Այսօր 6500 դրամով այս միրգն եմ գնել․ Օգնեք իմանամ անունը և ինչպես են այն ուտում

Դիտումներ 1160

Այսօր 6500 դրամով այս միրգն եմ գնել․ Օգնեք իմանամ անունը և ինչպես են այն ուտում

Այսօր ձեռք եմ բերել այս էկզոտիկ միրգը։ Այն տեսքից շատ համեղ է, սակայն դժվար է ասել, թե ին չպես է ճիշտ ուտել այն։

 

 

Գնել եմ 6500 դրամով։ Օգնեք նաև իմանամ անունը, վաճառողը ասաց, բայց մոռացել եմ։



Աճում է արևադարձային երկրներում և իր աչքի ընկնող տեսքի համար պտուղը կոչվել է վիշապի միրգ կամ փշոտ տանձ։ Այն ծառանման կակտուս է, որի ցողունների ծայրերում հասունանում են հյութալի պտուղները։

 

 

Կախված տեսակից՝ պտղի չափը, կեղևի գույնը (սպիտակ, վարդագույն, մանուշակագույն, դեղին, նարնջագույն) և պտղի մակերեսի կառուցվածքը (փոքր ելքերով, բարակ գունավոր թեփուկներով) տարբերվում են։

 



Պտղի միջուկը լցված է մանր սև սերմերով։ Համը որոշ չափով զիջում է իր արտաքին տեսքին` ունի ոչ այնքան հագեցած բույր և չնչին քաղցրություն: Մրգի գրավիչ տեսք ունեցող պտուղներն ակտիվորեն օգտագործվում են խոհարարության մեջ և, առաջին հերթին, տարբեր ալկոհոլային խմիչքների արտադրության մեջ:

 

 

Մրգի բաղադրությանը ավելացնում են հյութ և միջուկ, պաղպաղակ, յոգուրտ և տարբեր տեսակի կաթնամթերք, միջուկից պատրաստվում են մուրաբաներ, սոուսներ և դոնդողներ։ Հյութը կարելի է խառնել կիտրոնի և լայմի հետ՝ ստանալով ամառային  զովացուցիչ ըմպելիքներ։



Ամենաընթերցվածը