Այս խմորը շատ փափուկ է ստացվում․ Հիանալի խմորի բաղադրատոմս՝ կարկանդակների և պիցցայի համար:
Ես խստորեն խորհուրդ եմ տալիս ուշադրություն դարձնել խմորին. դա հիանալի է:
Հաշվի առնելով, որ այն պարունակում է խմորիչ, այն չի պահանջում որևէ երկար պատրաստման պրոցես: Այն հունցվում է բառացիորեն րոպեների ընթացքում, շատ հաճելի և առաձգական:
Այն կարելի է օգտագործել քաղցր, համեղ կարկանդակների և պիցցաների մեջ։
Ես իր հետ թխում եմ նաև տնական պիցցա այս խմորով։
Ձեզ հարկավոր է․
-1 բաժակ. կաթ,
-1 ճ.գ. շաքարավազ,
-1 ճ.գ. խմորիչ (7-10 գր.),
-3 և 1/4 բաժակ ալյուր,
-200 գր. կարագ,
-մի պտղունց աղ։
* Մի բաժակ տաք կաթի մեջ նոսրացրեք շաքարավազն ու խմորիչը։
Թողեք խմորվի 15 րոպե, ապա ծածկեք կափարիչով։
* Ալյուրը մաղել ամանի մեջ, վրան մի պտղունց աղ ավելացնել։
Ալյուրին ավելացրեք սենյակային ջերմաստիճանի կարագ և ձեռքերով բաժանեք մանր փշրանքների:
* Խմորիչը լցնել մեջը և ձեռքերով խմոր հունցել։
* Խմորը լցնել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, կապել և կես ժամով դնել սառնարանը։
Կարտոֆիլով կարկանդակներ եք ուզում, բայց պահքի մե՞ջ եք. Ձեզ կասենք պահքի կարկանդակների բաղադրատոմսը
Պահքի կարկանդակներ կարտոֆիլով
Ձեզ հարկավոր է.
500 գ խմոր
6 միջին կարտոֆիլ
2 միջին սոխ
3 ճ.գ. բուսական յուղ
թարմ աղացած սև պղպեղ
1 ճ.գ չամրացված սև թեյ
Աղ
Կարկանդակների համար կարտոֆիլը եփեք աղաջրի մեջ, մինչև փափկի, լցնել սառը ջուր, թողնել սառչեի, մաքրել և քերել:
Կեղևազատել և մանր կտրատել սոխը։
Տապակել սոխը բուսայուղի մեջ միջին ջերմության վրա մինչև ոսկեգույն դառնա: Ավելացնել համեմունքներ և սև պղպեղ, խառնել կարտոֆիլի հետ։
Սև թեյը լցնել բաժակի մեջ մոտ 80 մլ եռման ջրով և թողնել թրմվի, ապա քամեք։
Այս ինֆուզիոն կօգտագործենք կարագի փոխարեն:
Խմորը բաժանել 12 հավասար մասերի: Կենտրոնում դնել միջուկից մի մեծ գդալ, ծայրերը ամրացնել։
Անյուղ կարտոֆիլով կարկանդակները դնել թխման թերթիկի վրա, միմյանցից 1,5 սմ հեռավորության վրա և քսել վրան թունդ թեյ:
Թողեք 15 րոպե։ Թխել ջեռոցի կենտրոնում մոտ 20 րոպե։ Մատուցել տաք կամ սառը վիճակում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։