Այս պարզ թեյը նպաստում է նիհարելուն և պայքարում է մրսածության դեմ
Սոխը առողջության համար անհրաժեշտ սննդանյութերի մեծ մասն ունի։
Բացի այդ, սոխը հատկապես տարածված է խոհարարական արվեստում` ուժեղ և յուրահատուկ համի շնորհիվ։ Ավելին՝ սոխը շատ օգտակար հատկություններ ունի և կարող է բուժել բազմաթիվ հիվանդություններ։
Այս բույսը պարունակում է վիտամին A և B վիտամիններ՝ b1 (թիամին), b2 (ռիբոֆլամին), b3 (նիացին): Բացի այդ, այն պարունակում է վիտամին C (ասկորբինաթթու) և հանքանյութեր: Օրինակ՝ երկաթ, կալցիում, նատրիում, կալիում, սիլիցիում, ֆոսֆոր և տարբեր ֆլավոնոիդներ:
Ի՞նչ առավելություններ ունի սոխով թեյը և ինչպես է այն պատրաստվում:
1- Օգնում է նիհարել.
Դա պայմանավորված է մանրաթելերի պարունակությամբ: Ավելին՝ սոխը օգնում է բարելավել և հեշտացնել մարսողությունը և աղիների աշխատանքը: Եվ դա օգնում է մեզ խուսափել չափից շատ ուտելուց:
2- Թույլ է տալիս բուժել շնչառական հիվանդությունները։
A և C վիտամինների մեջ իրենց ներդրման շնորհիվ նրանք կարող են մեղմել շնչառական տարբեր հիվանդություններ։ Օրինակ՝ ջերմությամբ ուղեկցվող հազը, մրսածությունը, մրսածությունը և բրոնխիտը:
3- Գործում է որպես բնական միզամուղ։
Ոչ միայն դա, սոխը կարող է օգնել ձեզ վերացնել հեղուկի կուտակումը` հանդես գալով որպես լուծողական` միզամուղ ազդեցությամբ: Այս մթերքը նպաստում է տղամարդկանց երիկամների և շագանակագեղձի առողջության բարելավմանը:
4- Այն հակաօքսիդանտների շատ լավ աղբյուր է։
Ինչպես հավանաբար գիտեք, հակաօքսիդանտներն օգնում են պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ: Նրանք հիմնականում պատասխանատու են վաղաժամ ծերացման և այնպիսի լուրջ հիվանդությունների զարգացման համար, ինչպիսին է քաղցկեղը:
5- Հզոր հակաբորբոքային եւ բնական հակասեպտիկ նշանակություն ունի:
Իր բաղադրության շնորհիվ սոխը հատկապես արդյունավետ է տարբեր բորբոքումների դեմ։ Օրինակ՝ մաշկի բորբոքում։
6- Անեմիայի դեմ.
Սոխը պարունակում է ֆոսֆոր երկաթ և վիտամին E, որոնք նպաստում են կարմիր արյան բջիջների արտադրությանը: Բացի այդ, դրանք արյան բջիջներ են, որոնց գործառույթը թթվածին տեղափոխելն է` մարմնի այլ բջիջներին և հյուսվածքներին կյանք տալու համար:
7- Ֆոլաթթվի հիանալի աղբյուր։
Այս միացությունը կենսական նշանակություն ունի հղիության առաջին շաբաթների ընթացքում պտղի աճի և զարգացման համար: Ուստի սոխի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում հղիներին։
Այսպիսով, ինչպես պատրաստել սոխով թեյ
Բաղադրիչներ (օգտագործվում է 4 ըմպելիքի համար)
• 1 միջին չափի սոխ, մաքրած և կիսով չափ կտրատած
• 4 բաժակ ջուր
• 4 խոշոր կիտրոն հյութի համար
• 8 ճաշի գդալ մեղր
• դարչին փոշի
Պատրաստման եղանակ.
Սկզբում ջուրը լցրեք փոքր կաթսայի մեջ և հասցրեք եռման աստիճանի միջին ջերմության վրա։ Երկրորդը՝ մեջը լցրեք սոխն ու դարչինն ու թողեք կես ժամ տաքանա։
Անջատեք կրակը և ջուրը քամեք ։ Ավելացնել մեղր և քամած կիտրոնի հյութ։