Այս մթերքների միջոցով կարող եք բարելավել աղիների աշխատանքը

Դիտումներ 504

Այս մթերքների միջոցով կարող եք բարելավել աղիների աշխատանքը

Եթե ​​նկատում եք, որ աղիների շարժումներն անկանոն են, իսկ զուգարան գնալն ուղեկցվում է ինչ-որ բան երկար ու ցավոտ փորձերով, ապա իմացեք, որ դա վկայում է ձեր սննդակարգում բջջանյութի անբավարար քանակի մասին։ Ի վերջո, հենց նա է նպաստում փափուկ և կանոնավոր կղանքի, առողջ աղիքային միկրոֆլորայի, ինչը նշանակում է լավ առողջություն և արտաքին տեսք:

Աղիքների նորմալ օրական արտազատման համար միջինում մարդուն անհրաժեշտ է 25-35 գրամ մանրաթել: Մենք ձեզ համար պատրաստել ենք այն մթերքների ցանկը, որոնք հարուստ են բջջանյութով և կօգնեն բարելավել դեֆեքացիայի գործընթացը։

 

1. Պոպկորն

Մտածեցի՞ք, որ դա անպիտան սնունդ է: Ամենևին, որպես խորտիկ, ադիբուդի հիանալի է նրանց համար, ովքեր որոշում են հոգ տանել իրենց աղիքների առողջության մասին: Միակ բանը, որ պետք է հաշվի առնել, ապրանքի ծագումն է։

 

Ավելի լավ է տանը հացահատիկ եփել և չօգտագործել բուրավետիչներ, թեև կծու համեմունքները նույնպես կօգնեն լուծել խնդիրը։ Երեք բաժակ համեղ ուտեստի մեջ, որքան 3 գրամ մանրաթել։ Սակայն խանութից գնված ադիբուդին իսկապես կարող է դառնալ լրացուցիչ կալորիաների աղբյուր և վնասել ձեր առողջությանը:

 



2. Ազնվամորի

Ազնվամորին պարունակում է փոքր քանակությամբ շաքար և հարուստ է էական մանրաթելերով (8 գրամ մեկ բաժակ հատապտուղների համար): Բացի այդ, այն օգնում է պահպանել արյան շաքարի առողջ մակարդակը:

 

3. Խնձոր

Խնձորը հիանալի օգնական է փորկապության դեմ պայքարում։ Իսկ եթե մի քանի ճաշի գդալ գետնանուշի կարագի ավելացմամբ խնձորով աղցան պատրաստեք, ապա խորտիկի օգտակարությունը զգալիորեն կբարձրանա։

 

4. Բրինձ

Ըստ ուսումնասիրությունների՝ բրինձ ուտող մարդիկ ավելի քիչ են տառապում փորկապությունից։ Իհարկե, ավելի լավ է նախապատվությունը տալ շագանակագույն կամ շագանակագույն բրնձին։ Այն ավելի հարուստ է ոչ միայն բջջանյութով, այլեւ այլ օգտակար հետքի տարրերով։

 

5. Երիտասարդ սոյայի հատիկներ

Օգտագործելով այս տեսակի մթերք՝ դուք ձեր օրգանիզմին ապահովում եք A և C վիտամիններով, նատրիումով, երկաթով և կալցիումով, էլ չեմ խոսում բջջանյութի մասին, որը 8 գրամ է մեկ բաժակ լոբիում։

 



6. Նարինջ

Ինչու՞ նարնջի հյութի փոխարեն մի ամբողջ միրգ չուտել։ Մեկ մեծ նարինջը ապահովում է 4 գրամ բջջանյութ, ցածր կալորիականությամբ, և նրա գույնն ու համը միշտ կբարձրացնեն ձեր տրամադրությունը:

 

7. Կտավատի սերմ

Սերմերի մեկ ճաշի գդալը պարունակում է 2 գրամ մանրաթել։ Բայց բացի դրանից, կտավատի օգուտը կայանում է նաև օմեգա-3 ճարպաթթուների առկայության մեջ։ Սննդանյութերի ավելի լավ կլանման համար կտավատի սերմերը լավագույնս մանրացված են կամ ներծծվում ջրի մեջ:

 

8. Կիվի

Շաքարի ցածր պարունակությամբ, վիտամին C-ի և բջջանյութի պարունակությամբ՝ կատարյալ համադրություն աղիների առողջության համար: Ընդամենը մեկ բաժակ թակած միրգ, և դուք կստանաք հավելյալ 5 գրամ մանրաթել ձեր ամենօրյա սննդակարգում:

 

9. Վարսակ

Կես բաժակ չոր հացահատիկը 2 գրամ մանրաթել է։

 

10. Ալոե Վերայի հյութ

Ինչպես պարզվել է, ալոե վերան դրական է ազդում ոչ միայն մազերի ու մաշկի վիճակի վրա, այլեւ մեծ ազդեցություն է ունենում աղիքների աշխատանքի վրա։ Այս հյութը կարելի է գտնել առողջարար սննդի խանութներում։ Ալոեի հյութն ունի լուծողական ազդեցություն և օգնում է հաղթահարել փորկապությունը:

 

Օրական անհրաժեշտ քանակությամբ մանրաթել ձեռք բերելը միանգամայն իրատեսական է։ Սննդակարգում ընդամենը մի քանի ճշգրտումներ են պահանջվում, և ձեր աղիքները կաշխատեն ժամացույցի պես:



Ամենաընթերցվածը