Այս պարզ թեյը նպաստում է նիհարելուն և պայքարում է մրսածության դեմ

Դիտումներ 622

Այս պարզ թեյը նպաստում է նիհարելուն և պայքարում է մրսածության դեմ

Սոխը առողջության համար անհրաժեշտ սննդանյութերի մեծ մասն ունի։

Բացի այդ, սոխը հատկապես տարածված է խոհարարական արվեստում։ Ուժեղ և յուրահատուկ համի շնորհիվ։ Ավելին, սոխը շատ օգտակար հատկություններ ունի և կարող է բուժել բազմաթիվ հիվանդություններ։

Այս բույսը պարունակում է վիտամին A և B վիտամիններ՝ b1 (թիամին), b2 (ռիբոֆլամին), b3 (նիացին): Բացի այդ, այն պարունակում է վիտամին C (ասկորբինաթթու) և հանքանյութեր: Օրինակ՝ երկաթ, կալցիում, նատրիում, կալիում, սիլիցիում, ֆոսֆոր և տարբեր ֆլավոնոիդներ:

Ի՞նչ է սոխով թեյը և ինչպես է այն պատրաստվում:

1- Օգնել նիհարել.

Դա պայմանավորված է մանրաթելերի պարունակությամբ: Ավելին, սոխը օգնում է բարելավել և հեշտացնել մարսողությունը և աղիների անցումը: Եվ դա օգնում է մեզ խուսափել չափից շատ ուտելուց:

2- Թույլ է տալիս բուժել շնչառական հիվանդությունները:

A և C վիտամինների մեջ իրենց ներդրման շնորհիվ նրանք կարող են մեղմել շնչառական տարբեր հիվանդություններ։ Օրինակ՝ ջերմությամբ ուղեկցվող հազը, մրսածությունը, մրսածությունը և բրոնխիտը:

3- Գործում է որպես բնական միզամուղ։

Ոչ միայն դա, սոխը կարող է օգնել ձեզ վերացնել հեղուկի կուտակումը` հանդես գալով որպես լուծողական` միզամուղ ազդեցությամբ: Այս մթերքը տղամարդկանց մոտ օգնում է երիկամների և շագանակագեղձի առողջությանը

4- Այն հակաօքսիդանտների շատ լավ աղբյուր է։

Ինչպես հավանաբար գիտեք, հակաօքսիդանտներն օգնում են պայքարել ազատ ռադիկալների դեմ: Նրանք հիմնականում պատասխանատու են վաղաժամ ծերացման և այնպիսի լուրջ հիվանդությունների զարգացման համար, ինչպիսին է քաղցկեղը:

5- Հզոր հակաբորբոքային եւ բնական հակասեպտիկ։

Իր բաղադրության շնորհիվ սոխը հատկապես արդյունավետ է տարբեր բորբոքումների դեմ։ Օրինակ՝ մաշկի բորբոքում։



6- Անեմիայի դեմ.

Սոխը պարունակում է ֆոսֆոր երկաթ և վիտամին E, որոնք նպաստում են արյան կարմիր բջիջների արտադրությանը։ Բացի այդ, դրանք արյան բջիջներ են, որոնց գործառույթը թթվածին տեղափոխելն է՝ մարմնի այլ բջիջներին և հյուսվածքներին կյանք տալու համար:

7- Ֆոլաթթվի հիանալի աղբյուր։

Այս միացությունը կենսական նշանակություն ունի հղիության առաջին շաբաթների ընթացքում պտղի աճի և զարգացման համար: Ուստի սոխի օգտագործումը խորհուրդ է տրվում հղիներին։

Այսպիսով, ինչպես պատրաստել սոխով թեյ

Բաղադրիչներ (օգտագործվում է 4 ըմպելիքի համար)
• 1 միջին չափի սոխ, մաքրած և կիսով չափ կտրատած
• 4 բաժակ ջուր
• 4 խոշոր կիտրոն հյութի համար
• 8 ճաշի գդալ մեղր
• դարչին փոշի

Պատրաստման եղանակ.

Սկզբում ջուրը լցրեք փոքր կաթսայի մեջ և հասցրեք եռման աստիճանի միջին ջերմության վրա։ Երկրորդը՝ մեջը լցրեք սոխն ու դարչինը և թողեք կես ժամ տաքանա։
Անջատեք կրակը և ջուրը քամեք բաղադրիչների միջև։ Ավելացնել մեղր և քամած կիտրոնի հյութ։



Ամենաընթերցվածը