Այս ըմպելիքը արագ բուժում է գաստրիտը, խոցը և նվազեցնում արյան շաքարը
Կարտոֆիլը համեղ է շատ առումներով՝ խաշած, թխած, շոգեխաշած... Ամեն դեպքում դժվար է գտնել մեկին, ով չի սիրում կարտոֆիլ։
Բայց այսօր մեզ հետաքրքրում է կարտոֆիլի դեղագործական օգտագործումը, որը, ցավոք, շատ քիչ է հայտնի մարդկանց։
1. Հաջողությամբ բուժում է գաստրիտը
Կարտոֆիլը ալկալային է, ուստի նրա հյութը ծառայում է աղեստամոքսային տրակտի հանգստացմանը և օգնում է բուժել ավելորդ թթվայնությունը (այրոց):
Գաստրիտի բուժման համար վերցրեք 1 ճաշի գդալ թարմ կարտոֆիլի հյութ, նոսրացրեք այն ջրով, խմել նախաճաշից, ճաշից և կեսօրին խորտիկից կես ժամ առաջ։ Բարելավումը գրեթե անմիջապես կլինի։
2. Բուժում է ստամոքսի խոցը
Եթե առավոտյան սոված փորին խմեք ընդամենը 50 մլ (2 ճաշի գդալ) կարտոֆիլի հյութ, և նույնն անեք մյուս ուտելուց առաջ, ապա կհասնեք ստամոքսի խոցի զգալի բարելավմանը։
3. Շաքարախտ
Խորհուրդ է տրվում նաև օգտագործել կարտոֆիլի հյութ, քանի որ այն օգնում է նվազեցնել գլյուկոզայի մակարդակը։
4. Թոքային հիվանդություններ
Դուք ծխո՞ւմ եք։
Եթե ունեք այս վատ սովորությունը, պետք է պարբերաբար կարտոֆիլի հյութ խմել։
Դա ձեզ չի խանգարի ծխելուց, բայց գոնե կօգնի մաքրել թոքերը:
- Կարտոֆիլի հյութը հիանալի հակաբորբոքային դեղամիջոց է, որը հիանալի կերպով գործում է արթրիտի դեմ:
- Այս հյութը լավացնում է արյան շրջանառությունը մարմնի բոլոր հատվածներում։
Վերջապես, կարտոֆիլի հյութը A, C, B վիտամինների և ֆոսֆորի, կալցիումի, երկաթի, կալիումի, զեաքսանտինի և սպիտակուցի աղբյուր է:
Այս հյութը կարող եք պատրաստել հյութաքամիչով կամ բլենդերով, կամ պարզապես քերել այն և քամել հյութը։
Հյութը նոսրացրեք ջրով։ Ընդունեք 150 մլ ջուր 1 ճաշի գդալի համար։
Խմեք պատրաստելուց անմիջապես հետո։
Թույլատրվում է արդյո՞ք ամեն օր ուտել կարտոֆիլ, թե ոչ
Նախ համոզվեք, որ հակացուցումներ չունեք։
Կարտոֆիլի շուրջ բազմաթիվ առասպելներ կան՝ ինչ-որ մեկն ասում է, որ եթե այն հաճախ ուտես, կգիրանաս, իսկ ինչ-որ մեկը, ընդհակառակը, օրգանիզմին ոչինչ չի պատահի։ Տեսնենք՝ ինչն է ճիշտ, ինչը՝ ոչ։
Իրականում կարտոֆիլն այն քիչ մթերքներից է բաղկացած, որը երկար ժամանակ օգտագործելու դեպքում չի կարող վնասել ձեր առողջությանը։ Այն պարունակում է օգտակար նյութերի ամբողջական փաթեթ՝ օրգանիզմի բնականոն գործունեությունը պահպանելու համար։ Սա հուշում է, որ եթե ուզում եք ուտել միայն կարտոֆիլ - կերեք, ոչ մի վատ բան չի լինի։
Կարտոֆիլի բաղադրությունը պարունակում է կալցիում, երկաթ, ֆոսֆոր, B, C, K և P վիտամիններ։ Այն նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ բջջանյութ և սպիտակուց՝ օրգանիզմի համար կարևոր նյութեր, որոնք հիմնականում առկա են կեղևում։ Հենց այս պատճառով է, որ կեղևով խաշած կարտոֆիլն ավելի օգտակար կլինի, քան կեղևազատվածը։ Կարելի է նաև կեղևով թխել ջեռոցում։
Հնարավորության դեպքում փորձեք կարտոֆիլ գնել ֆերմերների շուկայում, քանի որ լավագույնը համարվում է մասնավոր հատվածում աճեցվածը, այն կրկնակի օգտակար կլինի նաև հատկությունների առումով։
Առաջին հերթին նրանք, ովքեր խնդիրներ ունեն արյան բարձր ճնշման և սրտանոթային համակարգի հետ։ Երկրորդը՝ երիկամների հետ կապված խնդիրներ ունեցողները, քանի որ այն լավ միզամուղ հատկություն ունի։
Երրորդ՝ այն օգտակար կլինի նրանց համար, ովքեր հաճախ են մրսում, քանի որ այն նաև հակաբակտերիալ ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա։
Կարտոֆիլը պարունակում է փոքր քանակությամբ սոլանին (բուսական ծագման բնական թույն), և դա կարող է բացասաբար ազդել մարդու նյարդային համակարգի վրա: Սա ներառում է կանաչ պալարները սածիլներով, որոնք ձևավորվում են ոչ պատշաճ պահպանման արդյունքում: Սրանք չեն կարող օգտագործվել:
Նաև բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով, որը կազմում է ավելի քան 70 միավոր, կարտոֆիլը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել նյութափոխանակության խանգարում ունեցողներին և շաքարախտով տառապողներին։ Բարձր գլիկեմիկ ինդեքսով մթերքները կարող են սովի պատճառ դառնալ և նպաստել մարմնի ճարպի ավելացմանը:
Սննդի 5 խումբ, որոնց փափագը վկայում է օրգանիզմում հետքի տարրերի պակասի մասին
Եթե խոսենք պատրաստման եղանակների մասին, ապա ամենաօգտակարներից մեկը ջեռոցում պատրաստված կարտոֆիլն է։ Ցանկալի է այն թխել անմիջապես կեղեւի հետ։
Լավագույն արդյունքի համար լավ է համատեղել կարտոֆիլը ձկան, մսի, ինչպես նաև շատ կանաչեղենի հետ՝ այսպիսով օրգանիզմն ավելի շատ օգտակար նյութեր կստանա։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։