Այս լոբով բորշչը շատ հայտնի է միջազգային խոհանոցում ՝ հատկապես պահքի շրջանում
Բաղադրամասեր․
Պահածոյացված լոբի 300 գր
Կարտոֆիլ 5 հատ
Սոխ մեկ հատ
Գազար մեկ հատ
Բազուկ (փոքր չափս) մեկ հատ
Կաղամբ (փոքր չափս) 0.5 գլուխ
տոմատի մածուկ
Լոլիկ (1 մեծ կամ 2 փոքր)
Բուսական յուղ
Ջուր
Աղ
Կանաչիներ
Դափնու տերեւ (ըստ ցանկության)
Մաքրել կարտոֆիլը, գազարը, սոխը, ճակնդեղը և սխտորը: Լվացեք բոլոր բանջարեղենները մաքուր ջրի մեջ: Խտացրեք հեղուկը պահածոյացված լոբիից:
Կարտոֆիլը կտրատեք փոքր խորանարդիկների կամ ձողիկների տեսքով, ինչպես ցանկանում եք։
Թավայի մեջ լցնել սառը ջուր և ուղարկել կարտոֆիլը եփելու։ Որքա՞ն ջուր վերցնել: Դա կախված է նրանից, թե ինչ հաստությամբ եք ուզում ստանալ բորշը (1,5լ - 2լ բավական կլինի)։ Բարձր ջերմության վրա հասցրեք եռման աստիճանի, ապա կրակն իջեցրեք միջինի և եփեք մոտ 15-20 րոպե։
Գազարն ու ճակնդեղը քերիչով անցկացնում ենք խոշոր քերիչով։ Սոխը և լոլիկը կտրատել փոքր խորանարդի մեջ։ Ցանկության դեպքում հեռացրեք լոլիկի մաշկը: Տաքացրեք բուսական յուղը տապակի մեջ և ուղարկեք բանջարեղենը տապակելու: Եփել, խառնելով, 5-ից 10 րոպե:
Թավայի մեջ ավելացնել տոմատի մածուկ կամ կետչուպ։ Ամեն ինչ նորից խառնել և մոտ 2-3 րոպե պահել վառարանի վրա։
Կաղամբը կտրատել բարակ շերտերով։
Երբ կարտոֆիլը գրեթե պատրաստ է, տապակած տապակը ավելացրեք թավայի մեջ։ Միաժամանակ մեծացրեք կրակը։
Եռալուց հետո կաղամբն ու լոբին ուղարկեք թավայի մեջ։ Բաղադրատոմսի համար ես վերցրեցի մի երիտասարդ գլուխ կաղամբ, այնպես որ ես կաղամբ ավելացրեցի պատրաստման այս փուլում: Եթե դուք ունեք կաղամբի հասուն գլուխ, ապա ուղարկեք այն եփելու կարտոֆիլով (քայլ 4): Աղ ըստ ճաշակի և ավելացնել ձեր սիրած համեմունքները: Կրկին եռալուց հետո վառարանի կրակն իջեցնում ենք չափավորի և եփում մոտ 5-7 րոպե։
Եփելու վերջում բորշչին ավելացնում ենք մանր կտրատած կանաչի, կտրատած կամ մամլիչով անցկացրած սխտորով ու դափնու տերեւով։ Պահել վառարանի վրա ևս 5 րոպե, ապա անջատել կրակը։ Կափարիչով ծածկեք տապակը և թողեք, որ բորշը մի քիչ եփվի։
Մաուցելուց առաջ բոլորին առաջարկեք մի ափսե աղացած սև պղպեղ։