Մթերքներ, որոնք պարտադիր պետք է ուտեք, եթե 40-անց եք
Երբ խոսում ենք սննդի մասին, չենք կարող ասել, որ որոշ ապրանքներ խստիվ արգելված են կամ բացարձակապես հարմար են բոլորի համար։ Նույնը վերաբերում է տարիքային սնուցմանը։ Չկա համընդհանուր պարենային զամբյուղ, որն առանց բացառության օգտակար կլիներ բոլորին։ Ապրանքների ընտրությունը հիմնված է անհատական հատկանիշների վրա: Յուրաքանչյուրի ընտրությանը պետք է մոտենալ «Ինձ օգտակար կլինի՞» հարցով։
Եթե չունեք անձնական հակացուցումներ (քրոնիկ հիվանդություններ, գենետիկական բնութագրեր և այլն), ապա 40 տարի անց կարող եք կենտրոնանալ ստորև ներկայացված ապրանքների ցանկի վրա։
Կալցիումով և սպիտակուցներով հարուստ մթերքներ․
Քնջութ, կանաչ ոլոռ, խնձոր, հատիկաընդեղեն, անյուղ միս (հնդկահավ, նապաստակ)
30 տարեկանից հետո մենք ակտիվորեն կորցնում ենք մկանային և ոսկրային զանգվածը։ Դա կանխելու համար կարևոր է պահպանել մարզավիճակը. շարունակել մարզվել և ուտել սպիտակուցներ: Օգտագործեք այն բավարար քանակությամբ, բայց ոչ միայն ուղղակի աղբյուրներից (միս, ձու), այլ նաև բուսական մթերքներից (ընկույզ, սերմեր, լոբի):
A, E, D վիտամիններով և առողջ ճարպերով մթերքներ․
Յուղոտ ձուկ, թարմ բուսական յուղեր, կիտրոն, գրեյպֆրուտներ, ձու, ձիթապտուղ, ավոկադո:
Այս վիտամինները ճարպային լուծվող են, ուստի մենք դրանց ավելացնում ենք օգտակար օմեգա-3-6-9 ճարպաթթուներ՝ անհրաժեշտ է հավասարակշռություն: Դրանք կարելի է գտնել ընկույզի, բուսական յուղերի, ձիթապտղի, ավոկադոյի, կտավատի սերմերի մեջ։
Բացի այդ, ճարպերն անհրաժեշտ են ուղեղի պաշտպանության համար: Առանց դրանց նա սկսում է արագ ծերանալ, մեծանում է Ալցհեյմերի հիվանդության, Պարկինսոնի, ծերունական մոռացկոտության վտանգը։ Սակայն ուղեղի առողջությունը պետք է հոգ տանել նույնիսկ երիտասարդության շրջանում։
Հակաօքսիդանտներ
Այս ապրանքները բառացիորեն դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը՝ օքսիդատիվ: Այս մթերքները ներառում են գրեթե բոլոր հատապտուղները՝ չիչխան, հապալաս, հաղարջ նաև ծիրան, նուռ, խաղող։
Ցանկը շատ լայն է, արժե ընտրել այն մթերքները, որոնց սովորաբար տրամադրված է ձեր օրգանիզմը. չկան ալերգիա և այլ տհաճ ռեակցիաներ:
Համեմունքներ
Քրքում, կոճապղպեղ, չորացրած խոտաբույսեր (ռեհան, խնկունի, սխտոր), կարրի։
Համեմունքներն առանձին թեմա են արևելյան բժշկության մեջ։ Նրանք ունեն յուրահատուկ հատկություններ՝ սկսած իմունային համակարգի խթանումից մինչև ծերացումը դանդաղեցնելու: Սա իսկապես ուժեղ «հակաթույն» է ծերության համար։
Բջջանյութով հարուստ մթերքներ
Կանաչ տերևավոր բանջարեղեն (սպանախ, ռուկոլա, հազար), խաչածաղկավոր բանջարեղեն (կաղամբ, բրոկկոլի, շաղգամ):