Հավով և խաղողով աղցանի բաղադրատոմս, որը ոչ միայն անչափ համեղ է, նաև օգտակար է
Բաղադրամասեր․
- հավի կրծքամիս 400 գ
- շամպինիոններ 250 գ
- հավի ձու 3 հատ.
- Պանիր 100 գ
- Խաղող 300 գ
- Նուշ 100 գ
- Սալորաչիր 100 գ
- Մայոնեզ համ
- Կարրի
- աղ
Հավի կրծքամիսը կտրատել բարակ շերտերով, յուրաքանչյուրի երկու կողմերում կարրի ցանել և աղ: Տապակել մինչև փափկի մի փոքր բուսայուղի մեջ։ Ֆիլեն տեղափոխում ենք առանձին ափսեի մեջ և թողնում, որ սառչի։
Սունկը կտրատել փոքր խորանարդիներով և նաև տապակել։ Տապակելու վերջում սունկը համեմում ենք աղով։
Սալորաչիրը 10-15 րոպե թրմեք տաք ջրի մեջ և մանր կտրատեք։
Հավը նույնպես մանր կտրատել։
Մենք սկսում ենք աղցան ձևավորել: Առաջին շերտի մեջ դնել հավը, վրան շաղ տալ մանր կտրատած նուշը։ Պատել մայոնեզով։ Աղցանի հաջորդ շերտը սալորաչիր է և նորից մի քանի ընկույզ:
Ձվերը քերել ընկույզների վրա, քսել մայոնեզով։ Սունկը դնել, վրան ընկույզ ցանել, մի քիչ էլ մայոնեզ ու հարթեցնել։ Աղցանը շաղ տալ պանրով և կրկին քսել մայոնեզ։
Շերտավոր աղցանը զարդարում ենք կիսով չափ կտրատած կանաչ խաղողով։