Բժիշկը նշել է այն մթերքների ցանկը, որոնք վատացնում են հոդերի վիճակը․ Հեռացրեք դրանք ձեր սննդակարգից

Դիտումներ 1349

Բժիշկը նշել է այն մթերքների ցանկը, որոնք վատացնում են հոդերի վիճակը․ Հեռացրեք դրանք ձեր սննդակարգից

Արթրիտը հիվանդություն է, որն առաջանում է մարմնում բորբոքման հետևանքով: Սա բավականին տարածված պաթոլոգիա է, նրա հիմնական ախտանիշը ուժեղ ցավն է: 

Վերացնելով խնդիրներ առաջացնող մթերքները՝ կարող եք հեռացնել ավելորդ հեղուկը, նվազեցնել քաշը, ինչը լրացուցիչ սթրես է ստեղծում հոդերի վրա և նվազեցնել բորբոքումն ու ցավը:

Մթերքներ, որոնցից պետք է խուսափել արթրիտի և հոդերի ցանկացած խնդիրների դեպքում

1. Կենդանական ծագման արտադրանք

Յուղոտ միս՝ խոզի, տավարի և բադի, պարունակում է արախիդոնաթթու: Մարմնի կողմից ներծծվելիս այն տրոհվում է ճարպաթթուների օքսիդացված ածանցյալների, որոնք հրահրում են բորբոքում և վատթարացնում հիվանդությունների ընթացքը։

2. Կաթնամթերք

Կաթնամթերքը տարրերի հիմնական աղբյուրներն են, ինչպիսիք են կալցիումը և վիտամին D-ն, որոնք անհրաժեշտ են առողջ ոսկրային հյուսվածքի ձևավորման համար: Եվ միևնույն ժամանակ կաթնամթերքը կարող է վատթարացնել արթրիտի ընթացքը։ Հետևաբար, կաթնամթերք օգտագործելու հարցը պետք է որոշի ձեր բժիշկը:

 

 

3. Ածխաջրեր

Խոսքը զտված ածխաջրերի մասին է, որոնք հիմք են կազմում գազավորված ըմպելիքների, հրուշակեղենի, քաղցրավենիքի, մայոնեզի, կետչուպի և բազմաթիվ պահածոների։ Այս համեղ, բայց բոլոր առումներով վնասակար սնունդները առաջացնում են ավելորդ քաշի հետաձգում։ Բացի այդ, դրանց օգտագործումը հրահրում է անոթների արյան մատակարարման խախտում՝ դժվարացնելով հոդերի թթվածնի և սնուցիչների մատակարարումը։ Դրանով իսկ վատթարացնելով նրանց վիճակը։

 



4. Սնձան

Սպիտակուցային նյութը՝ սնձանը, հանդիպում է բոլոր ցորենի մշակաբույսերում։ Ենթադրվում է, որ այն կարող է դառնալ բորբոքային հիվանդություններ հրահրող գործոններից մեկը։ Բժշկական հետազոտությունները հաստատել են, որ տարեկանի, ցորենի, գարու բացառումը նպաստել է ռևմատոիդ արթրիտով հիվանդների ինքնազգացողության էական բարելավմանը։

 
5. Աղ

Աղի ճիշտ չափաբաժիններով օգտագործումն անհրաժեշտ է օրգանիզմի առողջության և բնականոն գործունեության համար։ Սակայն աղի ավելացումը կարող է լուրջ խանգարումներ առաջացնել օրգանների և հյուսվածքների, ինչպես նաև մարդու հոդային ապարատի մեջ: Մարդը մեծ քանակությամբ աղ է օգտագործում կիսաֆաբրիկատների, երշիկեղենի, պահածոների հետ։ Սա նպաստում է մարմնում հեղուկի պահպանմանը, հոդերի մեջ վնասակար նյութերի կուտակմանը, մարմնի քաշի ավելացմանը:

 



6. Թեյ և սուրճ

Կոֆեինը, որը ներառված է առավոտյան մեկ բաժակ սուրճի մեջ, ոսկրային հյուսվածքից հեռացնում է մեծ քանակությամբ կալցիում: Այսպիսով, այն ոսկրային հյուսվածքը քայքայող և արթրիտի առաջացումը հրահրող գործոններից մեկն է կամ վատթարացնում է դրա ծանրությունը։

7. Ալկոհոլային խմիչքներ

Ալկոհոլային խմիչքների օգտագործումը օգուտ չի բերում օրգանիզմին։ Բայց դա կարող է զգալիորեն վատթարացնել ցանկացած հիվանդություն: Ուստի առողջական ցանկացած խանգարման դեպքում բժիշկներն առաջին հերթին խորհուրդ են տալիս բացառել ալկոհոլը։ Հոդացավի դեպքում նույնիսկ ամենաթույլ ալկոհոլային խմիչքները մեծացնում են հոդերի բորբոքումները, հրահրում են այտուցներ, կալիումի արտազատում և նպաստում աճառային հյուսվածքի նոսրացմանը: 



Ամենաընթերցվածը