Այս տորթի պատրաստման համար հարկավոր է ընդամենը 15 րոպե
ԲԱՂԱԴՐԻՉՆԵՐ
2 ճ.գ. ընկույզներ
200 գ թխվածքաբլիթներ
100 գ կարագ
80 գ չամիչ
100 մլ կաթ
30–40 գ սերուցք
100 գ շոկոլադ
Ձեռքերով թխվածքաբլիթները փշրեք։ Փշուրը կարող է լինել և՛ փոքր, և՛ մեծ:
Թխվածքաբլիթները ձեռքերով քսեք փափկած կարագով։ Այն պետք է լինի կպչուն զանգված։
Կարելի է նաև ցանկացած ընկույզ վերցնել, գլխավորը նախապես տապակել, մինչև բաց ոսկեգույն երանգ դառնա, իսկ հետո մանր կտրատել։ Կարագի թխվածքաբլիթներին ավելացրեք ընկույզը և չամիչը։
Եթե թխվածքաբլիթները շատ քաղցր են, ապա շաքարավազը կարելի է բաց թողնել: Մնացած դեպքերում շաքարավազ է պետք։ Մեկ գավաթ տաք կաթի մեջ ավելացնել 4-5 թեյի գդալ շաքարավազ և խառնել: Թող թխվածքաբլիթները ներծծեն կաթը: Խմորը ձեռքերով խառնել։ Պետք է դուրս գա կպչուն համասեռ զանգված, որը պահպանում է իր ձևը։ Կաթի փոխարեն կարող եք ավելացնել քաղցր ջուր կամ խնձորի հյութ։
Թխելու համար նախատեսված ափսեի հատակը և կողքերը (մոտ 20 սանտիմետր) ծածկել մագաղաթյա թղթով։ Թխվածքաբլիթների և ընկույզների ամբողջ զանգվածը լցնում ենք կաղապարի մեջ՝ գդալով լավ սեղմելով ամբողջ մակերեսով։
Շոկոլադն ու սերուցքը հալեցնում ենք վառարանի վրա կամ միկրոալիքային վառարանում։ Խառնել մինչև հարթ լինի: Տորթի գագաթը քսում ենք շոկոլադի բարակ շերտով։ Տորթի գագաթին ցանել մանրացված ընկույզով։
Ահա և վերջ , ընկույզների և թխվածքաբլիթների հիման վրա պատրաստված տորթը պատրաստ է։ Բարի ախորժակ!