Դեղձ վաճառողը ինձ գաղտնիք ասեց, որի միջոցով կարողանում եմ ընտրել քաղցր և համեղ դեղձեր
Այս սեզոնին որոշեցի մի փորձարկում անցկացնել, որը փոխեց իմ վերաբերմունքը դեղձի ընտրության նկատմամբ։
Իսկ այս ամառ սովորեցի ճիշտ դեղձ ընտրել, որը գոնե ավելի քաղցր կլինի։
Դուք կարող եք որոշել այս պահը նախքան դրամարկղում վճարելը:
Ես սովորեցի այս հնարքը գարնանը և շատ էի ուզում արագ անել փորձը: Եվ վերջապես եղավ! Այժմ ես ուզում եմ կիսվել.
Տարբերություններ արտաքին տեսքով
Սուպերմարկետից յոթ դեղձ եմ գնել։ Սկզբում կարող է թվալ, թե նրանք բոլորը նույնն են, բայց մի շտապեք եզրակացություններ անել։
Այս յոթ դեղձից երեքը տղա են, մնացածը՝ աղջիկ։
Տարբերությունները տեսնելու համար մանրադիտակ պետք չէ. տղաները գլխի վերևում ունեն ուռուցիկություն, իսկ աղջիկները՝ փոս:
Այս տարբերությունները ազդում են դեղձի համի վրա։
Տարբերություններ ճաշակի մեջ
Շատերը սովոր են ձմերուկը տղամարդու և էգերի բաժանել, ընդ որում էգը սովորաբար ավելի քաղցր է, իսկ դեղձի դեպքում հակառակն է:
Համը համեմատելու համար ես ստիպված էի փորձել բոլոր դեղձերը։ Ես դա արեցի զույգերով, ընդհանուր առմամբ երեքն էին: Յուրաքանչյուր մրգից կտրեցի մի կտոր և փորձեցի համեմատել համը՝ հաշվի առնելով դեղձի սեռը։
Եվ ամեն անգամ արդյունքը նույնն էր.
Արու դեղձերը քաղցր էին, նույնիսկ կեղևավոր:
Իսկ իգական սեռը թթու էր, բայց ավելի մեղմ։
Ես շատ էի զգում տարբերությունը, քանի որ քաղցր «տղայից» հետո «աղջիկը» շատ թթու էր թվում։
Փորձը օգնեց ինձ հասկանալ տարբերությունը և այժմ կարող եմ ընտրել այն դեղձերը, որոնք ինձ ամենաշատն են դուր գալիս խանութում։ Եվ ինձ դուր է գալիս այն վերևում ուռուցիկությամբ: Այսպես առանց կորիզների դեղձի ես հիմա փորձում եմ խուսափել, բայց դրանք կարելի է դնել նաև պատուհանագոգին և որոշ ժամանակ անց ավելի քաղցր կդառնան։