Այս սնունդները վտանգավոր են և դրանք չեք կարող ուտել. Կարդացեք ցանկը
Տարեցտարի ավելանում է այն մարդկանց թիվը, ովքեր տառապում են լուրջ հիվանդություններից, որոնցից ամենասարսափելին քաղցկեղն է։ Գիտնականները վաղուց գիտեն, որ սնուցումն ազդում է այս հիվանդության զարգացման վրա։ Սնունդը, որը դուք ամեն օր անվտանգ եք օգտագործում, կարող է ժամային ռումբ դառնալ: Ահա անառողջ մթերքների ցանկը, որոնք պետք է անհապաղ բացառել սննդակարգից։
1. Պահածոյացված լոլիկ
Բժիշկները երկար տարիներ խոսում են պահածոների վնասակարության մասին, և սա համոզիչ բացատրություն ունի. Բիսֆենոլ-Ա-ն օգտագործվում է պահածոների արտադրության մեջ։ Այս տարրը փոխում է ԴՆԹ-ի կառուցվածքը, ինչը կարող է առաջացնել քաղցկեղային բջիջների զարգացում։ Լոլիկը համարվում է այս կատեգորիայի ամենավտանգավոր մթերքը, քանի որ, ունենալով բարձր թթվայնություն, դրանք ավելի ուժեղ կոռոզիայի են ենթարկում թիթեղյա տարայի պատերը և քիմիական ռեակցիայի մեջ մտնում վնասակար բաղադրիչներով։
2. Գազավորված ըմպելիքներ
Կարճ փաստարկ, որը ընդմիշտ կթուլացնի քաղցր ըմպելիքը վայելելու ցանկությունը. 4-մեթիլիմիդազոլ քիմիական նյութը, որն օգտագործվում է գազավորված ըմպելիքների արտադրության մեջ, քաղցկեղ է առաջացնում:
3. Մարգարին
Առաջին հերթին դա բացասաբար է անդրադառնում լյարդի վրա։ Այն պարունակում է տրանս ճարպեր, որոնք մեր օրգանիզմը չի կարողանում մշակել։
4. Վերամշակված միս
Քաղցկեղի հետազոտությունների ամերիկյան ինստիտուտը հաստատել է, որ վերամշակված կարմիր միսը մեծացնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
5. Դոնաթներ
Քաղցր ու փափուկ աղանդերը պարունակում է երեք վտանգավոր բաղադրիչ՝ շաքարավազ, սպիտակ ալյուր և ձեթ, որով եփում են բլիթները։
6. Երշիկեղեն
Ապխտած սնունդն անխնա ոչնչացնում է մեր օրգանները։ Գիտնականները, լրատվամիջոցները և հենց Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպությունը շեփորում են դա: Սահմռկեցուցիչ վիճակագրությունն ասում է, որ այն մարդիկ, ովքեր օրական ուտում են նույնիսկ 160 գրամ ապխտած նրբերշիկ, 44%-ով ավելի շատ են քաղցկեղով հիվանդանալու, քան այն մարդիկ, ովքեր օրական 100-120 գրամից ոչ ավել քաղցկեղածին միս են օգտագործում կամ ընդհանրապես չեն ուտում:
7. «Դիետա» պիտակավորված ապրանքներ
Դիետիկ մթերքների մեծ մասն ավելի շատ վնաս է տալիս, քան օգուտ: Քիմիական քաղցրացուցիչ ասպարտամը դրանց բաղադրության մեջ ամենատարածված արհեստական բաղադրիչն է: Ասպարտամը մարմնում կործանարար գործընթացներ է առաջացնում, ինչպիսիք են քաղցկեղը և սրտի հետ կապված խնդիրները:
8. Քաղցրացուցիչներ
Բացի ասպարտամից, կան մի շարք արհեստական քաղցրացուցիչներ, որոնք խորհուրդ չի տրվում օգտագործել։ Սա ացեսուլֆամ կալիում է, սուկրալոզա: Այս անունների հետևում կանգնած է մարդկանց համար հզոր սպառնալիք: Չափազանց օգտագործումը կարող է օրգանիզմը պարգեւատրել հիվանդությունների փունջով, որոնցից ամենավտանգավորը գլխուղեղի քաղցկեղն է։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։