Այսօր պատրաստեք ասիական խոհանոցից մսով և կարտոֆիլով շատ համեղ ուտեստ


Դիտումներ 24
Այսօր պատրաստեք ասիական խոհանոցից մսով և կարտոֆիլով շատ համեղ ուտեստ

Բաղադրամասեր․

  • Կարտոֆիլ
  • Խոզի միս
  • Սոխ
  • Գազար
  • Բուսական յուղ
  • Ջուր
  • Աղ
  • Պղպեղ
  • Չոր համեմունքներ

 

Պատրաստել մթերքները. Լվացեք և չորացրեք միսը, կարտոֆիլը մաքրել և  թողնել սառը ջրի մեջ, մաքրել սխտորը, գազարը, սոխը։

Կտրել սոխը կես օղակների, գազարը՝ խորանարդի: Միսը նույնպես կտրատել  հավասար կտորների։

Տաքացնել կաթսան, լցնել մոտ 1 բաժակ զտված ձեթ և լավ տաքացնել։ Կարտոֆիլը լավ չորացրեք, տապակել։

Տապակած կարտոֆիլը գդալով հանում ենք և անմիջապես տաք վիճակում աղ ցանում։ Այսպիսով, տապակել բոլոր կարտոֆիլները:

Այդ ձևով, հերթով չորացրեք և տապակեք մսի բոլոր կտորները։

Աղացրեք կծու կտորները և շաղ տալ սև պղպեղով, ձեռքերում քսած զիրա կամ ձեր ճաշակի այլ համեմունքներով։ Ե՛վ միսը, և՛ կարտոֆիլը ներսում, իհարկե, դեռ հում են:

Մթերքները տեղափոխեք կաթսայի մեջ, դրանք դնելով շերտերով, առաջինը կարտոֆիլը դնել: Վերևում դրեք մսի կտորներ:

Մսի մի շերտ բանջարեղենով շաղ տալ՝ սոխ, գազար, սխտոր, ցանկության դեպքում չոր համեմունքներ: Զգուշորեն մի քիչ ջուր լցրեք պատերի երկայնքով:

Այժմ դուք պետք է ծածկեք ամեն ինչ կերամիկական ափսեով, որպեսզի ջերմաստիճանն ավելի բարձր լինի,  այնուհետև այն ամուր փակեք կափարիչով: Եփում ենք մոտ 1 ժամ կամ մի փոքր ավելի։ Պետք չէ անտեղի բացել կափարիչը, պարզապես ստուգել հեղուկի առկայությունը, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ջուր։

Մատուցել տաք վիճակում՝ ավելացնելով թարմ կանաչ​իներ։

Ամենաընթերցվածը

Գովազդ