Հավով և խաղողով աղցանի բաղադրատոմս, որը ոչ միայն անչափ համեղ է, նաև օգտակար է

Դիտումներ 267

Հավով և խաղողով աղցանի բաղադրատոմս, որը ոչ միայն անչափ համեղ է, նաև օգտակար է

Բաղադրամասեր․

  • հավի կրծքամիս 400 գ
  • շամպինիոններ 250 գ
  • հավի ձու 3 հատ.
  • Պանիր 100 գ
  • Խաղող 300 գ
  • Նուշ 100 գ
  • Սալորաչիր 100 գ
  • Մայոնեզ համ
  • Կարրի
  • աղ



 

Հավի կրծքամիսը կտրատել բարակ շերտերով, յուրաքանչյուրի երկու կողմերում կարրի ցանել և աղ: Տապակել մինչև փափկի մի փոքր բուսայուղի մեջ։ Ֆիլեն տեղափոխում ենք առանձին ափսեի մեջ և թողնում, որ սառչի։

Սունկը կտրատել փոքր խորանարդիներով և նաև տապակել։ Տապակելու վերջում սունկը համեմում ենք աղով։



Սալորաչիրը 10-15 րոպե թրմեք տաք ջրի մեջ և մանր կտրատեք։

Հավը նույնպես մանր կտրատել։

 

Մենք սկսում ենք աղցան ձևավորել: Առաջին շերտի մեջ դնել հավը, վրան շաղ տալ մանր կտրատած նուշը։ Պատել մայոնեզով։ Աղցանի հաջորդ շերտը սալորաչիր է և նորից մի քանի ընկույզ:

 

Ձվերը քերել ընկույզների վրա, քսել մայոնեզով։ Սունկը դնել, վրան ընկույզ ցանել, մի քիչ էլ մայոնեզ ու հարթեցնել։ Աղցանը շաղ տալ պանրով և կրկին քսել մայոնեզ։

Շերտավոր աղցանը զարդարում ենք կիսով չափ կտրատած կանաչ խաղողով։



Ամենաընթերցվածը