Մաքրեք հաստ աղիքը ընդամենը 30 րոպեում ևւ ձերբազատվեք մարսողական խնդիրներից

Դիտումներ 434

Մաքրեք հաստ աղիքը ընդամենը 30 րոպեում ևւ ձերբազատվեք մարսողական խնդիրներից

Մարսողական գործընթացը չափազանց բարդ է, իսկ մարսողական տրակտը բարդ մեխանիզմ է: Եթե ​​մարսողությունը դժվար է, ապա ընդհանուր առողջությունը վատանում է, և մարմինը չի կարող ստանալ անհրաժեշտ սննդանյութերը:

Այնուամենայնիվ, կան ուղիներ, որոնցով մենք կարող ենք հեշտությամբ լուծել այս խնդիրները, երբ ընդամենը պետք է մաքրել մարմինը տոքսիններից և վերականգնել առողջությունը մեր մարմնի:

Արդյունավետ միջոցը բնական սմուզիներն են, որոնք կօգնեն րոպեների ընթացքում մաքրել աղիքները։

Որ սմուզիները կարող են օգնել փորկապության դեպքում
Մի ուսումնասիրության ընթացքում գիտնականները պարզել են, որ որոշ մրգեր կարող են օգնել բարձրացնել ջրի պարունակությունը:

 

 



Նրանք կարող են նաև հարմար միջոց լինել տանը փորձելու համար, եթե փորկապություն ունեք: Հյութերի մեծ մասն ունի փորկապությունից ազատվելու ներուժ: Բայց բնական սորբիտոլ պարունակող սմուզիները կարող են լինել ձեր լավագույն տարբերակը փորկապությունը թեթևացնելու համար:

Սալորաչրի սմուզի
Փորկապությունը թեթևացնող ամենահայտնի միրգը սալորաչիրն է: Յուրաքանչյուր բաժակ պարունակում է մոտավորապես 2,6 գրամ մանրաթել: Սա ձեր ամենօրյա պահանջի 10 տոկոսն է: Թեև մանրաթելը կարող է մեծացնել ձեր կղանքը, սալորում պարունակվող սորբիտոլը փափկացնում է դրանք՝ հեշտացնելով կղանքի արտահոսքը: Այն նաև վիտամին C-ի և երկաթի աղբյուր է:

Փորկապությունից խուսափելու ևս մեկ միջոց է սալորաչիր ուտելը։ Փորկապության ախտանիշները թեթևացնելու համար կարող եք համեղ և առողջարար ըմպելիք պատրաստել։ Պարզապես սալորը թրջեք ջրի մեջ, կարող եք ավելացնել մինչև 5 սալոր։ Երբ դրանք փափկեն, լցրեք բլենդերի մեջ, ավելացրեք ջուրը և շատ լավ մանրացրեք։ Կարելի է օգտագործել նաև թարմ կամ սառեցված սալոր։

 

 



Խնձորի սմուզի
Խնձորի սմուզին կարող է լինել շատ մեղմ լուծողական: Այն հաճախ խորհուրդ է տրվում փորկապությամբ տառապող երեխաներին, քանի որ այն ունի ֆրուկտոզայի, գլյուկոզայի և սորբիտոլի համեմատաբար բարձր պարունակության շառավիղ: Բայց այս պատճառով այն կարող է նաև աղիքային անհանգստություն առաջացնել բարձր չափաբաժիններով:

Արդյունավետությունը բարձրացնելու և համը բարելավելու համար խորհուրդ է տրվում նաև համատեղել խնձորն ու սալորը մեկ սմուզիում։

Տանձի սմուզի
Մեկ այլ հիանալի տարբերակ տանձն է, որը չորս անգամ ավելի շատ սորբիտոլ է պարունակում, քան խնձորը: Այն հաճախ խորհուրդ է տրվում նաև փորկապություն ունեցող երեխաներին: Տանձի սմուզիներն այնքան հարուստ չեն վիտամիններով, որքան սալորի հյութը, սակայն շատ երեխաներ նախընտրում են այդ համը:



Ամենաընթերցվածը