Այս մթերքները նվազեցնում են թրոմբների առաջացման վտանգը

Դիտումներ 503

Այս մթերքները նվազեցնում են թրոմբների առաջացման վտանգը

Մասնագետի խոսքով՝ այս մթերքները կարող են նվազեցնել բորբոքումն օրգանիզմում, ինչը առանցքային գործոն է արյան մակարդման վտանգը նվազեցնելու համար։

Թրոմբները, որոնք բնականաբար ինքնուրույն չեն լուծվում, պոտենցիալ վտանգ են ներկայացնում: Դա պայմանավորված է նրանով, որ դրանք կարող են պոկվել և շարժվել դեպի մարմնի կենսական օրգաններ՝ արգելափակելով արյան հոսքը դեպի նրանց։

 


Որոշ դեպքերում դրանք կարող են առաջացնել սրտի կաթված, ինսուլտ և թոքային էմբոլիա՝ կյանքին վտանգ սպառնացող բոլոր արտակարգ իրավիճակները:
Բժիշկները հակաբեղմնավորիչներ են նշանակում՝ հաշվի չառնելով արյան մակարդման վտանգը



«Կարևոր է գիտակցել, որ թեև կան որոշ մթերքներ, որոնցից կարող եք ավելի շատ ուտել, իսկ մյուսներից խուսափել՝ նվազեցնելու արյան մակարդման ռիսկը, կան մի քանի այլ ռիսկային գործոններ, որոնք կարող են մեծացնել արյան մակարդման ռիսկը»,- ասում է դիետոլոգ Վասիլիսա Պոնոմարևան:
Բորբոքման և արյան մակարդման միջև կապ կա, քանի որ բորբոքումը նվազեցնում է բնական հակամակարդիչ մեխանիզմների ակտիվությունը, ուստի բորբոքումը նվազեցնող մթերքները պետք է լինեն մեր սննդակարգի ուշադրության կենտրոնում:

 


Միջերկրածովյան սննդակարգին հետևելը կարող է պաշտպանել բորբոքման հետ կապված խնդիրներից:
Միջերկրածովյան դիետան բաղկացած է սննդամթերքի լայն տեսականիից, հիմնականում՝ մրգերից և բանջարեղենից, ընկույզներից և սերմերից, ամբողջական ձավարեղենից և ձկներից:



Նրանց համար, ովքեր թրոմբի առաջացման ավելի մեծ վտանգի տակ են, ֆլավոնոիդներ պարունակող մթերքների օգտագործումը կարող է նաև օգտակար լինել թրոմբի առաջացման վտանգը նվազեցնելու համար, քանի որ դրանք նվազեցնում են բորբոքումը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը