Այս սերմերը արդյունավետ միջոց են ինսուլտի կանխարգելման համար
Չիայի սերմերի օգուտները․
Նրանք օմեգա-3-ով հարուստ են:
Նրանք կպաշտպանեն ձեր սիրտն ու արյան անոթները։ Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ չիայի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների ռիսկը և արդյունավետ միջոց է ինսուլտի կանխարգելման համար։
Նրանք կբարելավեն մարսողությունը և կօգնեն մաքրել օրգանիզմը տոքսիններից։
Սա օստեոպորոզի գերազանց կանխարգելման տարբերակ է։ Չիայի սերմերը հարուստ են մի շարք սննդանյութերով, որոնք կարևոր են ոսկորների առողջության համար:
Նրանք կօգնեն նվազեցնել ախորժակը, իսկ ապագայում՝ քաշը
Նրանք պարունակում են շատ սպիտակուցներ։ Ավելին, դա բարձրորակ ամբողջական սպիտակուց է, որը պարունակում է բոլոր ինը էական ամինաթթուները, որոնք մարմինը չի կարող ինքնուրույն արտադրել:
Նրանք նորմալացնում են արյան շաքարի մակարդակը։
Չիայի հզոր բուժիչ ուժը. ամբողջ բույսն օգտագործելու 5 եղանակ:
Դուք կցանկանաք աճեցնել այս բույսը, երբ իմանաք, թե որքան արդյունավետ է այն:
Չիայի սերմերը համարվում են աշխարհի ամենաառողջարար մթերքներից մեկը։ Այն օմեգա-3-ի հարուստ աղբյուր է և հիանալի մթերք նիհարելու համար:
Իմացեք, թե ինչպես աճեցնել չիայի սերմեր, ինչպես նաև օգտագործել ամբողջ բույսը:
Չիան եղեսպակի և անանուխի ընտանիքի անդամ է։ Եթե պայմանները բարենպաստ են, ապա չիայի բույսերը կարող են աճել մինչև 1,80 մետր բարձրություն: Այն ունի գեղեցիկ կապույտ, մանուշակագույն կամ սպիտակ ծաղիկներ։
Չիան արագ աճող բույս է, որը բնականորեն դիմացկուն է շոգին, երաշտին, հիվանդություններին և վնասատուներին: Նրանք քիչ պարարտանյութի կարիք ունեն, պահանջում են նվազագույն սպասարկում, ինքնափոշոտվում, ինչպես նաև հիանալի են մոլախոտերը ոչնչացնելու համար:
Լույսի պահանջները. Ծառատունկի համար ընտրեք այնպիսի վայր, որը ստանում է 6-ից 8 ժամ ուղիղ արևի լույս:
Հող: Այս բույսը նախընտրում է չամրացված կավե կամ ավազոտ հողերը, որոնք լավ ցամաքեցված են:
Ոռոգում. Երիտասարդ բույսերը ջրեք ամեն օր, մինչև նրանք բավականաչափ ամուր լինեն: Հասուն բույսերը հանդուրժում են չոր եղանակները և երբեմն ջրելու կարիք ունեն միայն այն դեպքում, երբ տեղումները քիչ են:
Պարարտանյութ. Երբ դուք առաջին անգամ պատրաստում եք ձեր այգու մահճակալը, պարարտացրեք հողը պարարտանյութով կամ այլ օրգանական նյութերով, ինչպիսիք են առվույտը: Դրանից հետո չիան լրացուցիչ պարարտանյութի կարիք չունի։
Ցանք՝ սերմերը ցանել ցրտահարության վտանգը անցնելուց հետո։ Նրանց թաղել պետք չէ, պարզապես նրբորեն պառկեցրեք գետնին։ Սերմերը թռչուններից պաշտպանելու համար ծածկեք թաղանթով կամ ցանցով:
Չիան բազմամյա է և տնկելուց հետո ամեն տարի բույսեր կունենաք:
Ամբողջ Չիա բույսն օգտագործելու 5 եղանակ
1. Չիայի սերմեր
Երկու ճաշի գդալ չիայի սերմերը պարունակում են 137 կալորիա և մանրաթելերի և սպիտակուցների հիանալի աղբյուր են: Հատկապես օմեգա-3 ճարպաթթուներ, ֆոսֆոր, մանգան և կալցիում: Նրանք նաև պարունակում են մի շարք հանքանյութեր, ինչպիսիք են ցինկը, երկաթը, կալիումը, նիացինը, թիամինը և վիտամին E-ն:
Չիայի սերմերը կարելի է օգտագործել ամեն օր՝ տաք ջրի կամ հյութի, կեֆիրի, մածունի մեջ թրջելուց հետո։
2. Chia Oil
Ինչպես չիայի սերմերը, այնպես էլ չիայի յուղը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար միացություններ, որոնք բարենպաստ են առողջ մաշկի և մազերի համար:
Հատկապես իր վիտամին E-ի, օմեգա ճարպաթթուների, սպիտակուցների, մագնեզիումի և հակաօքսիդանտ հատկությունների շնորհիվ չիայի յուղն օգնում է հանգստացնել, խոնավացնել և բուժել մաշկը: Այն ունի հակաբորբոքային և երիտասարդացնող ազդեցություն դերմիսի վրա, օգնում է մեծացնել կոլագենի արտադրությունը: Այն նաև ապահովում է արևապաշտպանություն, երբ կիրառվում է մաշկի վրա:
Մազերի համար: Այն ամրացնում է ֆոլիկուլը և նպաստում մազերի ավելի արագ և հաստ աճին: Այն կարող է նաև օգնել վերականգնել չոր և վնասված մազերը:
3. Չիայի բողբոջներ
Դրանք կարելի է աճեցնել և օգտագործել միկրոկանաչի պես ընդամենը երկու շաբաթվա ընթացքում: Չնայած նրանք փոքր հասակ ունեն, բայց ունեն ինտենսիվ համ։ Ինչպես նաև շատ ավելի հզոր սննդանյութեր, քան իրենց հասուն գործընկերները:
Չիայի սերմերը լավ են բողբոջում։ Չիայի ծիլերը համ են հաղորդում ցանկացած ճաշատեսակի:
4. Չիայի տերեւներ Չիա
բույսի տերեւները նույնպես ամբողջությամբ ուտելի են։ Չիայի տերևների սննդային հատկությունների վերլուծությունը ցույց է տվել, որ դրանք պարունակում են մի քանի ֆլավոնոիդներ։ Ինչպես նաև երկու հազվագյուտ հակաօքսիդանտներ՝ ացետիլվիտեքսին և ացետիլօրիենտին:
Շատ մեղմ համով թարմ տերևներ ավելացվում են աղցանների, շոգեխաշածների և կանաչ սմուզիների մեջ։ Ինչպես նաև թարմ կամ չորացրած տերևներն օգտագործում են ֆանտաստիկ բուժիչ թեյ պատրաստելու համար։ Այն ավանդաբար օգտագործվում է ցավը, ջերմությունը և կոկորդի ցավը թեթևացնելու համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։