Այս կվասի միայն մեկ բաժակը կյանքին մեկ ամիս է ավելացնում
Դիտումներ 905
Երեք լիտրանոց բանկայի համար բավական կլինի վերցնել 0,5 կգ վարսակ կամ վարսակի ալյուր։ Նախապես լվանում ենք, լցնում մեր տարայի մեջ ու լցնում եռացրած ջրով։
Ավելացնում ենք մոտ 3 ճաշի գդալ շաքարավազ, որպեսզի սկսենք խմորման գործընթացը։ Այնուհետև տարայի վերևը շղարշով կապեք և թողեք 2 օր։
Այս ժամանակից հետո վարսակի կվասի մակերեսին պետք է թաղանթ ձևավորվի. սա վստահ նշան է, որ խմիչքը պատրաստ է: Այժմ դուք կարող եք խմել այն`1 բաժակ ուտելուց 30 րոպե առաջ։
Ամենաընթերցվածը