Այս միջոցը բուժում է շաքարախտը, բրոնխիտը, սինուսիտը, ռևմատիզմը, հոդատապը, արթրիտը, օստեոխոնդրոզը, ոսկրերի կոտրվածքները, միջողնաշարային ճողվածքները, աթերոսկլերոզը, ականջի հիվանդությունները, քրոնիկ կորոնար անբավարարությունը
Հիմա գրեթե բոլոր մարդիկ հիվանդ են։ Քաղցկեղը պարզապես սպանում է մարդկանց։ Իսկ կռատուկն բուժում է բոլոր քաղցկեղային հիվանդությունները: Բուժում է շաքարախտը, բրոնխիտը, սինուսիտը, ռևմատիզմը, հոդատապը, արթրիտը, օստեոխոնդրոզը, ոսկրերի կոտրվածքները, միջողնաշարային ճողվածքները, աթերոսկլերոզը, ականջի հիվանդությունները, քրոնիկ կորոնար անբավարարությունը։ Կռատուկն բուժում է նաև հեպատիտը։
Կռատուկի արմատը բուժում է լյարդի ուռուցքները և նույնիսկ լյարդի ցիռոզը: Բուժում է խոլեցիստիտը, երիկամների հիվանդությունները, ջախջախում է երիկամների քարերն ու լեղաքարերը։
Այն բուժում է մաշկային բոլոր հիվանդությունները՝ այրվածքներ, անկողնային խոցեր, էկզեմա, տրոֆիկ խոցեր, մազաթափություն, թարախային վերքեր, փսորիազ, կարմիր գայլախտ և այլն։
Գրիպի համաճարակի ժամանակ մարդիկ վազում են բժիշկների մոտ, որոնք հակաբիոտիկներ են նշանակում։ Իսկ կռատուկի արմատը բուժում է գրիպը և իջեցնում է ջերմությունը:
Առավել արժեքավոր արմատները վաղ գարնանն են, բայց դրանք կարելի է փորել նաև աշնանը։ Կռատուկն երկամյա բույս է։ Պետք է փորել մեկամյա կռատուկի, որն ունի երիտասարդ տերևներ՝ այս արմատը շատ ամուր է։ Բայց չոր տերեւներով կռատուկն արդեն անօգուտ է, նա իր ողջ ուժը տվել է ծաղկմանը։
Փորեք արմատները, լվացեք և չորացրեք: Կռատուկի արմատը հաստ է, ուստի այն պետք է կտրել։ Մեկ ճաշի գդալ չոր մանրացված արմատները լցնել երկու բաժակ եռման ջրի մեջ։ Եռացնել տասը րոպե։ Թողնել երկու ժամ։ Քամեք և խմեք կես բաժակ՝ օրը երեք անգամ ուտելուց 10-15 րոպե առաջ։ Երբ դուք դեղորայքային թուրմ եք խմում ուտելուց առաջ, արյունն անմիջապես կլանում է այն և տարածում ամբողջ մարմնով մեկ։ Դուք կարող եք խմել կռատուկի, ցորենի խոտի և դանդելիոնի արմատների հավաքածուն հավասար համամասնությամբ։
Գիրության, անքնության, անեմիայի, շաքարախտի և մակաբույծների դեմ պայքարելու լավագույն համեմունքը սա է
Չամանը հատուկ տեսակի համեմունք է, որը տարածված է հնդկական խոհանոցում։
Այս համեմունքի առողջության օգուտներն անհամար են: Հրավիրում ենք ձեզ ծանոթանալ դրա որոշ առավելությունների հետ:
1. Այն կթուլացնի մարսողության խանգարման ախտանիշները
Եթե ստամոքսի խանգարում ունեք, պարզապես խառնեք հավասար քանակությամբ՝ չոր կոճապղպեղ, չաման, սև պղպեղ և աղ։ Այս խառնուրդը պետք է խմել մաքուր ջրի հետ խառնած՝ մեկ ճաշի գդալ, ուտելուց հետո, և թեթևացում կզգաք։
2. Օգնում է ալկալիզացնել ձեր մարմինը
Չամանը կարելի է այդպես ուտել՝ օգնելու վերահսկել թթվայնության մակարդակը:
3. Նպաստում է մակաբույծներից ազատվելուն
Առավոտյան և երեկոյան խմել մաքուր խմելու ջրի խառնուրդը (400 մլ) և մոտ 15 գ չաման, որը նախ պետք է լցնել ջրի մեջ և հասցնել եռման աստիճանի, թողեք եռա, մինչև մնա մոտ 100 մլ ջուր։
Պարզապես խմեք 20-40 մլ, և այն կարճ ժամանակում կվերացնի ձեր օրգանիզմի մակաբույծները։
4. Օգնում է խրոնիկական փսխումների ժամանակ
Խրոնիկ փսխումից ազատվելու համար պարզապես մեկ ճաշի գդալ բոված չաման խառնեք բնական մեղրի հետ և կերեք ամեն ուտելուց հետո։
5. Օգնում է հազի եւ մրսածության դեպքում
Չամանի հակասեպտիկ հատկությունները արդյունավետորեն հեռացնում են խորխը ձեր կրծքից: Սա կազատի հազից և կազատի մրսածության ախտանիշները։ Պարզապես չաման մի քանի հատիկ եռացրեք, ապա քամեք ջուրը և խմեք։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։