Այս կեղևից ստացված նյութերը զգալիորեն բարելավում են ընդհանուր առողջությունը
Սոխը աշխարհի բոլոր խոհանոցներում ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղեններից մեկն է, ինչը խոսում է նրա յուրահատուկ համի և առողջության համար բազմաթիվ առավելությունների մասին։ Այնուամենայնիվ, մենք բոլորս դեն ենք նետում սոխի կեղևները:
Հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությամբ, նույնիսկ ավելի շատ, քան բուն սոխը, ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սոխի կեղևը զգալիորեն բարելավում է ընդհանուր առողջությունը:
Դարչնագույն արտաքին շերտը հակաօքսիդանտների, սննդային մանրաթելերի և ֆլավոնոիդների հարուստ աղբյուր է, որոնք նպաստում են առողջ մաշկին:
Բացի այդ, սոխի կեղևը հարուստ է հզոր պիգմենտով, որը հայտնի է որպես կվերցետին, որը կանխում է զարկերակների խցանումը և իջեցնում արյան բարձր ճնշումը, ունի հզոր հանգստացնող հատկություն և բուժում անքնությունը: Բացի այդ, այն ունի հզոր հակաբակտերիալ, հակաօքսիդանտ, հակաուռուցքային և հակասնկային հատկություններ։ Այն նաեւ ոչնչացնում է քաղցկեղի մեղավորներին՝ ազատ ռադիկալներին։
Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել նաև, որ սոխի կեղևները հարուստ են չլուծվող մանրաթելերով:
Բացի այդ, չլուծվող մանրաթելը վերացնում է աղիներից կուտակված տոքսինները, կարգավորում է pH-ի արժեքները, ինչպես նաև կանխում է քաղցկեղի բջիջների ձևավորումը։
Ձեր սննդակարգում սոխի կեղևը ավելացնելը կնվազեցնի հետևյալի ռիսկը.
շաքարախտ
սրտանոթային հիվանդություններ
ստամոքս-աղիքային խնդիրներ
գիրություն
հաստ աղիքի քաղցկեղ
Ահա սոխով թեյի բաղադրատոմսը, որը հիանալի միջոց է վերը նշված բոլոր առավելություններից օգտվելու համար.
Պահպանեք սոխի կեղևը ապակե տարայի մեջ։ Սոխի մի փոքր կեղեւի վրա լցնել եռացրած ջուր, ծածկել և թողնել 15 րոպե։ Այնուհետև քամեք և ձեր թեյը պատրաստ է: Քնելուց առաջ մի բաժակ խմեք։
Նշում. Սոխի կեղևի օգտագործումը խորհուրդ չի տրվում հղիներին և կերակրող մայրերին։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։