Այս սուպեր մթերքը կարող է բարելավել ձեր առողջությունը բազմաթիվ մակարդակներով․ Ահա ինչ է սա

Դիտումներ 1037

Այս սուպեր մթերքը կարող է բարելավել ձեր առողջությունը բազմաթիվ մակարդակներով․ Ահա ինչ է սա

Երկաթի բարձր պարունակությամբ և վիտամին C-ի պարունակությամբ  ջրկոտեմը  մոլորակի ամենաառողջ բանջարեղեններից  մեկն  է: Այն  ունի ավելի շատ երկաթ, քան սպանախը և ավելի շատ վիտամին C,  քան կիտրոնն ու նարինջը:

Այս սուպեր մթերքը կարող է բարելավել ձեր առողջությունը բազմաթիվ մակարդակներով: Ցանկը ներառում է.

  • պայքարում է օրգանիզմում օքսիդատիվ սթրեսի դեմ,
  • ապահովում է հզոր հակաօքսիդանտ ազդեցություն,
  • մաքրում է արյունը
  • վերականգնում է մարմնի բջիջները,
  • նպաստում է ախորժակին,
  • հեռացնում է տոքսինները մարմնից.

Շատ դիետոլոգներ խորհուրդ են տալիս այս սուպեր առողջարար բանջարեղենն օգտագործել թարմ հյութի տեսքով։

 

 

Հյութը միշտ պետք է նոսրացնել ջրով 1:5 հարաբերակցությամբ (համապատասխանաբար հյութ և ջուր): Կարևոր է նաև իմանալ, որ հյութը չի կարելի ամեն օր օգտագործել։

Ջրկոտեմի հյութը հրաշքներ է անում ոչ միայն օրգանիզմի ներսում, այլ նաև արտաքուստ։ Իրականում, այս հյութի կիրառումը կարող է բուժել բազմաթիվ մաշկային խնդիրներ, ներառյալ մաշկի թերությունները և տարիքային բծերը, մազերի կորուստը և այլն:

Բուժումը բավականին պարզ է՝ պարզապես հյութը քսեք ախտահարված հատվածին: Ջրկոտեմ մանրացված տերևների կոմպրեսը չափազանց օգտակար է արևային բծերի տեսքը նվազեցնելու համար:



Ինչպես ազատվել մրգերի և բանջարեղենի նիտրատներից

Դուք կարող եք մասամբ ազատվել նիտրատներից և թունաքիմիկատներից. դրա համար բանջարեղենն ու մրգերը պետք է ճիշտ լվացվեն։

ՁՄԵՐՈւԿ. Մի գնեք կիսով չափ կտրատած և սննդի թաղանթով փաթաթված ձմերուկներ. դրանք լավ են բակտերիաների և մանրէների համար: Եթե ​​ձմերուկը հաստ դեղնավուն հետքեր ունի, ուրեմն այն պարարտացվել է։ 

 
 

 

ԽԱՂՈՂ. Խաղողը երկար պահելու համար մշակում են ֆունգիցիդներով։ Այս նյութից ազատվելու համար բավական է լավ լվանալ խաղողը։

ՏԱՆՁ ԵՎ ԽՆՁՈՐ. Ժամանակակից ժամանակներում մրգեր գնելիս պետք է հաշվի առնել, որ դրանք մշակվում են դիֆենիլով, որպեսզի չփչանան և երկար պահպանվեն։ 

ԿԱՐՏՈՖԻԼ. Կարտոֆիլի մեջ նիտրատները կուտակվում են կեղևի տակ և միջուկում, ուստի կարտոֆիլը եփելուց հետո ջուրը պետք է քամել։



ԿԱՂԱՄԲ. Նիտրատների մեծ մասը գտնվում է կաղամբի վերևի տերևներում և ցողունում, ուստի դրանք պետք է դեն նետվեն:

ՀԱԶԱՐ, ՄԱՂԱԴԱՆՈՍ, ՍԱՄԻԹ. Ամենից շատ քիմիան կուտակվում է ցողուններում, կոթունների մեջ. այն ուտել պետք չէ:

 

 

Կանաչները միշտ ավելի արագ են ներծծում նիտրատները և նախքան այն ճաշատեսակների մեջ ավելացնելը, մեկ ժամ թրմեք ջրի մեջ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 շ



Ամենաընթերցվածը