Այս թխվածքաբլիթները անտարբեր չեն թողի ոչ ոքի․ Բաղադրատոմսը գրառեք ձեզ մոտ
Բաղադրամասեր․
250 գ կաթնաշոռ 9% յուղայնությամբ
125 գ կարագ 82,5%
1 մեծ ձու
300–325 գ ալյուր
2 ճ.գ փխրեցուցիչ (8 գ)
2 ճ.գ վանիլային շաքար (10 գ)
150–200 գ շաքարավազ
Քայլ 1
Նախքան կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ պատրաստելը, ջեռոցը տաքացրեք մինչև 180°C: Այնուհետեւ 180 գ ալյուրը մաղում ենք աղով և փխրեցուցիչով։ Ալյուրին ավելացնել վանիլային շաքար։
Քայլ 2
Սառը կարագը կտրատել 1սմ խորանարդներով, շաղ տալ ալյուրով և վանիլով, դանակով կտրատել, որպեսզի փշրանքներ ստացվեն։
Քայլ 3
Կաթնաշոռը լցնել ալյուրի հիմքի մեջ և պատառաքաղով խառնել։ Հավաքեք խմորը գնդակի մեջ: Եթե խմորը շատ փափուկ է թվում, ավելացրեք ալյուր: Խմորը չպետք է կպչի մատներին, բայց չպետք է լինի նաև շատ խիտ։
Քայլ 4
Խմորը գրտնակում ենք ալյուրապատ մակերեսի վրա մոտ 3 մմ հաստությամբ։ 8-10 սմ տրամագծով բաժակով խմորից շրջաններ ենք պատրաստում(մնացած խմորը հավաքում ենք և նորից գրտնակում և շրջանակների բաժանում)։
Քայլ 5
Բաժակները շաքարավազով շաղ տալ և կիսով չափ ծալել: Վերևը շաղ տալ և նորից կիսով չափ ծալել: Դուք կստանաք քառորդ շրջան: Վերևից նույնպես շաքարավազ ցանել։ Թխվածքաբլիթները տեղափոխում ենք թխման թերթիկի մեջ և թխում 15-18 րոպե։