Այս նախաճաշի մթերքը նվազեցնում է որովայնի ճարպը

Դիտումներ 571

Այս նախաճաշի մթերքը նվազեցնում է որովայնի ճարպը

Դիետոլոգ Պոնոմարեւան անվանել է նախաճաշի մթերք, որը նվազեցնում է որովայնի ճարպը

Ձու ուտելը կարող է օգնել «էականորեն» նվազեցնել որովայնի ճարպը:
Անկախ նրանից, թե դուք սիրում եք տապակած ձու տոստերի վրա, թե խաշածը աղցանների մեջ, ձուն պարունակում է ավելին, քան պարզապես սպիտակուցի մեկ բաժինը: Բաղկացած բոլոր էական միկրոէլեմենտներով, ինչպիսիք են պղինձը, երկաթը, մագնեզիումը, մանգանը, սելենը և ցինկը, այս նյութերը նաև ունի առողջության առավելություններ:
Ավելին, ձուն կարող է նաև օգնել նվազեցնել որովայնի ճարպը և նպաստել քաշի կորստին:
«Ձուն կարող է օգնել վերահսկել քաղցը և կարգավորել սննդի ընդունումը: Նրանք հարուստ են սպիտակուցներով, որոնք հագեցնող են և օգնում են կարգավորել արյան շաքարի մակարդակը՝ դրանք օգտակար դարձնելով քաշի կառավարման համար։ Ձվի օգտագործումը կարող է նաև իջեցնել գրելինի մակարդակը (ախորժակը մեծացնող հորմոն)՝ հետագայում նպաստելով քաշի կառավարմանը»,- ասում է դիետոլոգ Վասիլիսա Պոնոմարևան:
Նախորդ արդյունքները ցույց են տվել, որ ձվի սպիտակուցը կարողացել է նվազեցնել կենդանական մոդելների ներքին օրգանների ճարպը:
Ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ կաթնաթթվային ձվի սպիտակուցը կարող է «զգալիորեն» նվազեցնել ներքին օրգանների ճարպի մակարդակը:



Այս նախաճաշը կանխում է քաղցկեղը և ազատում ավելորդ կիլոգրամներից

Այս առողջարար և համեղ նախաճաշը կօգնի ձեզ նիհարել և կանխել հաստ աղիքի քաղցկեղը։ Պատրաստելը տևում է ընդամենը 15 րոպե։

Ահա 4 պատճառ, թե ինչու պետք է վարսակի ալյուրը ներառել ձեր ամենօրյա սննդակարգում.

Սովի զգացումը կվերանա. վարսակի ալյուրը հարուստ է բջջանյութով, ինչը կապահովի ձեզ լիարժեք զգալ մինչև հաջորդ կերակուրը: 

Խոլեստերինի մակարդակը նորմալացվում է. վարսակի մեջ պարունակվող բնական մանրաթելերի շնորհիվ խոլեստերինի մակարդակը նկատելիորեն կարգավորվում է:

Վերականգնում է արյան ճնշումը. Բացի արյան ճնշումը նորմալացնող այլ բաղադրիչներից, վարսակի ալյուրն այս հարցում ամենահզոր օգնականն է, քանի որ այն հարստացված է բուսական մանրաթելով:

Պայքարում է քաղցկեղի դեմ. Հացահատիկային բաղադրիչները նվազեցնում են հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը, ըստ բազմաթիվ հետազոտությունների, դա մնում է ճիշտ: 

 



Բանանով և դարչինով վարսակի ալյուրի համեղ բաղադրատոմս.

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.

1 բաժակ վարսակի ալյուր
1 կտրատած բանան (ըստ ցանկության)
1 ճ.գ. մեղր
1/2 բաժակ կաթ
1 ճ.գ դարչին
Մի քանի մանր կտրատած 

 

 

Պատրաստման եղանակը՝ վարսակի ալյուրը լցնել կաթով և թողնել 10-20 րոպե։ Այնուհետեւ ավելացնել մեղրը եւ լավ խառնել, շիլայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած բանանն ու ընկույզը եւ նորից խառնել։ Վերջում ավելացնել դարչին։ Այն ձեր նախաճաշին նուրբ համ կհաղորդի։
Շաբաթը առնվազն 3 անգամ ձեր անօգուտ նախաճաշերը փոխարինեք այս շիլաով։ Եվ վերջում դուք կնախանձեք ձեր կազմվածքին, իսկ քաղցկեղի դեմ պայքարը կգերազանցի ձեր սպասելիքները։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը