Այս հին տնական բաղադրատոմսը հեշտությամբ բուժում է կոկորդի ցավը
Այս բաղադրատոմսով անգինան այլևս սարսափելի չէ: Կոկորդի ցավը և տոնզիլիտը անհնարին են դարձնում կուլ տալը, և ի՞նչը կարող է ավելի ճնշող լինել, քան ձեր սիրելի կերակուրները վայելել չկարողանալը: Տարբեր օշարակներ խոստանում են ակնթարթային թեթևացում, բայց իրականում ամեն ինչ այդքան վարդագույն չէ։
Սա հին, ավանդական բաղադրատոմս է, որը վերացնում է կոկորդի ցավը 4 ժամվա ընթացքում։
80 գ մանրացրած չաման եփել 200 մլ ջրի մեջ։
Թողեք եռա 15 րոպե, ապա անջատեք կրակը։
Արդյունքում պետք է ստանաք սուրճի մրուր հիշեցնող թանձր խառնուրդ։
Քամեք և ավելացրեք լրացուցիչ 50 մլ ջուր։
Հեղուկը նորից բերեք եռման աստիճանի, ապա հանեք կրակից։
Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ ցանկացած թունդ լիկյոր, կոնյակ, վիսկի կամ սպիրտ, և ձեր խմիչքը պատրաստ է:
Ընդունեք այս դեղամիջոցից 1 ճաշի գդալ յուրաքանչյուր կես ժամը մեկ։
Դուք պետք է զգաք թեթևացում 2 ժամվա ընթացքում։ Մի քանի ժամ անց բոլոր ախտանշանները պետք է լիովին անհետանան, և դուք պետք է կարողանաք կրկին վայելել ձեր սիրելի կերակուրը: Կոկորդի ուժեղ ցավի դեպքում օգտագործեք միջոցը այնքան ժամանակ, մինչև զգալի բարելավում նկատեք։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Կարտոֆիլի ինհալացիա․ իջեցնում է ջերմությունը, վերացնում խորխը, կանխում մ րսածությունը և բուժում կոկորդի ցավը
Յուրաքանչյուր ոք, ով ծնվել է ԽՍՀՄ-ում, պետք է հիշի կարտոֆիլի ինհալացիաների մասին։ Պետք էր արմատախիլ մշակաբույսերը, եռացնել, հենվել կաթսայի վրա, ծածկվել սրբիչով և հնարավորինս խորը շնչել։
Այս պրոցեդուրան իրականացվել է մրսածության ժամանակ, ենթադրվում էր, որ դա կօգնի ավելի արագ շտկել այն։ Ներկայումս կան նաև նրա երկրպագուները, ովքեր զբաղվում են դրանով։
Սրա մեջ ոչ մի վատ բան չկա, բայց այնուամենայնիվ պետք չէ անխոհեմ մոտենալ այս հարցին։ Կարևոր է իմանալ դրա մասին մի քանի բան՝ մեթոդն օգտագործելիս ճակատագրական սխալներից խուսափելու համար։
Ինչպես է աշխատում տաք կարտոֆիլի ինհալացիան
Մրսածության կամ ավելի լուրջ հիվանդության ժամանակ լորձը կուտակվում է քիթ-կոկորդում, բրոնխներում։ Տաք կարտոֆիլից առաջացող գոլորշին օգնում է նոսրացնել այն՝ հեշտացնելով դուրս գալը:
Նման ինհալացիաները նաև օգնում են տաքացնել քիթ-կոկորդը, մինչդեռ ջերմությունը տարածվում է ներսից։ Եթե խոսենք բակտերիալ հիվանդությունների մասին, ապա կարտոֆիլի ինհալացիաները նույնպես պետք է օգտագործվեն, քանի որ ջերմությունը սպանում է ախտածիններին։
Շատ կարևոր է թույլ չտալ, որ գոլորշին շատ լինի, հակառակ դեպքում այրվելու հավանականությունը մեծ է։ Նրա ջերմաստիճանը պետք է լինի մոտ 40 աստիճան: Որպես կարտոֆիլի այլընտրանք, կարող եք օգտագործել տաք ջրի կաթսա:
Բայց արժե հաշվի առնել, որ այս կերպ ջերմությունն ավելի արագ կհեռանա։ Դուք կարող եք ուժեղացնել ցանկացած գոլորշու ինհալացիայի ազդեցությունը՝ ավելացնելով բուժական եթերայուղեր:
Ինչու՞ են վտանգավոր կարտոֆիլի ինհալացիաները.
Ինչպես արդեն նշվեց, դրանք կարող են այրվածքներ առաջացնել, եթե գոլորշին շատ տաք է: