Այս խրթխրթան ծաղկակաղամբները իդեալական տարբերակ են ճաշի համար

Դիտումներ 280

Այս խրթխրթան ծաղկակաղամբները իդեալական տարբերակ են ճաշի համար

Բաղադրամասեր․

Ծաղկակաղամբ

Բուսական յուղ

Գարեջուր

Ձու(մեծ)

Ալյուր

Աղ

 



 

Ծաղկակաղամբները մանրակրկիտ ողողեք, չորացրեք, հանեք կանաչ տերևները։ Մեծ ծաղկակաղամբները կտրատել 2-3 մասի, փոքրերը թողնել այնպես, ինչպես կան։

Ծաղկակաղամբները եռացրած աղաջրի մեջ եփում ենք մոտ 5-7 րոպե։ Այս դեպքում ծաղկակաղամբները չպետք է փափուկ եփվի և կորցնի առաձգականությունը։

Այնուհետև ծաղկակաղամբները լցնում ենք քամիչի մեջ և թողնում ենք, որ ջուրը թափվի։ Անհրաժեշտության դեպքում ծաղկակաղամբները չորացրեք թղթե սրբիչներով ։

Մի ամանի մեջ միացրեք ձուն, ալյուրը և աղը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել պատառաքաղով կամ հարել մինչև հարթ զանգված ստանաք:

Լցնել գարեջրի մեջ և նորից լավ խառնել։



Ավելացրեք ալյուր։Պատրաստի խմորը պետք է ստացվի բավականին մածուցիկ, առանց գնդիկների, բայց հեղուկ:

Ծաղկակաղամբը բոլոր կողմերից թաթախեք խմորի մեջ։

Տաքացրեք բուսական յուղը տապակի մեջ միջին ջերմության վրա: Ավելացնել պատրաստի ծաղկակաղամբը և տապակել՝ երբեմն խառնելով մինչև ոսկեգույն կեղև ունենա, մոտ 10-15 րոպե: Ճշգրիտ ժամանակը կախված է տաքացման աստիճանից և ծաղկակաղամբներիչափերից։

Եփած ծաղկակաղամբները տեղափոխել ափսեի մեջ և մատուցել։ Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը