Այս թխվածքաբլիթները անտարբեր չեն թողի ոչ ոքի․ Բաղադրատոմսը գրառեք ձեզ մոտ

Դիտումներ 377

Այս թխվածքաբլիթները անտարբեր չեն թողի ոչ ոքի․ Բաղադրատոմսը գրառեք ձեզ մոտ

Բաղադրամասեր․

250 գ կաթնաշոռ 9% յուղայնությամբ

125 գ կարագ 82,5%

1 մեծ ձու

300–325 գ ալյուր

2 ճ.գ փխրեցուցիչ (8 գ)

2 ճ.գ վանիլային շաքար (10 գ)

150–200 գ շաքարավազ

 



Քայլ 1

Նախքան կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ պատրաստելը, ջեռոցը տաքացրեք մինչև 180°C: Այնուհետեւ 180 գ ալյուրը մաղում ենք աղով և փխրեցուցիչով։ Ալյուրին ավելացնել վանիլային շաքար։

Քայլ 2

Սառը կարագը կտրատել 1սմ խորանարդներով, շաղ տալ ալյուրով և վանիլով, դանակով կտրատել, որպեսզի փշրանքներ ստացվեն։

Քայլ 3

Կաթնաշոռը լցնել ալյուրի հիմքի մեջ և պատառաքաղով խառնել։ Հավաքեք խմորը գնդակի մեջ: Եթե ​​խմորը շատ փափուկ է թվում, ավելացրեք ալյուր: Խմորը չպետք է կպչի մատներին, բայց չպետք է լինի նաև շատ խիտ։



Քայլ 4

Խմորը գրտնակում ենք ալյուրապատ մակերեսի վրա մոտ 3 մմ հաստությամբ։ 8-10 սմ տրամագծով բաժակով խմորից շրջաններ ենք պատրաստում(մնացած խմորը հավաքում ենք և նորից գրտնակում և շրջանակների բաժանում)։

Քայլ 5

Բաժակները շաքարավազով շաղ տալ և կիսով չափ ծալել: Վերևը շաղ տալ և նորից կիսով չափ ծալել: Դուք կստանաք քառորդ շրջան: Վերևից նույնպես շաքարավազ ցանել։ Թխվածքաբլիթները տեղափոխում ենք թխման թերթիկի մեջ և թխում 15-18 րոպե։



Ամենաընթերցվածը