Այս խրթխրթան ծաղկակաղամբները իդեալական տարբերակ են ճաշի համար
Բաղադրամասեր․
Ծաղկակաղամբ
Բուսական յուղ
Գարեջուր
Ձու(մեծ)
Ալյուր
Աղ
Ծաղկակաղամբները մանրակրկիտ ողողեք, չորացրեք, հանեք կանաչ տերևները։ Մեծ ծաղկակաղամբները կտրատել 2-3 մասի, փոքրերը թողնել այնպես, ինչպես կան։
Ծաղկակաղամբները եռացրած աղաջրի մեջ եփում ենք մոտ 5-7 րոպե։ Այս դեպքում ծաղկակաղամբները չպետք է փափուկ եփվի և կորցնի առաձգականությունը։
Այնուհետև ծաղկակաղամբները լցնում ենք քամիչի մեջ և թողնում ենք, որ ջուրը թափվի։ Անհրաժեշտության դեպքում ծաղկակաղամբները չորացրեք թղթե սրբիչներով ։
Մի ամանի մեջ միացրեք ձուն, ալյուրը և աղը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել պատառաքաղով կամ հարել մինչև հարթ զանգված ստանաք:
Լցնել գարեջրի մեջ և նորից լավ խառնել։
Ավելացրեք ալյուր։Պատրաստի խմորը պետք է ստացվի բավականին մածուցիկ, առանց գնդիկների, բայց հեղուկ:
Ծաղկակաղամբը բոլոր կողմերից թաթախեք խմորի մեջ։
Տաքացրեք բուսական յուղը տապակի մեջ միջին ջերմության վրա: Ավելացնել պատրաստի ծաղկակաղամբը և տապակել՝ երբեմն խառնելով մինչև ոսկեգույն կեղև ունենա, մոտ 10-15 րոպե: Ճշգրիտ ժամանակը կախված է տաքացման աստիճանից և ծաղկակաղամբներիչափերից։
Եփած ծաղկակաղամբները տեղափոխել ափսեի մեջ և մատուցել։ Բարի ախորժակ!