Այս սուպեր մթերքը կարող է բարելավել ձեր առողջությունը բազմաթիվ մակարդակներով․ Ահա ինչ է սա
Երկաթի բարձր պարունակությամբ և վիտամին C-ի պարունակությամբ ջրկոտեմը մոլորակի ամենաառողջ բանջարեղեններից մեկն է: Այն ունի ավելի շատ երկաթ, քան սպանախը և ավելի շատ վիտամին C, քան կիտրոնն ու նարինջը:
Այս սուպեր մթերքը կարող է բարելավել ձեր առողջությունը բազմաթիվ մակարդակներով: Ցանկը ներառում է.
- պայքարում է օրգանիզմում օքսիդատիվ սթրեսի դեմ,
- ապահովում է հզոր հակաօքսիդանտ ազդեցություն,
- մաքրում է արյունը
- վերականգնում է մարմնի բջիջները,
- նպաստում է ախորժակին,
- հեռացնում է տոքսինները մարմնից.
Շատ դիետոլոգներ խորհուրդ են տալիս այս սուպեր առողջարար բանջարեղենն օգտագործել թարմ հյութի տեսքով։
Հյութը միշտ պետք է նոսրացնել ջրով 1:5 հարաբերակցությամբ (համապատասխանաբար հյութ և ջուր): Կարևոր է նաև իմանալ, որ հյութը չի կարելի ամեն օր օգտագործել։
Ջրկոտեմի հյութը հրաշքներ է անում ոչ միայն օրգանիզմի ներսում, այլ նաև արտաքուստ։ Իրականում, այս հյութի կիրառումը կարող է բուժել բազմաթիվ մաշկային խնդիրներ, ներառյալ մաշկի թերությունները և տարիքային բծերը, մազերի կորուստը և այլն:
Բուժումը բավականին պարզ է՝ պարզապես հյութը քսեք ախտահարված հատվածին: Ջրկոտեմ մանրացված տերևների կոմպրեսը չափազանց օգտակար է արևային բծերի տեսքը նվազեցնելու համար:
Ինչպես ազատվել մրգերի և բանջարեղենի նիտրատներից
Դուք կարող եք մասամբ ազատվել նիտրատներից և թունաքիմիկատներից. դրա համար բանջարեղենն ու մրգերը պետք է ճիշտ լվացվեն։
ՁՄԵՐՈւԿ. Մի գնեք կիսով չափ կտրատած և սննդի թաղանթով փաթաթված ձմերուկներ. դրանք լավ են բակտերիաների և մանրէների համար: Եթե ձմերուկը հաստ դեղնավուն հետքեր ունի, ուրեմն այն պարարտացվել է։
ԽԱՂՈՂ. Խաղողը երկար պահելու համար մշակում են ֆունգիցիդներով։ Այս նյութից ազատվելու համար բավական է լավ լվանալ խաղողը։
ՏԱՆՁ ԵՎ ԽՆՁՈՐ. Ժամանակակից ժամանակներում մրգեր գնելիս պետք է հաշվի առնել, որ դրանք մշակվում են դիֆենիլով, որպեսզի չփչանան և երկար պահպանվեն։
ԿԱՐՏՈՖԻԼ. Կարտոֆիլի մեջ նիտրատները կուտակվում են կեղևի տակ և միջուկում, ուստի կարտոֆիլը եփելուց հետո ջուրը պետք է քամել։
ԿԱՂԱՄԲ. Նիտրատների մեծ մասը գտնվում է կաղամբի վերևի տերևներում և ցողունում, ուստի դրանք պետք է դեն նետվեն:
ՀԱԶԱՐ, ՄԱՂԱԴԱՆՈՍ, ՍԱՄԻԹ. Ամենից շատ քիմիան կուտակվում է ցողուններում, կոթունների մեջ. այն ուտել պետք չէ:
Կանաչները միշտ ավելի արագ են ներծծում նիտրատները և նախքան այն ճաշատեսակների մեջ ավելացնելը, մեկ ժամ թրմեք ջրի մեջ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
շ