Այս կեղևից ստացված նյութերը զգալիորեն բարելավում են ընդհանուր առողջությունը

Դիտումներ 295

Այս կեղևից ստացված նյութերը զգալիորեն բարելավում են ընդհանուր առողջությունը

Սոխը աշխարհի բոլոր խոհանոցներում ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղեններից մեկն է, ինչը խոսում է նրա յուրահատուկ համի և առողջության համար բազմաթիվ առավելությունների մասին։ Այնուամենայնիվ, մենք բոլորս դեն ենք նետում սոխի կեղևները:

 


Հակաօքսիդանտների բարձր պարունակությամբ, նույնիսկ ավելի շատ, քան բուն սոխը, ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ սոխի կեղևը զգալիորեն բարելավում է ընդհանուր առողջությունը:
Դարչնագույն արտաքին շերտը հակաօքսիդանտների, սննդային մանրաթելերի և ֆլավոնոիդների հարուստ աղբյուր է, որոնք նպաստում են առողջ մաշկին:



Բացի այդ, սոխի կեղևը հարուստ է հզոր պիգմենտով, որը հայտնի է որպես կվերցետին, որը կանխում է զարկերակների խցանումը և իջեցնում արյան բարձր ճնշումը, ունի հզոր հանգստացնող հատկություն և բուժում անքնությունը: Բացի այդ, այն ունի հզոր հակաբակտերիալ, հակաօքսիդանտ, հակաուռուցքային և հակասնկային հատկություններ։ Այն նաեւ ոչնչացնում է քաղցկեղի մեղավորներին՝ ազատ ռադիկալներին։

 

 


Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել նաև, որ սոխի կեղևները հարուստ են չլուծվող մանրաթելերով:
Բացի այդ, չլուծվող մանրաթելը վերացնում է աղիներից կուտակված տոքսինները, կարգավորում է pH-ի արժեքները, ինչպես նաև կանխում է քաղցկեղի բջիջների ձևավորումը։

 



Ձեր սննդակարգում սոխի կեղևը ավելացնելը կնվազեցնի հետևյալի ռիսկը.
շաքարախտ
սրտանոթային հիվանդություններ
ստամոքս-աղիքային խնդիրներ
գիրություն
հաստ աղիքի քաղցկեղ
Ահա սոխով թեյի բաղադրատոմսը, որը հիանալի միջոց է վերը նշված բոլոր առավելություններից օգտվելու համար.
Պահպանեք սոխի կեղևը ապակե տարայի մեջ։ Սոխի մի փոքր կեղեւի վրա լցնել եռացրած ջուր, ծածկել և թողնել 15 րոպե։ Այնուհետև քամեք և ձեր թեյը պատրաստ է: Քնելուց առաջ մի բաժակ խմեք։
Նշում. Սոխի կեղևի օգտագործումը խորհուրդ չի տրվում հղիներին և կերակրող մայրերին։ 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
 



Ամենաընթերցվածը