Այս թեյը հրաշքներ է գործում... Որովայնի ճարպային շերտը կվերանա 4 անգամ ավելի արագ
Մատչան ճապոնական կանաչ թեյ է, որը մանրացված է փոշու տեսքով: Ճապոներեն այն կոչվում է մատչա, իսկ մեր տառադարձությամբ՝ մատչա։ Այս թեյն ավանդաբար օգտագործվում է ճապոնական թեյի արարողության ժամանակ։ Օգտակար բուսաբանական նյութերը, ինչպիսիք են պոլիֆենոլները, հակաօքսիդանտները և բետա-կարոտինը, այս թեյը դարձնում են հրաշք խմիչք: Ահա մի քանի լավ պատճառ՝ այն ավելի հաճախ խմելու համար.
1. Կանխում է քաղցկեղը
Թեյի այլ տեսակների համեմատ՝ Matcha-ն ունի մոտ 100 անգամ ավելի շատ էպիգալոկատեխին գալատ (EGCG), միացություն, որը, ենթադրաբար, կանխում է քաղցկեղը:
2. Լավ է նյութափոխանակության համար
Մատչա թեյը արագացնում է նյութափոխանակությունը և ճարպերի այրումը ձեր մարմնում: Եթե օգտագործեք ձեր սննդակարգում, matcha թեյը կարող է աջակցել ձեր ջանքերին:
3. Արթուն է պահում
Մատչա թեյ խմել նշանակում է կամաց-կամաց ազատվել կոֆեինից, որը միանգամայն տարբերվում է սուրճից։ Բացի այդ, թեյը պարունակում է L-theanine, որն օգնում է կենտրոնանալ:
4. Դեմքի վիճակը բարելավում է
Matcha թեյի պոլիֆենոլներն ապահովում են բնական ուլտրամանուշակագույն պաշտպանություն և պաշտպանում ձեր մաշկը վաղաժամ ծերացման նշաններից:
5. Իմունային համակարգն է բարելավում
Matcha-ում պարունակվող EGCG-ն խթանում է կարգավորող T բջիջների արտադրությունը, որոնք կարող են ուժեղացնել ձեր իմունային համակարգը և պաշտպանել ձեզ հիվանդություններից:
6. Նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը
Matcha թեյն օգնում է ընդհանուր առմամբ նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը և կարող է նաև օգնել բարձրացնել լավ խոլեստերինի (HDL) մակարդակը: Ընդհանուր խոլեստերինի ցածր մակարդակը կապված է սրտանոթային հիվանդությունների ավելի ցածր ռիսկի հետ:
7. Վերահսկում է շաքարախտը
Matcha թեյը ավանդական մեթոդ է, որն օգտագործվում է շատ երկրներում արյան շաքարի մակարդակը նվազեցնելու համար: Ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ Matcha-ն կարող է նաև օգնել կանխել 1-ին տիպի շաքարախտը և կանխել շաքարախտի բարելավումը ընդհանուր առմամբ: