Այս հատապտուղը բարելավում է ճանաչողական ունակությունները

Դիտումներ 484

Այս հատապտուղը բարելավում է ճանաչողական ունակությունները

Լոնդոնի Քինգս քոլեջի գիտնականների կողմից անցկացված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ հապալաս ուտելը կարող է դրական ազդեցություն ունենալ տարեցների ուղեղի և արյան անոթների վրա: Փորձին մասնակցել են 65-ից 80 տարեկան ավելի մեծահասակներ, որոնց 12 շաբաթվա ընթացքում ամեն օր հապալասի փոշի են տվել:

 

 

Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ հապալասի փոշի ընդունած մասնակիցներն ավելի առողջ արյան անոթներ են ունեցել և ավելի լավ են կատարել ճանաչողական առաջադրանքները՝ համեմատած նրանց, ովքեր պլացեբո են ստացել: Հապալասը պարունակում է պոլիֆենոլներ, այդ թվում՝ անտոցիանին, որոնք ուժեղ հակաօքսիդանտներ են։ Անտոցիանները օգնում են չեզոքացնել ազատ ռադիկալների ազդեցությունը և բարենպաստ ազդեցություն ունեն մարդու օրգանիզմի վրա:

Այսպիսով, հապալասը և վառ գույնի այլ բանջարեղենն ու մրգերը համարվում են օգտակար օրգանիզմի համար և կարող են օգնել բարելավել սիրտ-անոթային և ուղեղի առողջությունը տարեցների մոտ: Այս արդյունքները հույս են ներշնչում, որ հնարավոր կլինի կանխել տարիքային փոփոխությունները և բարելավել ճանաչողական ֆունկցիան՝ ավելացնելով հապալաս և անտոցիանով հարուստ այլ մթերքներ տարեցների սննդակարգում:



Ինչպես շատ արագ պատրաստել հապալասի չիր

Պատրաստի հապալասը պետք է լավ լվանալ և տեսակավորել։ Հեռացրեք մանր հատապտուղները և խոշոր ձողիկները: Պետք չէ հատապտուղների վրայի տերևներն ու ճյուղերը հեռացնել։ Շատ օգտակար են նաև չորացրած վիճակում։ Ապագայում դրանք կարող են օգտագործվել համեղ թեյ պատրաստելու համար։

Տախտակի վրա շարել թղթե սրբիչներ: Լվացված և տեսակավորված հապալասները դրեք սրբիչների վրա։ Դուք կարող եք դա անել մասերով, կամ կարող եք միանգամից դնել ամբողջ հատապտուղը: Գլխավորն այն է, որ հապալասի բաժակից ավելորդ հեղուկ կա, իսկ հատապտուղները չոր են՝ հետագա օգտագործման համար։

Թխելու թերթիկը շարել մագաղաթյա թղթով կամ փայլաթիթեղով: Սա միայն անհրաժեշտ է, որպեսզի հետագայում ավելի հեշտ լինի մաքրել թխում թերթիկը հատապտուղների չորացման ժամանակ թողարկված հյութից։

 

Պատրաստի հապալասը լցնել թխման թերթիկի վրա։ Տարածեք դրանք ամբողջ թխում թերթիկի վրա: Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ հատապտուղները պետք է լինեն մեկ շերտով:

Միացրեք ջեռոցը։ Ջերմաստիճանը սահմանեք 45-50 աստիճան: Իդեալում, եթե ունեք կոնվեկցիոն ռեժիմ, այս դեպքում այն ​​նույնպես միացրեք:

Պատրաստի հապալասով թխում թերթիկը դնում ենք ջեռոցի մեջտեղում։ Փակեք ջեռոցի դուռը, բայց ոչ մինչև վերջ։ Սա անհրաժեշտ է խոնավությունից ազատվելու համար, այն կձևավորվի ջեռոցում հատապտուղներ պատրաստելիս։ Դռան և ջեռոցի միջև կարող եք տեղադրել մետաղական գդալ, որպեսզի դուռը չփակվի պատահաբար դիպչելուց:

Չորացնել հապալասը 3-4 ժամ։ Այս ընթացքում անհրաժեշտ է պարբերաբար խառնել այն, որպեսզի հատապտուղը բոլոր կողմերից հավասարապես չորանա։

Հատապտուղների պատրաստման ժամանակը կախված է բազմաթիվ գործոններից, ինչպիսիք են վառարանի հզորությունը, հատապտուղների չափը և սենյակի խոնավությունը:

Պատրաստի հատապտուղը պետք է ծավալով նվազի 2,5-3 անգամ, դառնա ավելի թեթև և չկպչի ձեռքերին։



Թխելու թերթիկը չորացրած հապալասով հանեք ջեռոցից։ Թողնել տապակի մեջ մոտ մեկ ժամ, որպեսզի ամբողջովին սառչի։

Պատրաստի չորացրած հապալասը կարող եք պահել 12-18 ամիս՝ չկորցնելով իր օգտակար հատկությունները։ Հիմնական բանը այն է, որ սենյակը, որտեղ կպահվի հատապտուղը, լավ օդափոխվի: Այն չպետք է ենթարկվի արևի ուղիղ ճառագայթների, իսկ պահպանման ջերմաստիճանը չպետք է գերազանցի 19 աստիճանը։

Չորացրած հապալասը հիանալի կերպով կպահվի պոլիէթիլենային տոպրակների, ապակե տարաների կամ կտորե տոպրակների մեջ:

Օրական 5-6 չորացրած հապալաս ուտելը կարող է զգալիորեն աջակցել մեր իմունիտետին։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը