Այս մթերքներով կարող եք օրգանիզմից հեռացնել ավելորդ ջուրը
Կիտրոնը հեռացնում է ավելորդ ջուրը, օգնում է նվազեցնել ճնշումը և առաջին տեղում է որոշ հիվանդությունների, մասնավորապես՝ վարակիչ հիվանդությունների բուժման և կանխարգելման արդյունավետ միջոցների ցանկում։
Մեր մարմինը ջուր է ստանում ոչ միայն իր մաքուր տեսքով, այլև այն արդյունահանում է սննդից: Օրինակներից մեկը նեխուրն է, որի մեջ շատ ջուր կա: Բացի միզամուղ հատկությունից, այն բացառիկ սննդարար է և հեշտացնում է մարսողությունը։ Ճիշտ է, նեխուրը կարող է ոչ բոլորի ճաշակով լինել, բայց մեր ցանկի շատ մթերքներ կարող են կատարելապես լրացնել այն։
Կոճապղպեղը օգնում է նորմալացնել արյան շրջանառությունը, ազատվել այտուցներից, հանգստացնել հոդերի ցավը արթրոզով և հեռացնում է ավելորդ հեղուկը։ Կոճապղպեղի այս բոլոր հրաշալի հատկությունները կբացահայտվեն ձեզ համար նույնիսկ այն ժամանակ, եթե նրա արմատից մի կտոր դնեք մի բաժակ ջրի մեջ։
Բացի միզամուղ հատկություններից, ճակնդեղը մեզ համար օգտակար է հակաօքսիդանտների հետ միասին, այդ թվում՝ կոնկրետ մեկը՝ բետալայնը, որը հայտնաբերված է բավականին սահմանափակ քանակությամբ: Ճակնդեղը կարելի է տապակել, շոգեխաշել և եփել, սակայն միկրոալիքային վառարանը դրա օգտակար հատկությունների վրա ազդում է բացասական։