Այս մթերքը երիտասարդացնում է օրգանիզմը․ Կարո՞ղ եք գուշակել ինչ է սա
Գիտնականները պարզել են, որ սնկերը հարուստ են հակաօքսիդանտներով, որոնք օգնում են կանխել ծերացումը և բարելավել առողջությունը: Այս եզրակացությանն են հանգել ԱՄՆ Փեն նահանգի հետազոտողները, ովքեր պարզել են, որ սնկերը պարունակում են մեծ քանակությամբ էրգոթիոնեին և գլուտատիոն:
Ինչպես բացատրում է սննդի գիտության պրոֆեսոր և Փենսիլվանիայի նահանգային բույսերի և սնկերի կենտրոնի տնօրեն Ռոբերտ Բիլմանը, կա մի տեսություն, որ ծերացումը մեր օրգանիզմում ազատ ռադիկալներ է առաջացնում, և սնկերը կարող են օգնել նվազեցնել դրանք:
- Ազատ ռադիկալները սննդամթերքի օքսիդացման կողմնակի միջոց են, որն անխուսափելի է, երբ սնունդը տարրալուծվում է: Ազատ ռադիկալները թունավոր են, սակայն մարմինը մեխանիզմներ ունի դրանց մեծ մասին վերահսկելու և պայքարելու համար:
Մեր մարմինը պարունակում է նաև էրգոթիոնեին և գլուտատիոն հակաօքսիդանտներ: Սակայն ազատ ռադիկալները դեռևս վնասակար են առողջության համար և կարող են հանգեցնել այնպիսի հիվանդությունների, ինչպիսիք են քաղցկեղը, սրտի կորոնար հիվանդությունը և Ալցհեյմերի հիվանդությունը:
Դեռ միանշանակ չի հաստատվել՝ կա՞ արդյոք պատճառահետևանքային կապ բարձրաձայնված գործոնների միջև, սակայն գիտնականները մտադիր են հետաքննել այս երևույթը։ Ըստ նրանց տվյալների՝ եթե զուգահեռ անցկացնենք բնակչության սննդակարգի և նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների զարգացման տեմպերի միջև, ապա կարելի է պարզել, որ էրգոթիոնեինի սպառման տարբերությունը կազմում է օրական մոտ 3 միլիգրամ, ինչը կազմում է օրական մոտ հինգ սնկային գլուխ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։