Այս մթերքները չի կարելի ուտել առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին

Դիտումներ 2749

Այս մթերքները չի կարելի ուտել առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին

Բժիշկներն ու սննդաբանները անընդհատ խոսում են այն մասին, թե որքան կարևոր է նախաճաշել։ Թե ինչպես կզգա մարդը ողջ օրվա ընթացքում, կախված է առաջին կերակուրից։ Սակայն, ցավոք, շատերն առավոտյան անտեսում են այս կանոնը և քաղցած գնում աշխատանքի կամ որևէ բան ուտում։

Որոշ մթերքներ, որոնք մենք համարում ենք առողջարար և ուտում ենք նախաճաշին: Կարծում եք, որ որպես առաջին կերակուր պետք է յոգուրտ ուտել բանանի հետ, խմել թարմ քամած հյութ կամ անուշաբույր սուրճ։

Գիտնականները կազմել են այն մթերքների ցանկը, որոնք չի կարելի ուտել դատարկ ստամոքսին։

 



 

Չնայած մեր երկրում բանանը չի աճում, այն վաղուց դադարել է էկզոտիկ մրգեր համարվելուց և դարձել է ամենօրյա սննդակարգի մի մասը։ Չնայած այս մրգի բոլոր առավելություններին, այն կարող է վնասակար լինել, եթե այն օգտագործվի ոչ ճիշտ ժամանակին:

Բանանը դանդաղ է մարսվում։ Եթե ​​դուք դրանք ուտում եք դատարկ ստամոքսին, ապա կարող եք զգալ փքվածություն և տհաճություն: Բանան կերեք ձեր հիմնական կերակուրից մեկ ժամ հետո:

Եթե ​​դուք անընդհատ բանան եք ուղարկում դատարկ ստամոքսին, ապա կարող եք խախտել օրգանիզմում կալցիում-մագնեզիումի հավասարակշռությունը։



Առավոտյան ստամոքսում գտնվող հիդրոքլորաթթուն սպանում է բոլոր կաթնաթթվային բակտերիաները։ Նման կերակուրից օրգանիզմը գործնականում օգուտ չի բերում

Կրուասան նախաճաշի՞ համար: Գիտնականները նշում են, որ խմորիչը գրգռում է ստամոքսի պատերը և առաջացնում գազերի ձևավորման ավելացում։

Նախաճաշից հետո այրոց եք զգում: Մեղավորը կարող է լինել սովորական վարունգը: Այն կարող է նաև հրահրել գազի ձևավորման ավելացում և ստամոքսում անհանգստություն առաջացնել: Մի վնասեք ձեր մարմնինՁեր առողջությունն ու բարեկեցությունը 90%-ով կախված են սնվելուց: Առավոտյան կերակուրն ամենակարեւորներից է, այնպես որ մի անտեսեք այն և ընտրեք ճիշտ մթերքներ։



Ամենաընթերցվածը