Այս խառնուրդը հատկապես արդյունավետ և օգտակար է կանացի հիվանդությունների և կրծքով կերակրման հետ կապված խնդիրների դեպքում։
Դանդելիոնը հազարավոր տարիներ հայտնի բույս է եղել և նրա բուժիչ հատկությունները օգտագործվել են տարբեր հիվանդությունների և առողջական խնդիրների բուժման համար:
Այն մաքրում է լյարդը, խթանում լեղու արտադրությունը, կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, բուժում է ալերգիաները, ինչպես նաև մեծ օգնություն է հղի և դաշտանադադարում գտնվող կանանց։
Ավելի լավ է այն հավաքել վաղ գարնանը, ապրիլին և ոչ շատ աղտոտված վայրերից: Ցողունը ամենաօգտակար մասն է , քանի որ այն բուժում է շաքարախտը, մաքրում է արյունը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը և բուժում ստամոքսի խնդիրները:
Նրա տերևները հարուստ են վիտամիններով և կարող են ավելացվել աղցանների և տարբեր ուտեստների մեջ:
Արմատները պետք է մաքրել, կտրատել և թողնել 15 օր բաց երկնքի տակ չորանալու։ Դրանից հետո դրանք պետք է պահեք տարայի մեջ մութ, զով տեղում։
Արմատները չափազանց օգտակար են լյարդի, լեղապարկի, երիկամների, ավշի համար, ինչպես նաև արդյունավետ կերպով բուժում են փորկապությունը, պզուկները, հեպատիտը, ռևմատիզմը, փորկապությունը, ինչպես նաև կիստաները, ուռուցքները և քաղցկեղը:
Այն հատկապես արդյունավետ և օգտակար է կանանց հիվանդությունների և կրծքով կերակրման հետ կապված խնդիրների դեպքում։
Բաղադրիչներ.
400 դանդելիոն ծաղիկներ
4 հատ կտրատած կիտրոն
4 հատ նարինջ
3 լիտր ջուր
Բաղադրիչները ավելացնել ջրի մեջ և թողնել 24 ժամ:
Այնուհետեւ ավելացնել 2 բաժակ շաքարավազ և եփել 1 րոպե։
Երբ խառնուրդը թանձրանա, հանեք կրակից և լցրեք ստերիլիզացված բանկաների մեջ։ Օգտագործեք այն սովորական մրսածության, հազի և բրոնխիտի բուժման համար:
Դանդելիոնի բուժիչ հատկությունները և դրա ազդեցությունը առողջության վրա
Դանդելիոնը բույս է, որը կարելի է գտնել մարգագետիններում, անտառային բացատներում, անտառների եզրերին և նույնիսկ այգում: Այնուամենայնիվ, մյուսների համար դա արժեքավոր բաղադրիչ է տարբեր բնական միջոցների մեջ:
Ըստ այլընտրանքային բժշկության՝ այս բույսն ի վիճակի է որոշակի առողջապահական օգուտներ տալ։ Ելնելով դրանից՝ շատ մարդիկ ազատ են զգում իրենց տերևները աղցանների, կաթնային կոկտեյլների, թուրմերի և այլ պատրաստուկների մեջ ներառելու մեջ։ Այնուամենայնիվ, այն կարելի է գտնել նաև պարկուճներում և այլ տեսակի արտադրանքներում:
Դանդելիոնն ունի՞ բուժիչ հատկություններ:
Այլընտրանքային բժշկությունը խրախուսում է մարդկանց խմել խատուտիկի թուրմերը տարբեր նպատակներով՝ երիկամների մաքրում, հեղուկի պահպանում, դետոքսիկացիա և այլն:
Բացի այդ, խորհուրդ է տրվում ըմպելիքը պարբերաբար օգտագործել՝ դրա երկարաժամկետ օգուտները ստանալու համար։ Այժմ առաջարկությունները չեն սահմանափակվում միայն խմիչքներով: Հետևաբար, թողարկվել են տարբեր« հրաշալի» ապրանքներ, որոնք հիմնված են dandelions- ի վրա:
Ինչպես տեսանք, այս բույսին վերագրվում են մի քանի հատկություններ, որոնք շատ օգուտներ են խոստանում։ Որպես այդպիսին, այն նշվում է որպես հիանալի միզամուղ, մաքրող և նույնիսկ բնական հակաբորբոքային միջոց: Այնուամենայնիվ, արդյո՞ք այն իսկապես ունի նման հատկություններ:
Առայժմ ապացույցները դեռևս անբավարար են՝ պնդելու համար, որ այն անվտանգ դեղամիջոց է՝ նշանակալի ուժով: Այս թեման պետք է ավելի մանրամասն ուսումնասիրվի: Չնայած դանդելիոնը որոշ օգտակար հատկություններ ունի.
Կողմնակի ազդեցություն
Բույսի օգտագործումը՝ լինի դա դանդելիոն, թե այլ տեսակ, կարող է վտանգավոր լինել բազմաթիվ պատճառներով։ Որոշ հնարավոր անբարենպաստ ռեակցիաներ, որոնք կարող են առաջացնել չափից ավելի օգտագործում (թուրմեր, աղցաններ և այլն).
Փորլուծություն.
Ստամոքսի խանգարում
Ալերգիկ ռեակցիաներ.
Զգայունություն (արևի ազդեցության դեպքում):
Մյուս կողմից, մենք պետք է հիշենք, որ ոչ բոլոր օրգանիզմները նույն կերպ են արձագանքում տարրերին: Այսպիսով, չնայած որոշ մարդիկ կարող են առաջացնել լուրջ անբարենպաստ ռեակցիաներ, մյուսները դժվար թե ազդեն նրանց վրա:
Եթե ցանկանում եք ձեր սննդակարգում ներառել դանդելիոն կամ ցանկանում եք այն թեթևացնել, ապա ավելի լավ է նախօրոք խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։