Բաղադրատոմսը պարզ է․ Ամեն Նոր տարուն պատրաստում եմ այն խոզի մսով

Դիտումներ 346

Բաղադրատոմսը պարզ է․ Ամեն Նոր տարուն պատրաստում եմ այն խոզի մսով

ԲԱՂԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ.
2 կգ խոզի միս
500 գ աղ
2 ճ.գ. պղպեղի խառնուրդներ
2 ճ.գ. համեմի սերմեր
4 գ ուրց
4 գ խնկունի
5 դափնու տերեւ

Լվանալ և չորացնել խոզի միսը թղթե սրբիչներով: Մսից կտրեք ամբողջ ավելորդ ճարպը:
Դափնու տերեւն ու համեմը մանրացնել, խառնել ուրցով և խնկունով։ Քսեք համեմունքներով երկու կողմից:
Միսը տարայի մեջ դնել, բոլոր կողմերից աղ ցանել ու 2 օր դնել սառնարանում։
Միսը պարբերաբար շրջեք, որպեսզի համոզվեք, որ այն աղով համեմված է:
2 օր անց խոզի միսը հանեք սառնարանից, լվացեք հոսող ջրի տակ և չորացրեք թղթե սրբիչներով։
Մնացած համեմունքներով կրկին քսում ենք միսը, առանց աղի։ Փաթաթեք մաքուր, չոր շղարշով և կախեք սառնարանում կամ այլ զով, օդափոխվող վայրում 2 շաբաթ:
Եթե ​​միսը չորացնում եք սառնարանում, ապա պետք է այն շրջել օրը երկու անգամ (պարտադիր է):



Ահա արդյունավետ բաղադրատոմսեր՝ ավելի գեղեցիկ պարանոցի և կզակի համար

1. Խառնեք 1 բաժակ ջրի մեջ 1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ, 1 ճաշի գդալ սպիրտ (առկա է դեղատանը) և 1 թեյի գդալ աղ։ Մաքրեք պարանոցը կեղտից և պատրաստված խառնուրդը բամբակյա շվաբրով քսեք։ Մի լվացեք այն:

 

 

 

 

Երբ մի փոքր չորանա, նրբորեն, մատների ծայրերով մերսեք սնուցող կրեմով։ Կատարեք այս պրոցեդուրան շաբաթական 3 անգամ, և մեկ ամսից ձեր պարանոցը կլինի գերազանց վիճակում։

2. Եթե կզակը և պարանոցը կորցնում են առաձգականությունը, մի քանի շերտով ծալված վիրակապը խոնավացրեք աղի լուծույթով (1 թեյի գդալ աղ` մեկ բաժակ ջրին) և դրեք խնդրահարույց հատվածներին: Պահեք կես ժամ: Դա արեք շաբաթական 2 անգամ։



3. Տաք կարտոֆիլի պյուրեն` 1 թեյի գդալ գլիցերինով եւ 1 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղով կօգնեն  պարանոցի կնճիռներին։ 

Խյուսը դրեք գործվածքի վրա, ապա դրեք պարանոցի վրա, ապա վրան շարֆ փաթաթեք:

 

 

ոմպրեսը պահեք 15-20 րոպե, ապա լվացեք տաք ջրով։ Նման մի քանի կոմպրեսներից հետո կնճիռները կվերանան։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը