Բժիշկը նշել է այն մթերքների ցանկը, որոնք վատացնում են հոդերի վիճակը․ Հեռացրեք դրանք ձեր սննդակարգից
Արթրիտը հիվանդություն է, որն առաջանում է մարմնում բորբոքման հետևանքով: Սա բավականին տարածված պաթոլոգիա է, նրա հիմնական ախտանիշը ուժեղ ցավն է:
Վերացնելով խնդիրներ առաջացնող մթերքները՝ կարող եք հեռացնել ավելորդ հեղուկը, նվազեցնել քաշը, ինչը լրացուցիչ սթրես է ստեղծում հոդերի վրա և նվազեցնել բորբոքումն ու ցավը:
Մթերքներ, որոնցից պետք է խուսափել արթրիտի և հոդերի ցանկացած խնդիրների դեպքում
1. Կենդանական ծագման արտադրանք
Յուղոտ միս՝ խոզի, տավարի և բադի, պարունակում է արախիդոնաթթու: Մարմնի կողմից ներծծվելիս այն տրոհվում է ճարպաթթուների օքսիդացված ածանցյալների, որոնք հրահրում են բորբոքում և վատթարացնում հիվանդությունների ընթացքը։
2. Կաթնամթերք
Կաթնամթերքը տարրերի հիմնական աղբյուրներն են, ինչպիսիք են կալցիումը և վիտամին D-ն, որոնք անհրաժեշտ են առողջ ոսկրային հյուսվածքի ձևավորման համար: Եվ միևնույն ժամանակ կաթնամթերքը կարող է վատթարացնել արթրիտի ընթացքը։ Հետևաբար, կաթնամթերք օգտագործելու հարցը պետք է որոշի ձեր բժիշկը:
3. Ածխաջրեր
Խոսքը զտված ածխաջրերի մասին է, որոնք հիմք են կազմում գազավորված ըմպելիքների, հրուշակեղենի, քաղցրավենիքի, մայոնեզի, կետչուպի և բազմաթիվ պահածոների։ Այս համեղ, բայց բոլոր առումներով վնասակար սնունդները առաջացնում են ավելորդ քաշի հետաձգում։ Բացի այդ, դրանց օգտագործումը հրահրում է անոթների արյան մատակարարման խախտում՝ դժվարացնելով հոդերի թթվածնի և սնուցիչների մատակարարումը։ Դրանով իսկ վատթարացնելով նրանց վիճակը։
4. Սնձան
Սպիտակուցային նյութը՝ սնձանը, հանդիպում է բոլոր ցորենի մշակաբույսերում։ Ենթադրվում է, որ այն կարող է դառնալ բորբոքային հիվանդություններ հրահրող գործոններից մեկը։ Բժշկական հետազոտությունները հաստատել են, որ տարեկանի, ցորենի, գարու բացառումը նպաստել է ռևմատոիդ արթրիտով հիվանդների ինքնազգացողության էական բարելավմանը։
Աղի ճիշտ չափաբաժիններով օգտագործումն անհրաժեշտ է օրգանիզմի առողջության և բնականոն գործունեության համար։ Սակայն աղի ավելացումը կարող է լուրջ խանգարումներ առաջացնել օրգանների և հյուսվածքների, ինչպես նաև մարդու հոդային ապարատի մեջ: Մարդը մեծ քանակությամբ աղ է օգտագործում կիսաֆաբրիկատների, երշիկեղենի, պահածոների հետ։ Սա նպաստում է մարմնում հեղուկի պահպանմանը, հոդերի մեջ վնասակար նյութերի կուտակմանը, մարմնի քաշի ավելացմանը:
6. Թեյ և սուրճ
Կոֆեինը, որը ներառված է առավոտյան մեկ բաժակ սուրճի մեջ, ոսկրային հյուսվածքից հեռացնում է մեծ քանակությամբ կալցիում: Այսպիսով, այն ոսկրային հյուսվածքը քայքայող և արթրիտի առաջացումը հրահրող գործոններից մեկն է կամ վատթարացնում է դրա ծանրությունը։
7. Ալկոհոլային խմիչքներ
Ալկոհոլային խմիչքների օգտագործումը օգուտ չի բերում օրգանիզմին։ Բայց դա կարող է զգալիորեն վատթարացնել ցանկացած հիվանդություն: Ուստի առողջական ցանկացած խանգարման դեպքում բժիշկներն առաջին հերթին խորհուրդ են տալիս բացառել ալկոհոլը։ Հոդացավի դեպքում նույնիսկ ամենաթույլ ալկոհոլային խմիչքները մեծացնում են հոդերի բորբոքումները, հրահրում են այտուցներ, կալիումի արտազատում և նպաստում աճառային հյուսվածքի նոսրացմանը: