Այս միջոցը նվազեցնում է խոլեստերինը
Բժշկի խոսքով՝ օրական ընդամենը երկու ճաշի գդալ ընկույզի կարագը կարող է հանգեցնել խոլեստերինի մակարդակի իջեցման։
«Լուռ մարդասպան» անվանումը՝ բարձր խոլեստերինի մակարդակը կարող է մեծացնել առողջական լուրջ խնդիրների ռիսկը՝ սրտային հիվանդություններից մինչև ինսուլտներ:
«Եթե դուք չեք սիրում ընկույզն իր խրթխրթան ձևով, կարող եք նաև ընտրել ընկույզի կարագը: Դրանք պարունակում են խտացված քանակությամբ ընկույզ, ինչը նրանց հավասարապես առողջ է դարձնում: Ընկույզները խոլեստերինի պակաս ունեն, բայց դրանց ճարպային մասը պարունակում է քիմիապես ոչ խոլեստերինային ստերոլներ: Հայտնի են որպես բուսական ստերոլներ կամ ֆիտոստերոլներ: Այս միացությունները բույսերի ոչ սննդային բաղադրիչներ են, որոնք կառուցվածքային դեր են խաղում իրենց բջջային թաղանթներում այնպես, ինչպես խոլեստերինը կենդանական բջիջների թաղանթներում», - ասում է սրտաբան Օլեգ Վարֆոլոմեևը:
Ֆիտոստերոլները խանգարում են խոլեստերինի կլանմանը, դրանով իսկ նպաստելով արյան մեջ խոլեստերինի կոնցենտրացիայի նվազեցմանը:
Մեկ այլ պատճառ, թե ինչու ընկույզը կարող է բարելավել խոլեստերինի մակարդակը, այն է, որ դրանք պարունակում են չհագեցած ճարպեր, հատկապես մոնոհագեցած ճարպաթթուներ:
Ի տարբերություն իրենց հագեցած համանմանների, չհագեցած ճարպերը կարող են օգնել նվազեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը: Թեև ընկույզի կարագը կարող է թվալ ավելի շատ հյուրասիրություն, քան առողջարար սնունդ, բայց առանց շաքարի կամ ճարպի ավելացված յուղ ընտրելը մեծ առավելություններ ունի:
Ինչ վերաբերում է տարածման քանակին, որին պետք է ձգտեք, բժիշկը խորհուրդ տվեց մոտ երկու ճաշի գդալ, ինչը համարժեք է 30 գրամ ընկույզին:
Ահա թե ինչպես կարելի է օգտագործել դդմի սերմերը՝ ազատվելու մակաբույծներից, խոլեստերինից, տրիգլիցերիդներից, շաքարախտից, փորկապությունից և այլն
Դդմի սերմերի դեղագործական օգտագործումը տարածված է շատ ժողովուրդների շրջանում, քանի որ Չինաստանում նրանց հնագույն դեղամիջոցներից մեկն է ամենաիմաստուն և արդյունավետ:
Դդմի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն հատկապես շագանակագեղձի և միզուղիների համակարգի հիվանդությունների դեպքում։
Դդմի օշարակ ասթմայի, հազի և բրոնխիտի բուժման համար․
Բաղադրություն․
60 գրամ դդմի սերմեր
2 ճաշի գդալ բնական մեղր
200 մլ ջուր
20 կաթիլ պրոպոլիսի սպիրտային թուրմ
Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք բլենդերի մեջ մինչև հարթ զանգված ստանաք: Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական 5 անգամ։ Այն կարող են օգտագործել 2 տարեկանից բարձր երեխաները, սակայն 2-ից 7 տարեկան հասակում դոզան պետք է կրճատվի մինչև կիսով չափ
Դդմի սերմերի ալյուր խոլեստերինի, տրիգլիցերիդների, շաքարախտի և փորկապության համար․
Բաղադրություն․
Դդմի սերմերը թողեք մի քանի ժամ ջրի մեջ և լվացեք։ Այնուհետև չորացրեք սենյակային ջերմաստիճանում։ Չորացրած սերմերը լցնել բլենդերի մեջ և մանրացնել այնքան, մինչև ստացվի նուրբ փոշի։Պահպանեք ալյուրը կափարիչով տարայի մեջ։ Առաջարկվող չափաբաժինը օրական 3 ճաշի գդալից ոչ ավելի է: Այս ալյուրը կարելի է ավելացնել պատրաստի ապուրների, աղցանների և աղանդերի մեջ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։