Այս մթերքները դուք ուտում եք ամեն օր, բայց դրանք վնասում են ձեր աղիքները
Ուռած փորը ոչ միայն տեսողականորեն անհրապույր է, այլև առաջին հերթին անհարմար է: Հաճախ դա ուղղակի կապված է մեր կերածմթերքների հետ: Ահա թե ինչից պետք է խուսափել և ինչն է օգտակար ձեր աղիքների համար:
Շատ տարածված պատճառը դիետան է: Հիմնականում խոսքը որոշ մթերքների մասին է, որոնք վատ են ներծծվում աղիքների կողմից։ Բժիշկը խորհուրդ է տալիս խուսափել հետևյալ մթերքներից.
Քաղցր ուտելիքներ
Ֆրուկտոզան, հայտնաբերված է ոչ միայն մրգերի և բանջարեղենի մեջ, այլ նաև հաճախ օգտագործվում է արդյունաբերական մթերքները քաղցրացնելու համար:
«Ֆրուկտոզան կարող է միայն սահմանափակ չափով կամ ընդհանրապես չներծծվել բարակ աղիքից արյան մեջ և, հետևաբար, հասնել հաստ աղիք», - ասում է գաստրոէնտերոլոգ Ալեքսանդրա Ալիսովան։
Հետևաբար, պետք է զգույշ լինել ոչ միայն մրգերի, այլև արդյունաբերական մթերքներ ուտելուց որոնք հաճախ պարունակում են ֆրուկտոզա.
Հացաբուլկեղեն
Յոգուրտ
Լիմոնադ
Կետչուպի նման սոուսներ
Մրգերի որոշակի տեսակներ
Մրգերը առողջարար են և համեղ։ Բայց որքան քաղցր է պտուղը, այնքան մեծ է փքվելու վտանգը։
Մրգերի հետևյալ տեսակները հատկապես հարուստ են ֆրուկտոզայով.
Ձմերուկ
Խաղող
Նեկտարիններ
Դեղձ
Հասած բանան
Սալոր
Բանջարեղենի որոշ տեսակներ
Բանջարեղենը նույնպես օգտակար է, բայց, ցավոք, կարող է առաջացնել նաև գազեր։
Նրանք աղիներում քայքայվում են աղիքային բակտերիաների միջոցով, ինչը կարող է հանգեցնել գազի արտանետման: Ամենից հաճախ հանդիպում են հետևյալ բանջարեղեններում.
Ծնեբեկ
Սոխ
Բազուկ
Սամիթ
Հացահատիկներ
Հացահատիկները, ինչպիսիք են ցորենը, գարին, պարունակում են սնձան, որը կարող է փքվածություն առաջացնել անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց մոտ:
Հետեւաբար, առանց սնձան հացահատիկները, ինչպիսիք են բրինձը և կորեկը, շատ ավելի քիչ սթրես են աղիների համար:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։