոհանոցից մսով և կարտոֆիլով շատ համեղ ուտեստ
Բաղադրամասեր․
- Կարտոֆիլ
- Խոզի միս
- Սոխ
- Գազար
- Բուսական յուղ
- Ջուր
- Աղ
- Պղպեղ
- Չոր համեմունքներ
Պատրաստել մթերքները. Լվացեք և չորացրեք միսը, կարտոֆիլը մաքրել և թողնել սառը ջրի մեջ, մաքրել սխտորը, գազարը, սոխը։
Կտրել սոխը կես օղակների, գազարը՝ խորանարդի: Միսը նույնպես կտրատել հավասար կտորների։
Տաքացնել կաթսան, լցնել մոտ 1 բաժակ զտված ձեթ և լավ տաքացնել։ Կարտոֆիլը լավ չորացրեք, տապակել։
Տապակած կարտոֆիլը գդալով հանում ենք և անմիջապես տաք վիճակում աղ ցանում։ Այսպիսով, տապակել բոլոր կարտոֆիլները:
Այդ ձևով, հերթով չորացրեք և տապակեք մսի բոլոր կտորները։
Աղացրեք կծու կտորները և շաղ տալ սև պղպեղով, ձեռքերում քսած զիրա կամ ձեր ճաշակի այլ համեմունքներով։ Ե՛վ միսը, և՛ կարտոֆիլը ներսում, իհարկե, դեռ հում են:
Մթերքները տեղափոխեք կաթսայի մեջ, դրանք դնելով շերտերով, առաջինը կարտոֆիլը դնել: Վերևում դրեք մսի կտորներ:
Մսի մի շերտ բանջարեղենով շաղ տալ՝ սոխ, գազար, սխտոր, ցանկության դեպքում չոր համեմունքներ: Զգուշորեն մի քիչ ջուր լցրեք պատերի երկայնքով:
Այժմ դուք պետք է ծածկեք ամեն ինչ կերամիկական ափսեով, որպեսզի ջերմաստիճանն ավելի բարձր լինի, այնուհետև այն ամուր փակեք կափարիչով: Եփում ենք մոտ 1 ժամ կամ մի փոքր ավելի։ Պետք չէ անտեղի բացել կափարիչը, պարզապես ստուգել հեղուկի առկայությունը, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ջուր։
Մատուցել տաք վիճակում՝ ավելացնելով թարմ կանաչիներ։