Այս տեսակի հացը ուտելը կարող է հանգեցնել քաղցկեղի
Ուռուցքաբան Իվան Կարասևը նախազգուշացրել է մթերքներ ուտելու վտանգի մասին՝ դրանցից բորբոսի հետքերը հեռացնելուց հետո։
Ուռուցքաբան Կարասևն ասաց, որ սննդային որոշ սովորություններ կարող են վնասել առողջությանը և նպաստել քաղցկեղի զարգացմանը։ Դրանցից մեկը հնացած մթերքների օգտագործումն է, որոնք երկար պահվում են սառնարանում։ Բժիշկը վնասակար է համարել հացը սառնարանում դնելու և շաբաթներով այն պահելու ձևը:
Կարասևը նաև ուշադրություն է հրավիրել բորբոսնած մթերքներ ուտելու վտանգի վրա։
Եթե հացի կամ պանրի ընդերքի վրա բորբոսը փոքր-ինչ երևում է, մենք կտրում ենք փչացած եզրը և շարունակում ենք օգտագործել քյն: Դուք չպետք է դա անեք:
Ուռուցքաբանի խոսքով՝ փչացած հացն ուղղակիորեն չի հանգեցնում քաղցկեղի, սակայն դրա հետեւանքները կնվազեցնեն իմունիտետը եւ կբարձրացնեն օրգանիզմի թունավորման վտանգը։ Այս առումով չարորակ գործընթաց կարող է զարգանալ։
«Մթերքի վրա առաջացող բորբոսը չափազանց թունավոր է, այն կարող է ավելի վտանգավոր լինել, քան շատ թույներ»,- ընդգծել է Իվան Կարասևը։
Ուռուցքաբան Կարասևը խոսել է քաղցկեղի զարգացման վրա բացասական հույզերի ազդեցության մասին:
Նա նշեց, որ նույնիսկ տապակելը չի օգնում խնայել բորբոսից տուժած սննդամթերքը։ Պետք է պահպանել մեկ կանոն՝ մթերքները, որոնք սկսում են քայքայվել, չպետք է օգտագործվեն որևէ ձևով, հայտարարել է բժիշկը։
Տեսեք ինչ տեղի կունենա ձեր օրգանիզմում, եթե պատահաբար բորբոսնած մթերք ուտեք
Ճիշտ սնունդը շատ կարևոր է մարդու առողջության համար։ Պետք է հետևել մեր սննդակարգին և ամեն ինչ անել, որպես թարմ և որակով մթերք օգտագործենք։
Իսկ ինչ տեղի կունենա ձեր օրգանիզմում, եթե պատահաբար բորբոսնած մթերք ուտեք։
Իրականում այն կախված է ամբողջությամբ ձեր օրգանիզմից։ Եթե ունեք լավ իմունիտետ և հազվադեպ եք հիվանդանում, մի փոքր բորբոսնած մթերք ուտելով ոչինչ էլ տեղի չի ունենա։
Իսկ եթե բորբոսնած մթերքի քանակը քիչ չէ կամ ունեք թույլ իմունիտետ, բորբոսնած մթերք ուտելով հետևյալ խնդիրները կունենաք․
- սրտխառնոց
- գլխացավ
- մարմնի ջերմության բարձրացում: