Այս հյութը նոսրացնում է արյունը, ինչը շատ կարևոր է հիմա
Լոլիկի հյութը վիտամինների և հանքանյութերի պահեստ է։ Այն պարունակում է B խմբի տարրեր, որոնք պատասխանատու են նյարդային համակարգի կայունության համար։
Տոմատի հյութը նաև հիանալի միջոց է ծարավը հագեցնել շոգ եղանակին։ Այն օգնում է համալրել էլեկտրոլիտները, որոնք ակտիվորեն հեռանում են մարմնից քրտինքի միջոցով:
Էլեկտրոլիտները հանքանյութերի իոնային լուծույթներ են, որոնք օրգանիզմի համար կարևոր է ստանալ բավարար քանակությամբ։ Այս նյութերը նպաստում են նյարդերի և մկանների առողջ աշխատանքին և ապահովում են խոնավացում, որն օգնում է օրգանիզմին ավելի արդյունավետ կերպով ազատվել տոքսիններից:
Իսկ լոլիկի հյութը ոչ միայն պայքարում է ծարավի դեմ, այլեւ նոսրացնում է արյունը:
Եթե ունեք այս խնդիրները, ապա արգելված է ձեզ լոլիկ ուտել
Բանջարեղենը բոլորի համար չէ, որ օգտակար է:
Սննդաբան Դարիա Ռուսակովան բացատրել է, որ գաստրոէնտերոլոգիական հիվանդություններով տառապողները պետք է իրենց սննդակարգից բացառեն լոլիկը։ Բանջարեղենը կարող է բացասաբար ազդել ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցի վրա։
Լոլիկը համարվում է թթուներով հարուստ բանջարեղեն, և դրանք այն նյութերն են, որոնք կարող են խաթարել լորձաթաղանթի ամբողջականությունը և վատթարացնել սրացումը։
«Որոշ հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են հոդատապը, միզաթթվի մակարդակի բարձրացումը, միզաքարային հիվանդությունների դեպքում, խորհուրդ չի տրվում մեծ քանակությամբ լոլիկ ուտել»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Բժշկի խոսքով՝ բանջարեղենը փոխում է մեզի միջավայրը, ուստի կարող են քարեր առաջանալ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։