Այս մթերքը ամենաուժեղ քաղցկեղածիններից մեկն է, դադարեցրեք այն ուտել
Իսկ դուք գիտեի՞ք, որ ձեր թերևս սիրելի մթերքներից մեկը պարունակում է աներևակայելի վնասակար բաղադրիչներ:
Միայն հետխորհրդային երկրներում ամեն ամառ ուտում են գրեթե 7 միլիարդ նրբերշիկ։ Սակայն քչերը գիտեն, թե որքան վնասակար կարող են լինել դրանք:
Ավանդական երշիկները պատրաստվում են հավի, տավարի կամ խոզի մսից։ Միայն այն միսը, որ օգտագործում են, հեռու է լավագույնից, օգտագործում են ոտքեր, կաշի և այլ բաներ, որոնք հեռու են
դիակի համեղ մասերը. հզոր մսաղացները կարող են ամեն ինչի հետ աշխատել: Դե, ներկայացա՞ր։ Հենց այս խյուսից էլ պատրաստվում են ձեր սիրելի նրբերշիկները։ Դե իհարկե ոչ միայն սրանից։ Նախ, ցանկալի համին հասնելու համար, մի փունջ տարբեր հավելումներ են խառնվում, ինչպիսիք են օսլան, սոյան, մոնոսոդիումի գլյուտամատը, աղը և շատ ուրիշներ:
Այսպիսով, եթե ձեզ հետաքրքրում էր, թե ինչով է տարբերվում երշիկի մի տեսակը մյուսից, ապա այժմ դուք գիտեք դա՝ հիմնականում հավելումների մեջ: Երշիկեղենի հետ միասին դուք ուտում եք այնքան մոնոսոդիումի գլուտամատ, որքան երբեք չեք լցնի որևէ ուտեստի մեջ։ Հաճելի վարդագույն գույն է հաղորդում և՛ նրբերշիկներին, և՛ ֆրանկֆուրտներին՝ ներկանյութը, որը պատրաստված է որոշակի տեսակի մանր խոզուկների թևերի ծածկերից՝ խաշած սոդայի մոխրի կամ ամոնիակի մեջ։
Եվ սրանք միայն հավելումներն են, որոնց մասին մենք գիտենք. դրանց մեծ մասը նույնիսկ նշված չէ պիտակի վրա:
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ բարձր մշակված երշիկները չափազանց վտանգավոր են առողջության համար, օրինակ՝ դրանք մեծացնում են լյարդի քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը մինչև 67%-ով։
Մսամթերքի վերամշակման գործարաններում օգտագործվող բազմաթիվ վնասակար հավելումների շարքում կարելի է գտնել չափազանց վտանգավոր նիտրիտներ և նիտրատներ: Բայց դրանք ստամոքսի, ենթաստամոքսային գեղձի, երիկամների ու աղիների քաղցկեղի հիմնական պատճառներից են։
Քաղցկեղի ինստիտուտը հետազոտություններ է անցկացրել, որոնք ցույց են տվել, որ օրական ընդամենը մեկ երշիկեղենը 21%-ով մեծացնում է կոլոռեկտալ քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը։
Ահա մոլորակի 25 լավագույն ալկալային մթերքները: Նրանք ձեզ փրկում են ճարպից, սրտի հիվանդություններից և քաղցկեղից
Ընդհանուր առմամբ, եթե հոգում եք ձեր առողջության մասին, հավանաբար ստիպված կլինեք անել ամեն ինչ, որպեսզի ձեր սննդակարգում պահպանեք թթվային և ալկալային մթերքների հավասարակշռությունը:
Բարեբախտաբար, բավական կլինի ձեր սննդակարգում ներառել այս մթերքները։
1. Սեխ.
Սա հիանալի «մաքրող» է ձեր ներքին օրգանների համար։ Հիմա հաշվի առեք, որ սա մանրաթելի լավագույն աղբյուրներից մեկն է աշխարհում, թեև դրա 92%-ը ջուր է:
2. Հնդկաձավար.
Եթե նախընտրում եք ցորենը, ապա պարզապես դեռ չեք լսել հնդկաձավարի օգտակարության մասին։ Դա շատ սննդարար մթերք է, որը ձեզ զգոն է պահում ողջ օրվա ընթացքում՝ միաժամանակ լավացնելով ձեր սրտի առողջությունը:
3. Ձիթապտղի յուղ.
Այո, բոլորը գիտեն, որ սա գերօգտակար արտադրանք է։
4. Կտավատի սերմ.
Կտավատի սերմերը նույնպես շատ բարձր են ալկալիների, մանրաթելերի և վիտամին E-ի պարունակությամբ:
Սրանք այն հիմնական մթերքներն էին, որոնց վրա պետք է հիմնական շեշտը դնել։
Եվ ահա ցանկը, որը պետք է հիշել.
- Ավոկադոն խիտ լցված է միանհագեցած ճարպերով, որոնք առողջարար են սրտի համար:
- Բանանը ալկալիների հիանալի աղբյուր է և այրոցի դեմ լավագույն միջոցը։
- Բոլոր հատապտուղները լի են հակաօքսիդանտներով, որոնք չեզոքացնում են թթունը:
- Գազարը պարունակում է բետա-կարոտին, որը հայտնի է տեսողությունը բարելավելու ունակությամբ :
- Սխտորը նաև կարգավորում է արյան ճնշումը։
- Բրոկկոլին նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։
- Խաղողը եւս մեկ օգտակար դեղամիջոց է հիպերտոնիա ունեցող մարդկանց համար։
- Արքայախնձորը արագացնում է նյութափոխանակությունը։
- Կիտրոնները կարող են թվալ որպես «թթվային» մթերք, բայց իրականում դրանք լի են ալկալիներով:
- Բրյուսելի կաղամբը լավագույն հակաքաղցկեղային մթերքն է աշխարհում։
- Թթու կաղամբը և այլ թթու մթերքները լի են պրոբիոտիկներով, որոնք նույնպես հիանալի են ձեր սննդակարգում ավելացնելու համար:
- Ծաղկակաղամբը հացի հիանալի փոխարինող է:
- Գրեյպֆրուտը հարուստ է կարևոր A և C վիտամիններով։
- Ծովային ջրիմուռը լի է երկաթով և արդյունավետ է նաև ստամոքսի թթվայնությունը նվազեցնելու համար:
- Քինոան կարգավորում է արյան շաքարի մակարդակը։
- Վարունգը 90% ջուր է և 10% նյութեր, որոնք մաշկը առողջ են պահում։
- Մաղադանոսը չեզոքացնում է աղիների վնասակար բակտերիաները։
- Մանգոն հաստ աղիքի մաքրման լավագույն միջոցն է։
- Սպանախը պարունակում է տոննաներով ալկալիներ և վիտամիններ։
- Նարինջը պաշտպանում է մրսածությունից և ամրացնում իմունային համակարգը։
- Պապայան բնական լուծողական է, որը շատ արագ դուրս է հանում տոքսինները հաստ աղիքից:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։