Այս մարսողական խնդիրները, որոնք առաջանում են ճարպեր ուտելուց հետո, կարող են վկայել լեղապարկի խնդիրների մասին
Մարսողական համակարգը օրգանների բարդ շարք է, որոնք ներդաշնակորեն աշխատում են սնունդը քայքայելու և էական սննդանյութերը կլանելու համար: Այնուամենայնիվ, որոշ մարդկանց մոտ ճարպային մթերքների օգտագործումը կարող է առաջացնել մի շարք մարսողական խնդիրներ, և այս ախտանշանները կարող են վկայել լեղապարկի խնդիրների մասին:
Լեղապարկը փոքր օրգան է, որը գտնվում է լյարդի տակ, և նրա հիմնական գործառույթը լեղու կուտակումն ու արտազատումն է, որը լյարդի կողմից արտադրվող հեղուկ է, որն օգնում է ճարպերի մարսմանը:
Երբ լեղապարկը խնդիրներ ունի, ճարպերի մարսողությունը կարող է վտանգվել՝ հանգեցնելով մի շարք ախտանիշների, որոնք կարող են տարբեր լինել ինտենսիվությամբ:
Ցավ կամ անհանգստություն որովայնի վերին աջ մասում
Ամենատարածված խնդիրներից մեկը, որ մարդիկ ունենում են ճարպային մթերքներ օգտագործելուց հետո, որովայնի վերին աջ հատվածում ցավի կամ անհանգստության ի հայտ գալն է։
Այս ցավը, որը երբեմն նկարագրվում է որպես լեղուղիների կոլիկ, կարող է լինել սուր և առաջանալ ճարպոտ սնունդ ուտելուց րոպեներ կամ ժամեր անց: Այն կարող է նաև ճառագայթվել հետևի կամ աջ ուսի վրա:
Ճարպեր օգտագործելուց հետո սրտխառնոցի և փսխման առկայությունը կարող է լինել լեղապարկի հետ կապված խնդիրների ևս մեկ ցուցանիշ:
Մաղձը կարևոր է ճարպերի էմուլսացման համար, և երբ լեղապարկը ճիշտ չի գործում, կարող է լինել լեղու կուտակում, ինչը հանգեցնում է սրտխառնոցի և որոշ դեպքերում՝ փսխման:
Փքվածություն և ավելորդ գազ
Բացի այդ, որոշ անհատներ կարող են զգալ ավելորդ փքվածություն և գազեր բարձր յուղայնությամբ կերակուրներ ուտելուց հետո:
Դա կարող է պայմանավորված լինել ճարպերի վատ մարսմամբ, ինչը հանգեցնում է աղիքներում սննդի խմորման՝ առաջացնելով գազեր և առաջացնելով անհարմար փքվածության զգացում:
Լուծ կամ բաց գույնի կղանք
Լեղապարկի խնդիրները կարող են դրսևորվել նաև որպես փորլուծություն կամ բաց գույնի, գարշահոտ կղանք: Մաղձը կարևոր է ճարպերի էմուլսացման և կլանման համար, և երբ լեղապարկը ճիշտ չի գործում, դա կարող է ազդել կղանքի հետևողականության և գույնի վրա:
Մենք մաքրում ենք լյարդը, նիհարում, թարմացնում մարմնի բջիջները։ 72 ժամ և երկու բաժակ
Մաքուր արյուն - մաքուր լյարդ: Մարդու մարմնի հիմնական օրգանը նախատեսված է 600 տարվա աշխատանքի համար, սակայն մարդուն հաջողվում է սպանել այն կյանքի 60 տարվա ընթացքում։ Սխալ սնունդն ու ալկոհոլը բջիջ առ բջիջ քայքայում են լյարդը։
Մենք գիտենք, թե ինչպես արագ մաքրել լյարդը և կարգի բերել մարմինը։ Ընդամենը մի քանի օրից դուք կզգաք թարմություն, մարսողական խնդիրները կվերանան։ Այն նաև լավ կանխարգելում է սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդությունները:
Ինչպես մաքրել լյարդը տանը.
Առաջարկում եմ պատրաստել չամիչի թուրմ, որն ակտիվացնում է օրգանիզմում կենսաքիմիական գործընթացները և մաքրում արյունն ու լյարդը տոքսիններից:
Գնելիս ուշադրություն դարձրեք չամիչի գույնին ՝ ընտրեք ավելի բնական, մուգ երանգներով չրեր։
Չամիչի եփուկ
Երեկոյան պետք է հրաշագործ թուրմ պատրաստել։
Դրա համար ձեզ հարկավոր է.
2 ճ.գ. ջուր
150 գ չամիչ
Չամիչը մանրակրկիտ լվացեք։
Ջուրը բերեք եռման աստիճանի և վրան ավելացրեք լվացած չամիչը։ Չամիչը եփել 20 րոպե։ Թուրմը թողնում ենք ամբողջ գիշեր թրմվի։
Առավոտյան քամեք թուրմը և մի փոքր տաքացրեք։
Թուրմը պատրաստ է օգտագործման! Առավոտյան խմեք դատարկ ստամոքսին։ Դրանից կես ժամ հետո դուք կարող եք նախաճաշել: Խորհուրդ եմ տալիս վարսակի ալյուրին ավելացնել շոգեխաշած չամիչ. դուք ստանում եք հիանալի առողջ նախաճաշ:
Լյարդի մաքրման պրոցեդուրան էլ ավելի արդյունավետ դարձնելու համար, արժե ճաշացանկում ավելացնել լյարդը մաքրող միջոցներ ՝ ճակնդեղ, գազար, խնձոր, կաղամբ, սպանախ, սալորաչիր: Օգտակար է սահմանափակել մսի և կաթնամթերքի օգտագործումը։
Եթե ամսական առնվազն 4 օր չամիչի եփուկ խմեք, արդյունքն արդեն նկատելի կլինի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։