Այս լցոնած կարտոֆիլները իդեալական են ոչ միայն ընթրիքի, այլ նաև նախաճաշի ժամանակ
Բաղադրամասեր․
Խոշոր կարտոֆիլ - 4 հատ
Բեկոն (կամ կրծքամիս) - 120 գ
Սոխ - 1 հատ
Կոշտ պանիր - 70 գ
Կարագ - 20 գ
Աղ - ըստ ճաշակի
Բուսական յուղ (անհրաժեշտության դեպքում) - տապակելու համար
Միացրեք ջեռոցը և տաքացրեք մինչև 180 աստիճան։
Կարտոֆիլը մանրակրկիտ լվացեք, պատառաքաղով ծակեք ամբողջ կողմը և համեմեք աղով։ Կարտոֆիլը փաթաթեք փայլաթիթեղի մեջ և ուղարկեք թխելու ջեռոցում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 60-90 րոպե, մինչև ամբողջովին եփվի։ Կարտոֆիլի պատրաստակամությունը կարելի է ստուգել դագանակով։
Սոխը մանր կտրատել։ Պանիրը քերել մանր քերիչով։
Խոզապուխտը (կամ կրծքամիսը) տապակել չոր տապակի մեջ: Երբ բեկոնը ոսկեգույն դառնա, ավելացնել սոխը և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն դառնա: Եթե յուղը բավարար չէ, ավելացրեք մի քիչ բուսական յուղ։
Թխած կարտոֆիլի գագաթը կտրատել երկայնքով: Օգտագործելով թեյի գդալ, հեռացրեք կարտոֆիլի միջուկը՝ թողնելով մի փոքր եզր:
Կարտոֆիլի միջուկը տրորել կարագով։ Ավելացնել տապակած բեկոն և պանիր։ Աղ և խառնել:
Թխել լցոնած կարտոֆիլը 200 աստիճան ջերմաստիճանում 10 րոպե։
Պատրաստի լցոնած կարտոֆիլը, թխված ջեռոցում, մատուցում ենք տաք վիճակում՝ ցանկության դեպքում վրան կանաչիներ ավելացնելով։
Բարի ախորժակ!