Նախաճաշին կերեք սա և ձեր լյարդը կբուժվի, կմաքրվի և կգործի ինչպես երեխայինը


Դիտումներ 0
Նախաճաշին կերեք սա և ձեր լյարդը կբուժվի, կմաքրվի և կգործի ինչպես երեխայինը

Լյարդը կենսական օրգան է, քանի որ նրա առողջությունից է կախված ամբողջ օրգանիզմի աշխատանքը։ Հենց լյարդն է իր միջով անցնում արյան մեջ մտնող բոլոր նյութերը։ Բժիշկներն ասում են, որ կարող եք օգնել ձեր լյարդին՝ պատրաստելով առողջ նախաճաշ։

Սնուցման սխալների և անառողջ ապրելակերպի դեպքում տեղի է ունենում տոքսինների կուտակում և լյարդի բջիջների ոչնչացում:

Հակիրճ լյարդի առողջության մասին

Լյարդի առողջության խանգարումների հիմնական նշանները.

քրոնիկ հոգնածություն և վատ առողջություն;

լյարդի չափի մեծացում;

դառը կամ մետաղական համը բերանում;

լեզվի վրա դեղին ծածկույթի տեսքը.

Լյարդի գործառույթը վատթարացնող գործոններ.

սննդային սխալներ, շատ ուտել, վնասակար սնունդ;

ծխելը, ալկոհոլային խմիչքները;

ֆիզիկական և հոգե-հուզական ծանրաբեռնվածություն;

հիվանդություններից հետո բարդություններ, որոշակի դեղամիջոցներ ընդունելը.

Կարևոր է տեղյակ լինել, որ լյարդի դիսֆունկցիայի որևէ նշան կամ կասկածի դեպքում դուք պետք է անհապաղ խորհրդակցեք բժշկի հետ: Լյարդը միակ օրգանն է, որում նյարդային վերջավորություններ չկան, այն կարող է բացարձակապես ցավազրկվել մարդու համար։ Եվ միայն մասնագետը կարող է ճիշտ ախտորոշել և նշանակել համարժեք թերապիա։

Ամեն դեպքում, ձեր լյարդը կշահի սննդակարգի փոփոխությունից, յուղոտ և կծու ուտելիքներից, ալկոհոլից և ծխելուց խուսափելուց: Իսկ հացահատիկի ամենօրյա սննդակարգում ներառելը կօգնի վերականգնել այս կարեւոր օրգանի աշխատանքը, երկարացնել նրա երիտասարդությունն ու առողջությունը։

Հատկապես լավ է վերականգնել լյարդը կօգնի շիլան, որը մասնագետները խորհուրդ են տալիս պատրաստել նախաճաշին:

 

Լյարդը վերականգնելու համար շիլայի բաղադրատոմս

Վարսակի ալյուր - մեկ բաժակ: Վարսակը արգելափակում է վնասակար նյութերի կլանումը, արագացնում է տոքսինների վերացումը։ Հեշտացնում է մարսողության գործընթացը։ Ապահովում է օրգանիզմին էներգիա՝ առանց ստամոքսը ծանրաբեռնելու։

Դդում (կեղևազատել և կտրատել խորանարդի մեջ) - 20-40 գր. Վերականգնում է լյարդի բջջային կառուցվածքները, երիտասարդացնում։ Օգնում է մաքրել բոլոր ներքին օրգանները։ Յեյլի համալսարանի գիտնականներն ապացուցել են դդումի օգտակարությունը մարդու օրգանիզմի համար։ Նրանք խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել նաև աղցանի բաղադրիչի տեսքով։ Սոված փորին հում դդում ուտելը բարելավում է ստամոքսի և մարսողական համակարգի աշխատանքը։

Չամիչ  (լավ լվանալ և տեսակավորել) - ½ բուռՕպտիմալացնում է լյարդի աշխատանքը, օգնում է վերականգնել բջիջները:

Նուշ - ցանկության դեպքում: Պարունակում է ճարպաթթուներ, որոնք օրգանիզմը չի կարող ինքնուրույն արտադրել։ Նորմալացնում է լյարդի աշխատանքը.

Փոքր կաթսայի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչները, լցնել ջուր կամ կաթ, կարելի է մի քիչ աղ դնել։ Հասցնել եռման աստիճանի և մի կողմ դնել։ Թողեք, որ շիլան թրմվի ծածկված կափարիչի տակ։

Նման շիլա խորհուրդ է տրվում եփել շաբաթական առնվազն 2-3 անգամ։ Այն արագ ներծծվում է, թույլ չի տալիս ներծծվել վնասակար նյութերը։ Այն տալիս է թեթևություն, էներգիա, վերացնում է լեզվի տհաճ ափսեը։

Ինչ այլ հացահատիկներ է սիրում լյարդը

կորեկ. Կորեկը պարունակում է բուսական սպիտակուց, ունի հակաօքսիդանտ հատկություն։ Այս հացահատիկը օգնում է կապել տոքսինները և արագ հեռացնել դրանք մարմնից: Նաև այս շիլան շատ սննդարար է, նպաստում է արագ հագեցվածությանը, լավ ներծծվում է օրգանիզմի կողմից և նորմալացնում է արյան կազմը։

Հնդկաձավար. Այն պարունակում է բոլոր անհրաժեշտ սպիտակուցները, թթուները և հանքանյութերը։ Նրանք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում ոչ միայն լյարդի վրա, այլև բարելավում են մարմնի բոլոր օրգանների և համակարգերի աշխատանքը։ Հատկապես ուժեղացնել սրտի, անոթային և նյարդային համակարգի աշխատանքը։

Ամենաընթերցվածը

Գովազդ