Այս քսուքի բաղադրատոմսը չի կարելի գաղտնի պահել՝ կտրվածքները լավանում են, վերքերը՝ բուժվում

Դիտումներ 444

Այս քսուքի բաղադրատոմսը չի կարելի գաղտնի պահել՝ կտրվածքները լավանում են, վերքերը՝ բուժվում

Դժվար է հավատալ, բայց իրականում գոյություն ունի բուժիչ հատկություն ունեցող բալասան, որն օգտագործելուց հետո մաշկի բոլոր վնասվածքները տառացիորեն մեր աչքի առաջ ապաքինվում են:

Տնական հակասեպտիկ քսուքն ունի անալգետիկ, հակաբակտերիալ, հակասնկային և վերականգնող հատկություն։
Այն օգնում է բուժել էկզեմա, պսորիազ, կտրվածքներ, կապտուկներ, վերքեր, տարբեր տեսակի մաշկի բորբոքումներ, ցրտահարություն, մակերեսային այրվածքներ, հերպեսային ցան, կրունկների չբուժող ճաքեր և նոպաներ:

Քսուք վերքերի համար.
Ձեզ հարկավոր է.
1/4 ճ/գ. չզտված ձիթապտղի յուղ
2/3 ճ/գ. չոր խոտաբույսերի խառնուրդներ (կալենդուլի ծաղիկներ, սոսի, Սուրբ Հովհաննեսի զավակ, ցորեն)
2–4 ճ.գդ. մեղրամոմ
1 ճ.գ. հեղուկ մեղր
1/2 թ/գդ. հեղուկ վիտամին E
5-6 կաթիլ եթերայուղեր (ըստ ցանկության)
Յուղը տաքացրեք մինչև 40–50 աստիճան և կամաց-կամաց լցրեք դրա մեջ մանրացրած խոտաբույսերը։ Մանրակրկիտ խառնել։ Սերտորեն փակեք տարան և տաքացրեք ջրային բաղնիքում:
Տաքացման ժամանակը 3 ժամ է, խառնուրդը պետք է թափահարել 20 րոպեն մեկ։ Բույսերից այն ամենը, ինչ արժեքավոր է ամբողջությամբ հանելու համար, կրկնեք ընթացակարգը 3 օր: Դրանից հետո ձեթը պետք է քամել:
Շատ թույլ կրակի վրա հալեցնում ենք մեղրամոմը և լցնում յուղի մզվածքի մեջ։ Խառնել, ապա ավելացնել մեղրը, վիտամին E-ն, եթերային յուղերը։
Խառնում ենք մինչև հարթ լինի։ Լցրեք այն տարաների մեջ, որոնք կարող են սերտորեն փակվել: Քսուքը կարելի է պահել սառնարանում 2 տարի։
Ուշադրություն. Չնայած այս բալզամը լիովին բնական է, մի օգտագործեք այն, եթե գերզգայուն եք դրա բաղադրիչներից որևէ մեկի նկատմամբ:

Տնական բուժիչ քսուքները կարող են հիանալի այլընտրանք լինել դեղագործական քիմիական նյութերին, քանի որ դրանք պատրաստված են բնական բաղադրիչներից խնամքով և սիրով։



Եթե լեզվի վրա վերքեր են առաջացել կարող եք բուժել այս բնական միջոցներով

Սովորաբար լեզվի վերքերն ինքնուրույն անհետանում են 5 կամ 8 օրվա ընթացքում։ Սակայն ավելի լավ է կիրառել որոշ թերապիաներ, որոնք արագացնում են բուժման գործընթացը:

Այսպիսով, ահա 6 բնական լուծումներ, որոնք պետք է հաշվի առնել այս խնդրի առաջացման ժամանակ:

1. Քրքում և մեղր.

Իրենց խոնավեցնող, հակաբորբոքային և հակամանրէային հատկությունների շնորհիվ քրքումի և մեղրի օգտագործումը կարող է արագացնել լեզվի վերքերի բուժումը:

Բաղադրությունը:

½ թեյի գդալ քրքումի փոշի (2 գ):
1 թեյի գդալ մեղր (7,5 գ):

Թասի մեջ ավելացնել քրքումը և խառնել մեղրի հետ, մինչև մածուկ ստանաք։

Վերցրեք դեղը ձեր մատի ծայրով և քսեք այն ձեր լեզվին:
Թողեք 2 կամ 3 րոպե և լվացեք։
Կրկնեք դրա օգտագործումը օրական 3 անգամ։

 

 

2. Ալոե վերա և եթերայուղ։

Ալոե վերայի գելի խառնուրդը եթերայուղով կարող է օգնել բուժել ցավոտ հյուսվածքները:

Դրա հատկությունները արգելակում են բակտերիաների աճը և կանխում այնպիսի բարդություններ, ինչպիսիք են վարակներն ու բորբոքումները:

Բաղադրիչներ

1 ճաշի գդալ ալոե վերայի գել (15 գ):
2 կաթիլ եթերայուղ (թեյի ծառ, էվկալիպտ, անանուխ):

Դեղը մաքրեք սրվակների վրայով և թողեք, որ այն գործի 2 րոպե:

Լվացեք և կրկնեք դրա օգտագործումը օրը 3 անգամ։

3. Եղեսպակ.

Եղեսպակով ողողումը օգնում է ախտահանել բերանը, ինչը արագացնում է լեզվի մանր վերքերի ապաքինումը։

Բացի այդ, եղեսպակը արգելակում է բակտերիաների աճը և մաքրում տուժած տարածքը:

 



Բաղադրությունը:

1 ճաշի գդալ եղեսպակի տերևներ (15 գ):
½ բաժակ ջուր (125 մլ):

 

Կես բաժակ ջրին ավելացնել եղեսպակի տերևները և թույլ կրակի վրա եռացնել 5 րոպե։ Թող ըմպելիքը մնա սենյակային ջերմաստիճանում և քամեք։

Հեղուկը բերանի մեջ 2 կամ 3 րոպե թողեք։ Կրկնել օրական մինչև 4 անգամ։

4. Ջրածնի պերօքսիդ

Ջրածնի պերօքսիդը ջրի հետ մաքրում է լեզուն՝ կանխելով բորբոքումը։ Օրական մի քանի անգամ դրա օգտագործումը նվազեցնում է ցավի զգացումը և հեշտացնում ապաքինումը։

Բաղադրությունը:

1 թեյի գդալ ջրածնի պերօքսիդ (5 մլ):
1 ճաշի գդալ ջուր (15 մլ):

Պարզապես խառնեք ջրածնի պերօքսիդը ջրի հետ:

Այսպիսով, հեղուկի մեջ թրջեք բամբակյա շվաբրը և քսեք այն ձեր լեզվին։ Թողեք մի րոպե գործի և հանեք։ Կրկնեք օրը 3 անգամ։

5. Երիցուկ.

Հայտնի է իր բուժիչ, անալգետիկ և հակաբորբոքային ազդեցություններով: Երիցուկը նաև բնական միջոց է, որը կարող է թարմացնել ձեր բերանը և հանգստացնել լեզվի խոցերի պատճառով առաջացած անհանգստությունը:

Բաղադրությունը:

1 ճաշի գդալ երիցուկ (15 գ):
½ բաժակ ջուր (125 մլ):

Ուսուցում.

Կես բաժակ ջրին ավելացնել երիցուկը և հասցնել եռման աստիճանի։ Երբ եռա, հանում ենք կրակից ու թողնում ենք, որ սառչի։
Քամել և օգտագործել հեղուկը:

3 րոպե ողողեք բերանը թուրմով։ Կրկնեք օրը 3 անգամ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը