Այս տարի սեղանին դնելու՞ եք խոզի բուդ․ Գրեք մեկնաբանություններում

Դիտումներ 467

Այս տարի սեղանին դնելու՞ եք խոզի բուդ․ Գրեք մեկնաբանություններում

  • Ձեզ հարկավոր է․
  • Խոզի բուդ - 3 կգ
  • Կարտոֆիլ - 6 հատ

 

 

Պատրաստեք խոզի բուդը այս տարբերակով․ Շատ համեղ է ստացվում

Ձիթապտղի ձեթ - ¼ բաժակ

Ծովի աղ - 1 ճաշի գդալ

Թարմ խնկունի - 1 ճաշի գդալ

Կանաչ սոխ - 6 հատ

Խնձոր - 4 հատ

Կոնյակ -1 ճաշի գդալ

Ցորենի ալյուր - 2 ճաշի գդալ

Ջեռոցը տաքացնել 250 աստիճանով։ Միսը դնել կաղապարի մեջ և քսել 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ: Լցնել ծովի աղ և թխել 20 րոպե։

 


Մեծ ամանի մեջ լցրեք խորանարդներով կտրատած կարտոֆիլը, մնացած ձեթը, խնկունին և մանր կտրատած կանաչ սոխը:

Ջերմաստիճանը իջեցրեք մինչև 180 աստիճան: Խոզի միսը տապակել ևս 40 րոպե։ Կաղապարից լցնել հյութերը և շարել կարտոֆիլը շուրջը։ Թխել ևս 1 ժամ։

Բանջարեղենի արգանակ - 1.8 բաժակ

Խնձորները կտրատել 4 մասի, հանել միջուկը և լցնել մսի վրա։ Լցնել հյութը և թխել 30-40 րոպե, մինչև միսը պատրաստ լինի։

 

 

Միսը տեղափոխել ափսեի մեջ, ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել 15 րոպե:

Միևնույն ժամանակ, բանջարեղենն ու մրգերը հավասարաչափ տարածեք ուտեստի վրա։ Ջերմաստիճանը բարձրացրեք մինչև 220 աստիճան և տապակեք ևս 10 րոպե մինչև ոսկեգույն դառնա: Դրեք սկուտեղի վրա:

 

 

 

 



 Կաղապարից 2 ճաշի գդալ ճարպ լցնել կաթսայի մեջ և դնել միջին ջերմության վրա: Ավելացնել կոնյակ և հարել։ Այնուհետև լցնել ալյուրը և եփել 1 րոպե։ Վերցնել կրակից և ավելացնել արգանակը։ Խառնել, վերադարձնել կրակի վրա և եփել մինչև սոուսը մի փոքր թանձրանա։

Միսը մատուցել խնձորի, բանջարեղենի և սոուսի հետ։

 



Ամենաընթերցվածը