Այս խոտի մասին գիտեն բոլորը, բայց արդյոք այն կարող է օգնել ձեզ՝ առողջանալու համար․ Ինչպես ցորենի խոտը կարող է օգնել մեր առողջությանը

Դիտումներ 504

Այս խոտի մասին գիտեն բոլորը, բայց արդյոք այն կարող է օգնել ձեզ՝ առողջանալու համար․ Ինչպես ցորենի խոտը կարող է օգնել մեր առողջությանը

Այս թուրմը բարելավում է իմունիտետը, մաքրում արյունը, նվազեցնում քաղցկեղի առաջացման վտանգը, բարելավում է նյութափոխանակությունը և մեզ դարձնում ավելի առողջ, հետևաբար՝ կենսուրախ:

Ցորենի խոտը սովորական մոլախոտ է, բայց և նաև մեր առողջության հզոր պահապանն է:

 


Ցորենի խոտն ունի շատ ամուր արմատներ, որոնք նետերի պես թափանցում են գետնին և հեշտությամբ գրավում են իր շրջակա տարածքները՝ այգիներում:
Չկա մի հիվանդություն, որ այն չբուժի՝ սկսած աչքերից, վերջացրած ուռուցքաբանությամբ։
Նրանք բուժում են բոլոր վայրի կենդանիներին, կատուներին և շներին:

 



Մարդու համար դա անգին է նրանով, որ վերականգնում է խանգարված նյութափոխանակությունը։
Կոճղարմատների թուրմը օգտագործվում են կաթիլների, տարբեր այտուցների, ցիստիտի, միզուղիների անզսպության, երիկամների քարերի և լեղապարկի, թոքերի, երիկամների, քրոնիկ բրոնխիտի, աղիքային հիվանդությունների, շաքարային դիաբետի, հիպերտոնիայի դեպքում:
Ցորենի խոտի արմատները օգտագործվում են որպես ցավազրկող հոդատապի, ռևմատիզմի, գոտկատեղի, տարբեր արթրիտի ժամանակ։

 


Թարմ բույսի հյութն ու թուրմը կարելի է ընդունել ամառվա ընթացքում, այն օգտակար է տեսողության մասնակի կորստի ժամանակ։
Ցորենի խոտի արմատը բուժում է օստեոխոնդրոզը, կանանց մոտ ձվարանների դիսֆունկցիան, թոքային տուբերկուլյոզը, էքսուդատիվ դիաթեզը, ֆուրունկուլոզը: Նրա ընդունման հակացուցումներ չկան։
Ցորենի խոտը որպես բուժիչ հումք օգտագործելու համար անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Լավագույնն այն է, որ դա քաղեք գարնանը կամ աշնանը, ենթադրվում է, որ հենց այս ժամանակահատվածում է այն պարունակում ամենամեծ քանակությամբ ակտիվ նյութեր: 



Կոճղարմատները համարվում են ցորենի խոտի ամենաարժեքավոր մասը, դրանք փորվում են, մաքրվում հողից, ցողունից և տերևից։ Չորացրեք դրանք բացօթյա ստվերում՝ չոր և շոգ եղանակին կամ լավ օդափոխվող տարածքում՝ բարակ շերտով տարածելով արմատները։ Լավ չորացած արմատները ձեռքերով վերացրեք մանր փշրանքների։ Հումքը ավելի լավ է պահել ոչ թե տոպրակների մեջ, այլ փակ ապակե տարաների մեջ՝ հեռու տարբեր վնասատուներից, մասնավորապես ցեցից և բզեզից։ Ցորենի չոր արմատները կարող են պահպանվել երկու-երեք տարի: 
2 ճաշի գդալ արմատների խառնուրդից լցնել 0,5 լիտր նստած ջրի մեջ (սովորաբար մենք օգտագործում ենք սեյակային ջուր) և 15 րոպե եփ տալ ջրային բաղնիքում՝ մարմանդ կրակի վրա։


 



Ամենաընթերցվածը