Այս հյութը կօգնի նվազեցնել շաքարախտի զարգացման հավանականությունը, նորմալացնել արյան ճնշումը, ինչպես նաև կօգնի կանխել բազմաթիվ այլ լուրջ հիվանդություններ, ներառյալ քաղցկեղը
Բժիշկ Բրոյսն առաջարկում է պարզապես խմել թեյ և բանջարեղենային հյութ, որի հիմնական բաղադրիչն է ճակնդեղը: Այդ 42 օրվա ընթացքում քաղցկեղի բջիջները սովամահ են լինում, մինչդեռ ձեր ընդհանուր առողջությունը բարելավվում է:
Ահա թե ինչ է ձեզ անհրաժեշտ.
Ճակնդեղ (55%)
Գազար (20%)
Նեխուրի արմատ (20%)
Կարտոֆիլ (3%)
Բողկ (2%)
Պարզապես պետք է բոլոր բաղադրիչները խառնել բլենդերով։
Ճակնդեղը հարուստ է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներով, C, B1, B2, B6 վիտամիններով, ֆոլիկ և պանտոթենիկ թթուներով, հանքանյութերով, ինչպիսիք են կալիումը, ֆոսֆորը, մագնեզիումը, կալցիումը, նատրիումը, երկաթը, ցինկը:
Այն համարվում է ամենաառողջ բանջարեղեններից մեկը։ Բազուկի կարմիր գույնը պայմանավորված է մանուշակագույն պիգմենտներով, որոնք կոչվում են բետացիանին: Բազմաթիվ գիտական հետազոտություններ իրականում հաստատել են, որ ճակնդեղը աներևակայելի օգտակար է լեյկեմիայի և քաղցկեղի բուժման համար:
Այն օգտակար է հղիների համար, քանի որ այն պարունակում է ֆոլաթթվի բարձր մակարդակ։ Սա կբարձրացնի լյարդի և լեղապարկի աշխատանքը, կօգնի խուսափել փորկապությունից։
Բազուկն օգնում է գլխացավի, ատամի ցավի, դիզենտերիային, ոսկորների, մաշկային խնդիրների և դաշտանային ցավերի դեպքում:
Հավանական է, որ ամբողջ կյանքում երբեք կարտոֆիլի հյութ չեք խմել:
Կարծում եք, որ այն պետք է ունենա սարսափելի՞ համ։ Թերևս, սակայն, այն, ինչ առողջ է, ցավոք, միշտ չէ, որ համեղ է:
Այն առողջարար է, բայց, ցավոք, միշտ չէ, որ համեղ է:
Նվազեցնում է մարմնի թթվայնությունը․
Կարտոֆիլի հյութը կարող է օգնել հավասարակշռել մարմնի թթվային հավասարակշռությունը, ինչը հատկապես կարևոր է մեզ համար, քանի որ շատ սովորական մթերքներ բացասական ազդեցություն են ունենում օրգանիզմի վրա:
Օգնում է հոդատապի դեմ.
Այն նվազեցնում է միզաթթվի մակարդակը և, հետևաբար, որոշ ժամանակ անց դուք կկարողանաք մոռանալ հոդատապի մասին:
Պայքարում է բորբոքման դեմ.
Կարտոֆիլի հյութը կարող է օգնել արթրիտի և բորբոքման այլ խնդիրների, հատկապես հոդերի և մեջքի ցավի դեպքում: Բացի այդ, այն խթանում է արյան շրջանառությունը ողջ մարմնում։
Թարմացնում և մաքրում է մաշկը․
Կարտոֆիլի հյութը հանգստացնող ազդեցություն ունի մաշկի վրա և նույնիսկ օգնում է մաքրել պզուկները:
Օգնում է նիհարել․
Դրա համար մի բաժակ կարտոֆիլի հյութ խմեք նախաճաշից առաջ և ևս 2-3 ժամ առաջ քնելուց:
Մաքրում է լյարդը․
Կարտոֆիլի հյութը լավ է դետոքսիկացիայի համար և կարող է նաև թեթևացնել լյարդն ու լեղապարկը, եթե խնդիրներ կան: Դրա համար բժիշկները խորհուրդ են տալիս այս հյութից մեկ բաժակ խմել առավոտյան դատարկ ստամոքսին։
Օգնում է գաստրիտների և խոցերի բուժմանը․
Մասնագետները նշում են, որ նախաճաշից, ճաշից և ընթրիքից կես ժամ առաջ անհրաժեշտ է խմել մեկական գդալ կարտոֆիլի հյութ՝ ջրով նոսրացված։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։