Այս հատապտուղը նվազեցնում է սրտի հետ կապված խնդիրների վտանգը
Հապալասում պարունակվող անտոցիանները տալիս են նրանց մուգ կապույտ գույնը և նվազեցնում սրտի հիվանդությունների վտանգը:
Սրտանոթային հիվանդությունների հիմնական պատճառներից մեկը աթերոսկլերոզն է, սակայն հապալասը կանխում է խոլեստերինի թիթեղների առաջացումը։
Բժիշկները ենթադրում են, որ մանկության ժամանակ հապալասի կանոնավոր օգտագործումը լավ կանխարգելիչ կլինի մեծահասակների մոտ սրտի հիվանդությունների դեմ:
Հապալասը հատապտուղ է, որը պարունակում է օգտակար նյութեր՝ C, K, E վիտամիններ, երկաթ, ցինկ, մանրաթել, մագնեզիում, կալիում, ֆոսֆոր և այլն։
Հապալասի օգտակար հատկությունները.
Տեսողության բարելավում. հապալասը պարունակում է անտոցիանին, որը կարող է օգնել բարելավել տեսողությունը և նվազեցնել աչքերի հոգնածությունը:
Սրտի առողջության պահպանում. անտոցիանինները նաև օգնում են նվազեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:
Պահպանեք ուղեղի առողջությունը. հապալասը կարող է օգնել բարելավել ճանաչողական գործառույթը և պաշտպանել ուղեղը վնասից:
Առողջության պահպանում. հապալասում պարունակվող հակաօքսիդանտներն օգնում են մաշկը պաշտպանել ազատ ռադիկալների վնասից և կանխել ծերացումը:
Մարսողական առողջության պահպանում. հապալասը պարունակում է մանրաթելեր, որոնք կարող են օգնել բարելավել մարսողությունը և կանխել փորկապությունը:
Հապալասի օգտագործման հակացուցումներ չկան։ Այնուամենայնիվ, մարդիկ, ովքեր ալերգիկ են հատապտուղների կամ մրգերի նկատմամբ, պետք է զգույշ լինեն այն օգտագործելիս:
Բացի այդ, հապալասը կարող է առաջացնել փորլուծություն կամ փորկապություն, եթե այն մեծ քանակությամբ օգտագործվի:
Հապալասը ավելի լավ է գնել սեզոնայնության ժամանակ, երբ դրանք կուտակվում են և հասանելի են մեծ քանակությամբ։ Այս ժամանակահատվածը կարող է տարբեր լինել տարբեր շրջաններում, բայց սովորաբար դրանք ամառային ամիսներն են՝ հունիս, հուլիս, օգոստոս:
Այս պահին հապալասը կլինի ավելի թարմ, հյութալի և ավելի մատչելի։ Դուք կարող եք նաև սառեցված հապալաս գնել տարվա ցանկացած ժամանակ։
Թարմ և բարձրորակ հապալաս ընտրելու համար հաշվի առեք հետևյալ խորհուրդները.
Փնտրեք հաստ, ամուր հատապտուղներ՝ հարթ կաշվով, որոնք ունեն միատեսակ չափսեր և գույն:
Խուսափեք փափուկ, մանրացած կամ բորբոսնած հատապտուղներից:
Ստուգեք տարայի մեջ խոնավության կամ հյութի բծերի առկայության նշաններ, որոնք կարող են ցույց տալ, որ հատապտուղները չափազանց հասունացել են կամ վնասված են:
Հոտոտեք հատապտուղները՝ համոզվելու համար, որ դրանք քաղցր և թարմ բուրմունք ունեն:
Հետևելով այս խորհուրդներին՝ կարող եք վստահ լինել, որ ընտրում եք ուտելու լավագույն հատապտուղը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։